גביזון כתב:
פאביו כתב:
רוי האדום כתב:
הפכנו את ים המלח ממקום מדהים למקום גוסס שלא הייתי מכניס ל 50 המקומות המרשימים שאני ראיתי , אז אחד מפלאי עולם ? בדיחה .

לחלוטין, חירבנו את המשאב היקר הזה, ועכשיו רוצים שיבחר לפלא עולם.
כ"כ ישראלי, כ"כ מסריח.
כמה חוסר ידע שזה לא יאמן.
האדם לא הרס את ים המלח, ים המלח משנה את מפלסו בתדירות די גובהה, מה גם שממש לא נכון להאשים את ישראל בזה.
המקורות הגדולים של ים המלח הם:
1. המעינות מסביב לו (נחשב לנביעה הגדולה בעולם).
2. מקורות הירדן והירמוך.
המעינות מסביב ממשיכים לספק מיים (כ 85 מלמ"ק בשנה) אם כי בספיקה משתנה כתלות בעונת הגשמים ובשאיבה המתרחשת הן בארץ ואן בשטחי הרשות הפלשתינאית, כאשר אם בארץ ישנו פיקוח כלשהו על רמת השאיבה ברשות הוא לא קיים בכלל. בנוסף הירמוך אשר סיפק בזמנו כמות מיים זהה אם לא גדולה יותר מזה של הירדן נסכר לחלוטין, הן ע"י הסורים, והמעט שעובר נמוסט ומנוצל ע"י הירדנים, ככה שלהאשים את ישראל זה לחפש איפה אנחנו אשמים. ממקורות הירדן הצפוני והכנרת מסופקים מיים גם לירדנים (במסגרת הסכם השלום איתם) וגם הלבנונים שואבים ומנצלים את מימי החצבאני, ככה שאנחנו ממש לא המדינה היחידה שמנצלת את מי ים המלח לצורכי שתיה והשקיה. למען האמת אפשר להמשיך ולהגיד שללא מפעל המיים הטורקי אשר סכר את נביעות החדיקל (אם אני זוכר נכון) כנראה שהסורים לא היו צריכים ליבש את הירמוך, ואז היו הרבה יותר מיים בירדן הדרומי, אז גם להם אשמה כלשהי במצב.
בנוסף אפשר גם להתייחס למפעלי ים המלח, אשר במקורם הם מפעלים בריטים, אשר הוקמו גם בירדן וגם בישראל עוד לפני קום המדינה. המדינה הפעילה אותם בראשית הדרך ומכרה את הזכויות לאחים עופר, אבל לצורך תפעול המפעלים השונים משתמשים בים המלח בפחות מחצית המיים החסרים לאגם.
ים המלח אולי לא ראוי להיות עכשיו פלא עולם טבע, אבל עוד 100 שנה בקצב הזה ים המלח יתייצב על -530 או משהו כזה (אין לי את המספר המדוייק ואין לי כוח לחשב אותו) יפסיק להתאדות וערוצי הקניונים שיתחפרו אליו יהיה מראה מלהיב ביופיו, או אז הוא יהיה ראוי להיות פלא עולם הטבע מספר 1, ללא כל ספק,
רק שלהגיע אליו האדם לא יוכל =).
במהלך ההיסטוריה של ים המלח הוא כבר הגיע לשפל גדול יותר, הבעיה המרכזית איתו היא קצת ירידת המפלס העומד על על 1.4 מטר בשנה,
והשינוייםי