chaiel49 כתב:
Fez כתב:
teknoboy כתב:
Fez כתב:
קצת סדר בעניין המיצים -
כל השטות הזאת של "סילוק רעלים" (Detox) זו שטות שיווקית / ניו אייג'ית שהוכחה כחסרת כל משמעות מבחינה מדעית במחקר אחר מחקר. למילים המפוצצות האלה שמשתמשים באותה "רפואה אלטרנטיבית הוליסטית" אין שום משמעות מבחינה מדעית, הוצע הרבה מאוד כסף למי שיוכל להגדיר רעלנים ולהראות שהמוצר שלו משפיע על ריכוזם בגוף באופן שיהיה לו איזושהי משמעות בריאותית לטווח הארוך. כמובן שלא יצא מזה שום דבר.
מיצי פירות וירקות מדי פעם זה דבר בהחלט בריא שראוי לשלב בתפריט, אבל דיאטה של מיצים כאלה בלבד במשך כמה ימים היא דבר לא בריא ולא מאוזן שאין לו שום אפקט חיובי לטווח הארוך (לעומת אפקט שלילי אפשרי - פגיעה ברקמת השריר בשל מחסור בחלבונים וחיסרון קלורי משמעותי מדי לאורך זמן הם דברים שפוגעים בחילוף החומרים לטווח הארוך). זה בטוח לא מה שיעשה אותך לאדם בריא.
תזונה מאוזנת, משקל תקין, כושר גופני, הימנעות מאלכוהול ועישון - אלו דברים שהוכחו באינספור מחקרים כתורמים לבריאות ומונעים מחלות.
זו הדרך להיות אדם בריא. אין קיצורי דרך. פתרונות הקסם (feel-good solutions) שמוכרים בניו-אייג' הם חסרי כל משמעות מעשית.
כל מילה.
אם כי לא נראה לי שמישהו פה (בטח לא רומאריו) המליץ על תכשירי ניקוי הגוף למיניהם.
אני מכיר את התכשירים שאתה מתאר, אבל גם דיאטות הצום והמיצים הטבעיים של רומאריו אלו דברים שמשווקים את עצמם בתור "טיהור הגוף" ו-"סילוק רעלים"... (וגם רומאריו הגדיר את זה כך)
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A6%D7% ... 7%99%D7%9Dכשאתה פוגש פנאט דתי שהוא גם פנאט רפואת ניו אייג' אתה מבין שפגשת בור מיוחד, שהאמת המדעית רחוקה ממנו בערך 13.7 מיליארד שנות אור.
למי שלא רוצה לגמור כמוהו:
http://www.dangeroustalk.net/a-team/CriticalThinking אני מבין שאתה מדען מומחה לבריאות ודת?
בבריאות אני מבין דבר או שניים (בהנחה שרפואה זה תחום מרכזי במדעי הבריאות). זה למעשה התחום אליו הקדשתי את חיי.
דת זה לא תחום מדעי (בעליל) ולכן אין שום משמעות לשאלה שלך אם אני "מדען מומחה" בתחום הדת. זו שאלה שמעידה בעיקר על הבורות שלך.
מעבר לזה, זו שאלה מגוחכת. אתה מומחה לבודהיזם? לסיינטולוגיה? לאסלאם? לדת הג'ולו האפריקאית? למורמוניזם?
אם לא, איך לעזאזל אתה מעז לשלול את הדתות האלה?? אולי תלך לגיהנום!
ידוע היום על בערך 44,000 דתות. לא צריך ללמוד כל אחת לעומק כדי להחליט לא להאמין בהן. רק צריך לפתח קצת חשיבה ביקורתית.
הרי בסופו של דבר גם רומאריו אתאיסט... לגבי 43,999 אלים שונים (האמת שיותר - אבל לצורך המחשה). אני פשוט מאמין באל אחד פחות ממנו.