מידי פעם שיש זמן ואני מתעצבן על מחירי המוצרים אני מוצא את עצמי אופה.
היום היתה לי דודה ללחמא בעג'ין, העלתי אם מישהו ירצה להכין.
בעקרון גם במילוי וגם הבצק זה אלתור שלי, אפשר לשחק עם מרכיבים וצורת הכנה בעיקר בתערובת הבשר.
שבת שלום
http://imgur.com/a/wQue2#0לתערובת מילוי הבשר:
מטגנים 2-3 בצלים קצוצים
גמבות ו2 פלפלים חריפים קצוצים
אחרי 10 דקות של טיגון מוסיפים שום קצוץ גס. אני אוהב מאד שום אז שמתי ראש שלם.
אחרי שהתערובת מטוגנת קלות מוסיפים קופסה קטנה של בקר טחון, ומפוררים ומערבבים.
אחרי שהבקר טוגן קצת ופורר מוסיפים כף של פלפל צ'ומה, ומטגנים עוד 2 דקות.
מוסיפים קופסה קטנה של הודו טחון, ומטגנים ומפוררים אותו במחבת.
אחרי שההודו מוכן מוסיפים כף נוספת של פלפל צ'ומה ומטגנים עוד כמה דקות.
מטבלים במלח,פלפל שחור, סוכר, ולימון כבוש קצוץ לפי הטעם.
בסוף מוסיפים 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות.
לבצק:
שמים בקערה גדולה 1 ק"ג קמח, 2 כפות שמרים יבשים, 1 כף גדושה מלח, 2 כפות סוכר. חשוב שהשמרים לא ידעו ישירות במלח והסוכר. מערבבים את התערובת היבשה בקערה.
מוסיפים כמה כפות של זעתר לתערובת הקמח, אני פשוט אוהב זעתר בבצק אבל ממש לא חייב, ומערבבים.
מוסיפים כ500 מ"ל מים, ו3 כפות שמן, מערבבים בקערה בעזרת כף עץ.
מורידים את העיסה למשטח עבודה, שיש מקומח, ולשים ביד לפחות 10 דקות עד שמתקבל בצק רך וגמיש. חשוב ללוש טוב ורק לאחר כמה דקות לישה לבדוק אם צריך עוד קמח, הלישה מייבשת את הבצק ולא צריך להוסיף סתם קמח, אחרת יוצא גוש בטון ולא בצק.
כך נראה הבצק שהוא מוכן.
מכסים את הבצק במגבת לחה, ונותנים לו לנוח עד שמכפיל את מפחו, כ45 דקות בערך שקר, לפעמים שעה, בקיץ יכול לקחת גם חצי שעה.
כך נראה הבצק לאחר התפיחה הראשונה שהכפיל את נפחו.
לאחר מכן לשים את הבצק ומוציאים את האויר. עושים צורת גליל וחותכים בעזרת סכין משוננת פרוסות בצק.
במשטח עבודה מקומח מרדדים בעזרת מערוך את פרוסות הבצק אחת אחת,דק ככל האפשר, ומניחים בתבנית עם דף אפיה כמה שנכנס, שלא יהיה צפוף מידי.
בכל חתיכת בצק מניחים 2-3 כפות של תערובת הבשר שהתקררה, ואני בחרתי לקפל את הקצוות שיהיה נח לאכול את זה כמו יענתו סמבוסק.
מכניסים לתנור שחומם לפחות חצי שעה מראש ל200 מעלות, משהו כמו 20 דקות בתנור.
שומרים לאחר שהתקרר בכלי אחסון במקפיא.
בתיאבון