Jugband כתב:
Irish כתב:
Jugband כתב:
תנסה לעשות עשר באנג ולעלות על האוטו
שטויות בקיצור...זה חרא כמו לשתות ולנהוג.
תעשה גם 20 ואתה יכול לנהוג! להפך כשאתה מסטול אתה נוהג יותר לאט.
אני מבין שאתה בחור שמפרק חצי רבע ביום לפחות
מה אתה מדבר תגיד לי? זה שתנהג לאט זה לא אומר שאתה לא יכול להתנגש באיזה עמוד. לאט לא אומר בטוח
ואחד אדום- אני לא מדבר על השערות אני מדבר מניסיון.
כל חסידי הלגליזיציה כל כך עיוורים ומגוכחים לפעמים
גראס זה חרא
כמו שאלכוהול זה חרא
וכל סם אחר זה חרא
אתה מדבר מנסיון אישי, אי אפשר להסיק מזה כלום. אבל כשאתה רואה קשר ישיר בין עליה בשימוש בגראס לבין ירידה בתאונות דרכים, אתה צריך לחשוב מחוץ לקופסא.
אני בעד לגליזציה למרות שאני לא מעשן כבר שנים.
לגבי נהיגה, יש שני סוגי מחקרים. מחקרים שבוצעו ע"י סימולציות נהיגה ובהם הראו בברור השפעה של שימוש בגראס על יכולת הנהיגה (כולל מחקר בבן גוריון מ2004). ומחקרים שנעשו על נהיגה אמיתית כלומר לקחו נתונים של נהגים שנפצעו בתאונות ובדקו את הדם שלהם. למרבה הפלא כמות האנשים שהשתמשו בגראס והיו מעורבים מתאונות דרכים לא היה גדול סטטיסטית מאשר הכמות של המשתמשים באוכלוסיה (מחקרים שנעשו בארה"ב ובבריטניה). כלומר למרות ההשפעה הרעה של גראס על הנהיגה (ויש לציין שהיא פחות מאשר שימוש באלכוהול) השימוש בגראס לא גרם ליותר תאונות.
למה זה? כאן נכנסים להשערות. יש חוקרים שמדברים על זה שמי ששותה אלכוהול עושה את זה בחוץ, בפאב והוא צריך לחזור הביתה, בניגוד לגראס שמעשנים בבית. יש כאלה שטוענים שבניגוד לאלכוהול שנותן לך עודף ביטחון, גראס גורם לך לחשוש יותר ולנהוג יותר לאט והרבה יותר זהיר מהנהיגה הרגילה שלך או בכלל לא לנהוג. בניגוד אגב לסימולציות שמציבות אותך במצבים בעייתים שכנראה תחת השפעת גראס לא תיקח את אותם סיכונים שהביאו אותך למצב המסוכן.
יש עוד הסברים, מה שברור הוא שבשורה התחתונה, העליה בשימוש בגראס גרמה להפחתה של 9% בתאונות הקטלניות. זה עוד 39 אנשים שמתו מתחילת השנה והיו יכולים לחיות.
אז אולי תסביר לי מה הנסיון שלך קשור לאותם 39 אנשים?