romario כתב:
teknoboy כתב:
שוהם יפת כתב:
מציג את התמונה המלאה -
{קליפ שבו "הרב" אמנון יצחק גונב את דעת מאזיניו}
נו, באמת? זה התירוץ שלו? "שהיא בכלל סמולנית שאף אחד לא גילה"?
בחייאת דינאק, עד מתי יאכילו אותך חרא ותגיד שזה טעים? כמה פראיירים אתם מסוגלים להיות?
אנחנו גם שואלים את השאלה ההפוכה.
אני לא חושב שמאכילים אותנו צואה ואני גם לא חושב שאנחנו פראיירים.
יכול להיות שהיא סוכנת יבסקציה ויכול להיות שלא אני באמת לא חושב שזה רלוונטי.
יש מטרה בעולם הזה.לא הנחיתו אותנו כאן כדי להתנגח כל הזמן.
יש יצר רע שמטרתו להפריד בין יהודים בואו ננסה להתגבר על המחלוקות ולנסות להתאחד תוך כדי כיבוד האחר.
http://www.kikarhashabat.co.il/חובה-לצפייה-עיתונאי-חילוני-מגן.html
מילים יפות. באמת. מחממות את הלב ממש. רק תמיהה אחת בליבי - איך בדיוק מתורגמות המילים המרגשות הללו למציאות בשטח?
ועוד תמיהה - בטבע, כשאתה מאחד דברים, יש לכך שתי השלכות - האחת, כל פרט שמתמזג עם האחר מאבד את מאפייניו ואת ייחודו. מאבד את זהותו ומתמזג לכלל בליל אחיד. עד כמה מוכנים החרדים (והדתיים) לויתור כזה על זהותם הדתית ועל ערכיהם ועקרונותיהם הדתיים?
ההשלכה השניה - כדי להתמזג, כל פרט צריך לקבל על עצמו מעט מערכי האחר, באותה המידה שהוא איבד את מערכיו שלו. עד כמה מוכנים החרדים (והדתיים) לאמץ מערכי החילוניים (תל אביב, שינקין, בתי קפה, אוכלי פיגולים ובועלי נידות)? האם על כל שבת קודש שתזמין אותי לבלות בביתך, תסכים גם אתה להזמנה שלי לבלות שבת משפחתית-חילונית למהדרין בביתי? (הצגות, קולנוע, טיולים ברכב, מסעדה, אולי מוזיאון. כמובן ים, ביקיני).
כי אם "התאחדות" לראייתך היא יישור קו איתכם, אז לא תודה. כנראה שנצטרך להשאר עם המחלוקות. (תוך ניסיון לגישור פערים תוך כדי כיבוד האחר, אבל גם תוך כדי ציות לחוקי מדינה ואכיפתם).