bloodbrother כתב:
דל פיירו כתב:
המגמה הזאת נגד עישון מציקה.
וחוץ מזה הסיבה שלא נותנים לאוהדים להפעיל בליווי משטרתי אבוקות ורימונים מתחת ליציע בהסכמה לא נובעת מדאגה לאיכות הסביבה אלה סתם מבריונות ופחד.
המגמה נגד עישון זה הדבר הכי טוב שקורה היום בעולם השלישי (כולל ישראל כמובן, למרות ששם זה מאד איטי, ואירופה).
תשאל אמריקאים שמעשנים אם הם מעדיפים לעשן בחוץ או שמותר לעשן בפנים והמקום אפוף עשן. רבים, אולי רובם, גם מעדיפים שאי אפשר לעשן במקומות ציבוריים.
ומאיפה אתה יודע שהסיבה היא לא דאגה לאוהדים, לשחקנים, לעובדי האצטדיון, לסדרנים, ולסביבה?
לדעתך, הסיבה היא פחד ממה? בריונות, זה כמובן שטות מוחלטת. הבריונות היחידה היא הדלקת האבוקות ורימוני העשן.
בלאד בעיקרון אני מבין את מה שאתה אומר ויש בזה הרבה הגיון. אבל גם הגיוני לא לעשן במשחקים כי זה מפריע לאחרים שלא מעשנים, וגם הגיוני לעשות חוק נגד צפירה בהתלהבות אחרי נצחונות כי זה פוגע באיכות הסביבה של הנוסעים בכביש שלא אוהבים את זה. השאלה איפה אתה קטנוני ואיפה זה באמת מפריע לכמות גדולה של אנשים. הויכוח כאן הוא על איפה עובר הגבול שלך בתור אזרח. כמה אתה מוכן לספוג כקבוצה בשביל הנאה של יחידים וכמה לא. זה ויכוח לטעמי דיי אינסופי.
ככה גם לגבי המגמה נגד עישון שזה דיי מתקשר לאותו עניין האם זה מוצדק לעלות מחירים של סיגריות כדי לצמצם את התופעה ולהגביל מקומות עישון או שזה פגיעה בחופש של אותם מעשנים?. זה גם שאלה של גבול.
בסילבסטר ראיתי מישהו שותה בירה ברחוב בפלורנטין שקנה מקיוסק ושוטר שפך לו אותה על המדרכה כי אסור לשתות במקום ציבורי שלא מוגדר כאזור לשתיית משקאות כגון בר. עד אז לא ידעתי שיש חוק כזה. זה גם לא כזה שונה מהנושא.
אני לא מכיר אמריקאים. ואני לא סומך על הטיעון הזה שלך ממש כי אין לו בסיס מחקרי.
ככה כי מי שקידמו את כל המגמה נגד פירוטכניקה אלה ההתאחדות שמתייחסים אלינו האוהדים כאל קופי אדם והם פוחדים לתת לקהלים להדליק את זה באופן מבוקר.