נושא ההודעה: Protect IP- הסוף של האינטרנט כמו שאנחנו מכירים אותו?
פורסם: 26 נובמבר 2011, 16:53
כרגע באמריקה הממשל האמריקאי מנסה להעביר חוק חדש. קוראים לו -"Protect IP". חוק שבעצם, יתן לממשל האמריקאי אפשרות לשלוט על כל מה שהוא רוצה באינטרנט. הרעיון הוא לעצור מהתופעה הפשוטה של פירטיות שכולם מכירים. סרטים, מוזיקה... אתם מכירים את הסיפור. אך החוק החדש הזה יעשה הרבה יותר.
הממשל האמריקאי בעצם ישלוט- על הכל. יהיה לו כל זכות להוריד ותבוע כל אתר, או משתמש בו, על הפרת זכויות יוצרים. אפילו תגובה לא במקום (יכול להיות גם בפורום פשוט כמו שלנו), או לינק לאתר להורדה, או לינק לקליפ מיוטיוב, יכול ליצור תגובת שרשרת, שיכולה גם להגמר בסגירת אתרים, ובמקרה הגרוע בתביעות משפטיות. זה כולל גם קליפים ביוטיוב, כאשר אם אפילו מוזיקת הרקע היא קופירייט, הוידאו והמשתמש יכולים להיות מורדים ומורחקים.
הקטע המצחיק הוא, שזה לא יעצור אנשים מגניבה של מוזיקה וסרטים. כל מה שצריך לעשות ברוב האתרים זה להעיתק את הURL של האתר במקום את השם שלו. הפירטיות לא תעצר.
אתם בטח אומרים לעצמכם, "זה רק באמריקה, זה לא ישפיע עלינו." אז ככה,
1. הרבה יותר מחצי מהדברים שאנחנו שואבים ומשתמשים באינטרנט הם תוצרת ומגיעים מאמריקה. 2. אם החוק כן יעבור, זה רק עניין של זמן עד שארצות אחרות יצטרפו.
אנחנו בעצם מסתכלים על דיקטטורה פאשיסטית על האינטרנט. פחות או יותר כל דבר שמעניין בו, יחתך ויעלם. וזה לא רק סתם הנאה ומה מעניין. האינטרנט בסוגים שונים הוא מקור הפרנסה של המון אנשים בימנו, ואני לא צריך לספר לכם את האימפקט שהוא עושה בעסקים,בחברה העולמית, ובעולם כולו (הרבה אימפקט) סוף ליצירתיות, סוף לחופש.. רק בקיץ ראינו שני עמים משוחררים משלטון דיקטטורי (לוב ומצרים) רק בזכות האינטרנט. הבירוקרטיה מתחילה בקטן, אך כולנו יודעים כמה קל לשחיתות להתפשט.
במידה והדבר יתממש, כל הדברים האלו, לא יהיו. זה עד כדי כך פשוט. משהו לא נראה למישהו - הוא נעלם כ-לא היה.
אני לא חושב שאפשר שאפשר להביע כמה האינטרנט, כפי שהוא בנוי היום חשוב לעולם. מהלך שכזה ישלך אותנו אחורה, ויעצור את ההתפתחות בין הגדולות של המין האנושי. קצת דרמטי, לא? זה אומנם לא נראה ככה, אבל זה המצב. אפשר לפעול נגד זה, וכבר התחילו לפעול.
אני הסברתי מה שאני יכול, אבל הסרטון הבא עושה את זה הרבה יותר טוב.
_________________ צחקו עלינו וזלזלו בנו, תסתכל תסתכל תסתכל! הפועל תל אביב זה אימפריה! עומר דמארי לעולם ועד
נושא ההודעה: Re: Protect IP- הסוף של האינטרנט כמו שאנחנו מכירים אותו?
פורסם: 26 נובמבר 2011, 19:33
chaiel49 כתב:
Kyahs כתב:
chaiel49 כתב:
פאשיסטים פאשיסטים פאשיסטים..לא נמאס לכם כבר? חוצמזה שכל השיתוף שירים/סרטים וכו' וכו' זה גניבה, יש מתווכחים עלזה?
כן.
לך עלזה. איך אם מישהו קונה דיסק ואתה צורב ממנו זה לא גניבה?
אני אומר שיש יותר מהמשוואה של "צרבתי דיסק = גנבתי", וזה דיון שלם. קודם כל, מה בעצם גנבתי? ממי גנבתי? זה יחסר למישהו? ואם אתה קונה דיסק, וצורב גיבוי שלו בשביל לשמוע באוטו? אז גם גנבת? כי לפי חברות התקליטים, אם אתה רוצה לעשות דבר כזה, אתה צריך לקנות 2 דיסקים.
פורסם: 26 נובמבר 2011, 19:39
Kyahs כתב:
chaiel49 כתב:
Kyahs כתב:
chaiel49 כתב:
פאשיסטים פאשיסטים פאשיסטים..לא נמאס לכם כבר? חוצמזה שכל השיתוף שירים/סרטים וכו' וכו' זה גניבה, יש מתווכחים עלזה?
כן.
אני אומר שיש יותר מהמשוואה של "צרבתי דיסק = גנבתי", וזה דיון שלם. קודם כל, מה בעצם גנבתי? ממי גנבתי? זה יחסר למישהו? ואם אתה קונה דיסק, וצורב גיבוי שלו בשביל לשמוע באוטו? אז גם גנבת? כי לפי חברות התקליטים, אם אתה רוצה לעשות דבר כזה, אתה צריך לקנות 2 דיסקים.
אם אני מתפלח לבלומפילד בלי לשלם זה יחסר למישהו? אני לא בטוח אם באמת במקרה שהצגת צריך לקנות עוד דיסק, בכל מקרה יש את הדרישות הנורמאליות ויש את אלה שלא. ושיהיה ברור, אני לא משחק אותה צדיק ואני לא יודע מה אני הייתי עושה במקרים של דיסקים וסרטים (שומע רק רדיו ואין לי ביטורנט וכל הדברים האלה) מעצבן אותי אבל שאנשים פה משחקים אותה צדיקים כל הזמן אבל בדברים כאלה שמזיזים לכיס שלהם פתאום זה בסדר. אגב זאת סתם היתה הערה בקטנה, מעצבן אותי כל שניה "פאשיסטים פאשיסטים" בסוף זסאת תהיה קריאת זאב זאב...
פורסם: 26 נובמבר 2011, 20:05
אוגוסטוס היל כתב:
זו גניבה של קנין רוחני של מישהו (זמר/יוצר וכו'). הזכות של היוצר על יצירתו מעוגנת בחוק.
הרבה פעמים הזכות על היצירה לא שייכת ליוצר. חוץ מזה, הסיפור על התגלגלות חוקי זכויות יוצרים מתחילתו, כולל הכוונה שלשמה הוא נוצר, ועד לצורתו ולשימושו כיום, הוא סיפור מאוד מעניין.
פורסם: 26 נובמבר 2011, 20:08
chaiel49 כתב:
Kyahs כתב:
chaiel49 כתב:
Kyahs כתב:
chaiel49 כתב:
כן.
אם אני מתפלח לבלומפילד בלי לשלם זה יחסר למישהו? אני לא בטוח אם באמת במקרה שהצגת צריך לקנות עוד דיסק, בכל מקרה יש את הדרישות הנורמאליות ויש את אלה שלא. ושיהיה ברור, אני לא משחק אותה צדיק ואני לא יודע מה אני הייתי עושה במקרים של דיסקים וסרטים (שומע רק רדיו ואין לי ביטורנט וכל הדברים האלה) מעצבן אותי אבל שאנשים פה משחקים אותה צדיקים כל הזמן אבל בדברים כאלה שמזיזים לכיס שלהם פתאום זה בסדר. אגב זאת סתם היתה הערה בקטנה, מעצבן אותי כל שניה "פאשיסטים פאשיסטים" בסוף זסאת תהיה קריאת זאב זאב...
זה לא יחסר למישהו, אבל אם אתה מתפלח לבלומפילד, זה לא אומר שגנבת כרטיס. מבחינת הסמנטיקה, גם אם אני צורב דיסק, לא גנבתי אותו, אלא אולי הפרתי זכויות יוצרים. וכמו שכתבתי, זה נושא ענק ומעניין.
פורסם: 27 נובמבר 2011, 00:50
או שאפשר לתת אלטרנטיבה ראויה וחוקית, ואז אנשים יהיו מוכנים להשתמש בה.
אני אומר גם לאנשי זכויות היוצרים בארץ - אם היה אפשר לשלם אפילו 150-200 ש"ח בחודש כדי לקבל את כל התכנים שאני רוצה בנוחות של האינטרנט (ממשק חדשני ופתוח (!), העברה בין המסכים וכו') ושידורי ספורט הייתי משלם בשמחה. מי שחושב שאני אתקע עם דיסקים וממיר של Yes בשנת 2012, טועה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים
אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה