תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 07 יולי 2025, 20:35

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 268 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: לא להתחתן בארץ, רוצים לזיין אותנו מאחורה - צהר נסגר
הודעהפורסם: 08 נובמבר 2011, 15:03 
סמל אישי של המשתמש
רומריו אתה מסרב להכיר בעובדה בכח...צהר חיתנו עד עכשיו דבוק להלכה, לא זזו ממנה ולא עשו הנחות על שום הלכה.
להיפך, הם החזירו עטרה ליושנה עם כל הקלקולים של תעבי בצע.
תתמודד עם זה, מה קשור מסורת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2011, 15:06 
סמל אישי של המשתמש
romario כתב:
אדמדם כתב:
רומאריו, אני מכיר לפחות שלוש אנשים שנהיו עוד יותר חילונים בגללך רק.

לא ידעתי שיש דרגות בחילוניות.
חידשת לי.
אשרייך.

אל תקרא לי חילוני אני לא פשוט אני חופשי כמו שאני לא קורא לך דוס
אנחנו יודעים שבקרב אנשים מאמינים יש דרגות שונות של אמונה. ראה חרדים(שגם שם יש ליטאים ספרדים וכו׳) כיפות סרוגות רפורמים ועוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2011, 15:19 
כל מי שמתחתן בחתונה יהודית-אורתודוקסית , מגיע לו.
אני מאחל לו שיאכל חרא וחצץ ועוד חצץ ועוד חרא, ועוד חרא ועוד חרא ועוד חצץ ועוד חצץ. ושיסבול, ושיתלונן, ושידחה, ושיקרבו אותו ושירחיקו אותו - ובקיצור: אני בעד שיעשו את המוות לכל מי שבוחר באופציה האורתודוקסית, ושלא יוותרו על מילימטר!!!
יש לי רק שאדנפרויידה (Schadenfreude) מלראות את זה. אני מתענג על זה. זה צדק פואטי.

מבחינתי היהדות האורתודוקסית היא באותה דרגה כמו האיסלאמיזם - גורם עוין שצריך להיאבק בו. מי שלא נאבק בו, ועוד בוחר לשתף פעולה עם הכללים הבזויים שלו, ולספק לו הכנסה - מסייע לו, ופוגע בי.

אני קורא לכל מי שמתכוון להתחתן לעשות זאת אך ורק בטקס אזרחי / פרטי/ רפורמי / קונסרבטיבי / אלטרנטיבי אחר

אפס סובלנות ואפס שיתוף פעולה כלפי איסלאמיזם ואורתודוקסיה.

לא לחתונה אורתודוקסית, לא לברית מילה (אלא אם מישהו קונה את חירטוטי הרפואה, או שנכמר ליבו על בנו שיהיה דחוי חברתית בגלל החתיכה הלא-חסרה בזין, ואז שיעשה את זה עם רופא - לא עם מוהל אורתודוקסי), לא לבר מצווה אורתודוקסית, לא לקבורה אורתודוקסית.

לא לאורתודוקסים - נקודה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2011, 15:27 
סמל אישי של המשתמש
הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
יש לי רק שאדנפרויידה (Schadenfreude) מלראות את זה.

וואו, כמה אותיות ביזבזת רק כדי לומר "שמחה לאיד".
לא יותר פשוט לדבר עברית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2011, 15:35 
טוב מאד שסוגרים את צוהר. ארגון שכל תכליתו שסתום לחץ, ארגון חזית של הרבנות.

זה לא משנה עם הרב נחמד, כל עוד אתה מתחתן דרך הרבנות. אסור, ואת זה גם אומרים יותר ויותר דתיים, להתחתן דרך הרבנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2011, 15:46 
סמל אישי של המשתמש
חוזה כתב:
טוב מאד שסוגרים את צוהר. ארגון שכל תכליתו שסתום לחץ, ארגון חזית של הרבנות.

זה לא משנה עם הרב נחמד, כל עוד אתה מתחתן דרך הרבנות. אסור, ואת זה גם אומרים יותר ויותר דתיים, להתחתן דרך הרבנות.

יש בזה משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2011, 15:48 
Frank Serpico כתב:
הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
יש לי רק שאדנפרויידה (Schadenfreude) מלראות את זה.

וואו, כמה אותיות ביזבזת רק כדי לומר "שמחה לאיד".
לא יותר פשוט לדבר עברית?

לא בדיוק אותה המשמעות.
למילה הגרמנית - כמו שאני מבין אותה - יש משמעות יותר סאדיסטית, כמו שאתה מתגלגל מצחוק כשמישהו מתחלק על בננה. אין לך "שמחה לאיד" במקרה כזה (או לפחות לא משתמשים ב"שמחה לאיד" לתאר את התחושה הזו) - ב"שמחה לאיד" תשתמש כדי לתאר את איך שתרגיש אם נוחי דנקנר יפשוט את הרגל.

אבל שוב - אני לא מומחה לגרמנית, אז אולי ההבנה שלי לא מלאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2011, 16:25 
סמל אישי של המשתמש
אדמדם כתב:
teknoboy כתב:
romario כתב:
אדמדם כתב:

חידשת לי.
אשרייך.

בגדול אין דרגות במה שאתה מכנה "חילוניות" - או שאתה בן חורין או שלא.
אבל יש הרבה אנשים שרוצים להיות בני חורין ולא מוצאים בנפשם את העוז. למרבה המזל תמיד יש סיכוי שיגיע איזה מיסיונר מציק כמוך ויזכיר להם למה הם רצו להפוך לבני חורין מלכתחילה.

:ROSE:
וגם שניים מהם היו מסורתיים. ומן הסתם שאין דרגות, אבל זה כמו שיש יותר דתי ויש פחות דתי. אתה עכשיו תכחיש את זה עם איזה שטות או משהו. אפשר לומר שפשוט הרחקת אותם עוד יותר מהדת.

ואני מכיר כאלה שהוא קירב אותם .
אשרינו .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2011, 17:19 
סמל אישי של המשתמש
העניין הוא פשוט מאד...
רבני צהר - כולם מתנדבים ורבנים מוסמכים מהרבנות הראשית, לא לוקחים שקל על עבודתם ורוצים להעביר את מי שרוצה להתחתן את המסכת בצורה שתהייה לו נעימה ביותר.
ליעקב מרגי ושאר הרבנים לא מתאים שרבנים מתנדבים לפי ההלכה, והם רוצים שכל רב יעשה כסף שחור למרות שהוא לא אמור לקבל כסף על חתונה.

זה שקול לכך שרופאים יתנדבו לטפל באנשים, שלחלקם הגדול הטיפול הוא יקר בצורה קשה, ומשרד הבריאות יחליט לקחת לרופאים את הרשיון במרפאה החינמית, או לחילופין לסגור את המרפאה, ולבקש מאותם אנשים לשלם כסף שקשה להם. רק במקרה של הרבנים זה חמור הרבה יותר, מישום שהם מלכתחילה לא אמורים לקבל כסף ובטח ובטח לא את אותם סכומים שהם עושים בחתונות, ובטח ובטח לא שחור בחתונות.

והכל תחת איצטלה של היהדות. בתור בן אדם מאמין אני לא חושב שיש להם הרבה סיכוי בעולם הבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2011, 17:21 
סמל אישי של המשתמש
אהה אגב, גם זוג חברים שלי דתיים לאומיים ואני יודע על עוד רבים כמותם רק שאותם אני מכיר אישית, הם התחתנו עם צוהר כי האישה הרגישה שעושים ממנה סמרטוט בדרך לחתונה ולא התייחסו אליה כבן אדם.
בקיצור...מה יש לנו? שר דתות, ו...שר לענייני דתות! מה עם שר לענייני הדת שבדתות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2011, 17:27 
סמל אישי של המשתמש
https://www.facebook.com/pages/Tzohar-% ... 81?sk=info
תגובה אחת מיני רבות:
קוד:
אתמול התחתנו בעזרת רב מצהר, הייתה חתונה מדהימה ויהודית וכשרה (בתור משפחה מסורתית!!! שהיהדות חשובה לה!) אסור לתת לזה להפסיק!!! זהו באמת חלון בין עולמות לחילונים... (אגב הרב שלנו לא רצה אפילו לא אגורה...)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2011, 17:34 
גביזון כתב:
העניין הוא פשוט מאד...
רבני צהר - כולם מתנדבים ורבנים מוסמכים מהרבנות הראשית, לא לוקחים שקל על עבודתם ורוצים להעביר את מי שרוצה להתחתן את המסכת בצורה שתהייה לו נעימה ביותר.
ליעקב מרגי ושאר הרבנים לא מתאים שרבנים מתנדבים לפי ההלכה, והם רוצים שכל רב יעשה כסף שחור למרות שהוא לא אמור לקבל כסף על חתונה.

זה שקול לכך שרופאים יתנדבו לטפל באנשים, שלחלקם הגדול הטיפול הוא יקר בצורה קשה, ומשרד הבריאות יחליט לקחת לרופאים את הרשיון במרפאה החינמית, או לחילופין לסגור את המרפאה, ולבקש מאותם אנשים לשלם כסף שקשה להם. רק במקרה של הרבנים זה חמור הרבה יותר, מישום שהם מלכתחילה לא אמורים לקבל כסף ובטח ובטח לא את אותם סכומים שהם עושים בחתונות, ובטח ובטח לא שחור בחתונות.

והכל תחת איצטלה של היהדות. בתור בן אדם מאמין אני לא חושב שיש להם הרבה סיכוי בעולם הבא.

סבבה. השאלה למה זה צריך מאוד להפריע לנו? נניח שיש קבוצה של רבנים מושחתים מהרבנות (ואני לא מספיק מכיר את צהר, אבל אני מבין שגם כאן מעורבים סכומי כסף לא מבוטלים), מה בדיוק מכריח אותי להשתמש בשרותים שלהם? כמה עולה כיום טיסה לקפריסין ביחס לעלויות הכוללות של חתונה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2011, 17:47 
סמל אישי של המשתמש
בכתבה שהייתה לא מזמן על שיט וחתונה באותו יום, שזה נראה לי הדבר הזול ביותר פחות או יותר שיש, זוגות שילמו 4000 ש"ח.

אבל מה זה רלבנטי בכלל? מה זה משנה "מה מכריח אותך"?
גם אם היו מחלקים 10 אלף דולר לכל מי שטס להתחתן בקפריסין זה לא מצדיק בשום צורה שהשירות הציבורי המקביל בישראל ("חתונה עבור בני זוג מהלאום היהודי") ינוהל בצורה הזאת, וזה אמור להרתיח כל אזרח ואזרחית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2011, 18:07 
romario כתב:
אולי באמת הגיע הזמן לפרוש...

אני קורא לאדמין מעל במה זאת להוציא אותי מהפורום לאלתר.

במידה והוא שמע את בקשתי אז אני מאחל לכולם רק טוב.

אם לא אני יכתוב משהו קיצוני כדי שהוא ירחיק אותי.

אני מעדיף בדרכי נועם.

בכל מקרה שמחתי לכתוב כאן היה מאוד מעניין גם אם הדעות שונות.
זה הניתוק הסופי שלי מהפועל.

מאחל לכולם בהצלחה רבה.

די לגלות קדימה התגלות.
משיח עכשיו.

you'll never walk alone romario\!!
http://www.youtube.com/watch?v=Xfgqi-UahE8

זהו? נשברה רוחך? מה הלאה? קורס למתקדמים בעברית? י' בגוף ראשון עתיד כחוק?
גם אני מעדיף בדרכי נועם. גם הנוצרים העדיפו בדרכי נועם כשהתפצלו רובם מהקתולים הפרימיטיבים והמושחתים. כמו שבלונדי אמר, די למסיונריות, לאיסלאמיזם הקיצוני, לחרדיות. די לקוואזי רבני שקר כמוך וכמו הקיצוניים מחב"ד! הסיבה שהציבור החילוני בארץ לא מעוניין במסורת ובשמירתה היא כי הוצאתם את המסורת ממשמעותה. באמצעות שליטה בחיינו הפרטיים, במה שאנחנו מאמינים, הגעלתם עלינו את יהדותינו! הגאולה תגיע ביום שרבנים כמו הרנטגן וחבריו, שלוקחים אלפי שקלים על כל "טיפול רוחני" ימצאו עצמם בכלא.
אני כרגע נמצא בגלות בברלין, וההתגלות הכי משמעותית שיש לי היא כמה זה טוב ומרומם נפש, לחיות במדינה שבה הדת מופרדת באופן בלתי מעורר מהמדינה.

הלאה משיח שקר, הלאה!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2011, 18:18 
רומריו יקר,
חלילה לך להתייחס לכל מיני אנשים עם אינטרסים ברורים ולתת להם להשפיע עלייך בכל צורה.
ידוע שלא אומרים שבחו של אדם בפניו(או במפני מסכו =)) אבל אני חייב לציין שהגישה הנעימה שלך, אורך הרוח, הסבלנות והסובלנות והחיוביות הבלתי נגמרת הם לא דבר של מה בכך שאני מאחל לעצמי ולכל משתמש בפורום הזה.
קשה לי מאוד מאוד להאמין שגרמת למישהו להתרחק מהיהדות או מתורתנו הקדושה חו"ח, להפך, אני יכול להגיד לך שבאופן אישי אני קורא, נהנה ומתחזק מכל הודעה והודעה שלך.
פלורליזם היא מילה גסה בפורום הזה בכל מה שקשור לדת, פוליטיקה, או כל מה שהוא נגד הזרם השמאלני הקיצוני ומה שהוא מייצג - אל תתרגש זה בטח לא אישי.
תמשיך לרשום, תמשיך להפיץ את תורתנו הקדושה, אל תיתן לאף אחד או לשום דבר לעצור אותך!

רומריו :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2011, 18:22 
סמל אישי של המשתמש
romario כתב:
teknoboy כתב:
romario כתב:
הבלי רוח
ותסלח לי שאני לא קונה את מה שאתה אומר.

ההרחקה היא בגלל החוסר יכולת שלך להתנתק מתאוות עולם הזה.
וזה הסיבה העיקרית.
או לחילופין מדעות קדומות ובורות בקשר למה זה תורה ומה זה קב"ה.

התורה לא קשורה לאנשים.
התורה היא קדושה בפני עצמה ומי שקצת מתקרב אליה זוכה למאור שלה.

כשאתה מדבר על חוסר היכולת להתנתק מהתאוות אתה מתכוון לזה שרבנים אל מצליחים להתאפק ודורשים כסף שאיתו הם מממשים את התאוות האלה, אף שההלכה אוסרת זאת עליהם, נכון?

אם יש רבנים שעושים את זה
אז גם הם לא בסדר.
:)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2011, 18:56 
מה, רומאריו שוב עזב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2011, 19:01 
סמל אישי של המשתמש
חבל ..
הפסד גדול לפורום .
הזרם השמלאני כנראה רוצה להישאר לבד בפורום הזה

רומאריו :ROSE:
תודה על הכל ! :HEART2:

אגב -
ציטוט:
נתראה בבית המקדש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2011, 20:38 
הפועל כתב:
בכתבה שהייתה לא מזמן על שיט וחתונה באותו יום, שזה נראה לי הדבר הזול ביותר פחות או יותר שיש, זוגות שילמו 4000 ש"ח.

גם אם היו מחלקים 10 אלף דולר לכל מי שטס להתחתן בקפריסין זה לא מצדיק בשום צורה שהשירות הציבורי המקביל בישראל ("חתונה עבור בני זוג מהלאום היהודי") ינוהל בצורה הזאת, וזה אמור להרתיח כל אזרח ואזרחית

זאת כבר שאלה אחרת והתשובה לה היא שאנשי צהר הם חלק מהבעיה ולא חלק מהפתרון. הם חלק ממערכת שלא מכבדת את רצונותיו של הפרט.
לכן, ה"שירות הציבורי" הזה, עם או בלי צהר, הוא שערורייתי והוא צריך להרתיח כל אזרח ואזרחית. אבל אני לא ממש נזעק להגן על אנשים שמספקים מקל כביסה לאף לאנשים שרוצים להתחתן במערכת רקובה ומסריחה, בטח כאשר יש תחליף די פשוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2011, 20:40 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
הפועל כתב:

זאת כבר שאלה אחרת והתשובה לה היא שאנשי צהר הם חלק מהבעיה ולא חלק מהפתרון. הם חלק ממערכת שלא מכבדת את רצונותיו של הפרט.
לכן, ה"שירות הציבורי" הזה, עם או בלי צהר, הוא שערורייתי והוא צריך להרתיח כל אזרח ואזרחית. אבל אני לא ממש נזעק להגן על אנשים שמספקים מקל כביסה לאף לאנשים שרוצים להתחתן במערכת רקובה ומסריחה, בטח כאשר יש תחליף די פשוט.

אני לא יודע על מה אתה מדבר, אבל האנשים שהתחתנו דרך צוהר שאני מכיר אישית, חלקם חילונים, חלקם מסורתיים, וזוג אחד דתי לאומי, אף אחד מהם לא דיבר ולו לרגע על רקבון, להפיך, על תהליך נעים וליווי מפורט ולבבי. ללא שום תמורה כספית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2011, 21:31 
סמל אישי של המשתמש
הרע כתב:
רומריו יקר,
חלילה לך להתייחס לכל מיני אנשים עם אינטרסים ברורים ולתת להם להשפיע עלייך בכל צורה.
ידוע שלא אומרים שבחו של אדם בפניו(או במפני מסכו =)) אבל אני חייב לציין שהגישה הנעימה שלך, אורך הרוח, הסבלנות והסובלנות והחיוביות הבלתי נגמרת הם לא דבר של מה בכך שאני מאחל לעצמי ולכל משתמש בפורום הזה.
קשה לי מאוד מאוד להאמין שגרמת למישהו להתרחק מהיהדות או מתורתנו הקדושה חו"ח, להפך, אני יכול להגיד לך שבאופן אישי אני קורא, נהנה ומתחזק מכל הודעה והודעה שלך.
פלורליזם היא מילה גסה בפורום הזה בכל מה שקשור לדת, פוליטיקה, או כל מה שהוא נגד הזרם השמאלני הקיצוני ומה שהוא מייצג - אל תתרגש זה בטח לא אישי.
תמשיך לרשום, תמשיך להפיץ את תורתנו הקדושה, אל תיתן לאף אחד או לשום דבר לעצור אותך!

אני כמעט ולא מסכים עם אף מילה שלך בפורום וגם לא עם רוב הדברים שכותב רומריו ובמיוחד באשכול זה.
ובכל זאת , כל מילה !

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2011, 21:48 
הרע כתב:
רומריו יקר,

רומריו :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2011, 21:57 
איך הסובלנות והרוח הנעימה באים לידי ביטוי במאות האשכולות שהנ"ל נדחף אליהם עם האג'נדה המיסיונרית שלו, כמו כל חוזר בתשובה ממוצע? אין שום הבדל בינו לבין שטוף מוח אחר שדוחף ומציק לעוברים ושבים עם חומרים דתיים ברמזור, ברחוב, בקניון ובכל מקום אפשרי, במסווה של 'סובלנות ורוח נעימה'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2011, 22:00 
סמל אישי של המשתמש
שוהם יפת כתב:
חבל ..
הפסד גדול לפורום .

תודה על הכל !

אגב -
ציטוט:
נתראה בבית המקדש.

:LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2011, 22:08 
שוהם יפת כתב:
חבל ..
הפסד גדול לפורום .

אגב -
ציטוט:
נתראה בבית המקדש.

אי אפשר להיות חילוני בלי להיות שמאלני או א-פוליטי רחמנא ליצלן? אחרי זה אתם בוכים פה על הכללות.

לפני כמה שנים הפכתי מבן-אדם מאמין לאתאיסט מוחלט. איך זה קרה? בואו נאמר שפשוט הפסקתי עם האמונה העיוורת, התחלתי לשמוע, לקרוא ולהתעניין והבנתי שהכל שטיפת מוח והכל שטויות. אני מרגיש כמו בן-אדם חדש ומשוחרר, וכשאני רואה את ההודעות של רומאריו Day in & day out, אני רק שלם עם ההחלטה שלי עוד יותר. אין לי שום דבר אישי נגד רומאריו הבן-אדם, יש לי המון נגד רומאריו המשתמש. אני שמח שבחרת לעזוב את הפורום (שוב), אני מקווה שהפעם גם תעמוד במילה שלך. לך דחוף את הכפייה הדתית שלך.

שלום להתגלות, ולא להתראות!

לגבי הנושא,
גם אני באופן אישי לא מבין למה צריך לעשות טקס מכל הסיפור של חתונה. אני מבין את אלו שרוצים לעשות את זה מטעמי מסורת, התחייבות למשפחות, טקסיות וכד', אבל אני באמת מאמין שלא צריך טקס, אירוע וחתימה על פיסת נייר כדי לחיות עם הבן-אדם שאתה אוהב. למעשה, אם אמצא אי פעם את אהבת חיי, אני ממש לא בטוח שאני ארצה לעשות את זה כ"כ רשמי ואם אני כבר אעשה את זה רשמי בגלל אי אילו אילוצים, זה בטח לא יהיה פה בארץ תחת הדת והרבנות המיותרת הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2011, 22:11 
סמל אישי של המשתמש
רון קעקועים כתב:
שוהם יפת כתב:
חבל ..
הפסד גדול לפורום .

רומאריו

אגב -
ציטוט:
נתראה בבית המקדש.

אי אפשר להיות חילוני בלי להיות שמאלני או א-פוליטי רחמנא ליצלן? אחרי זה אתם בוכים פה על הכללות.

לפני כמה שנים הפכתי מבן-אדם מאמין לאתאיסט מוחלט. איך זה קרה? בואו נאמר שפשוט הפסקתי עם האמונה העיוורת, התחלתי לשמוע, לקרוא ולהתעניין והבנתי שהכל שטיפת מוח והכל שטויות. אני מרגיש כמו בן-אדם חדש ומשוחרר, וכשאני רואה את ההודעות של רומאריו Day in & day out, אני רק שלם עם ההחלטה שלי עוד יותר. אין לי שום דבר אישי נגד רומאריו הבן-אדם, יש לי המון נגד רומאריו המשתמש. אני שמח שבחרת לעזוב את הפורום (שוב), אני מקווה שהפעם גם תעמוד במילה שלך. לך דחוף את הכפייה הדתית שלך.

לגבי הנושא,
גם אני באופן אישי לא מבין למה צריך לעשות טקס מכל הסיפור של חתונה. אני מבין את אלו שרוצים לעשות את זה מטעמי מסורת, התחייבות למשפחות, טקסיות וכד', אבל אני באמת מאמין שלא צריך טקס, אירוע וחתימה על פיסת נייר כדי לחיות עם הבן-אדם שאתה אוהב. למעשה, אם אמצא אי פעם את אהבת חיי, אני ממש לא בטוח שאני ארצה לעשות את זה כ"כ רשמי ואם אני כבר אעשה את זה רשמי בגלל אי אילו אילוצים, זה בטח לא יהיה פה בארץ תחת הדת והרבנות המיותרת הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2011, 22:21 
r200 כתב:
רון קעקועים כתב:
שוהם יפת כתב:
חבל ..
הפסד גדול לפורום .

רומאריו

אגב -
ציטוט:
נתראה בבית המקדש.

לגבי הנושא,

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 00:19 
סמל אישי של המשתמש
Kyahs כתב:
עד שלא תבינו שלהתווכח עם רומאריו זה כמו להתווכח עם אורן זריף, סופכם להתעצבן.

באופן אישי אני שמח שרומאריו פה. זה מבטיח שלפחות בפורום הזה, כנראה אף אחד לא יתקרב לדת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 00:20 
נועם שחם כתב:
עוד דוגמא מובהקת לנזקים שגורם הממסד הדתי ותרומתו להתרחקות מן הדת היהודית ומן המסורת.

למה צריך את החרדים כדי להתרחק מהדת היהודית?
צריך להתרחק מהדת היהודית מכיוון שהיא אוסף של קשקושים חסרי בסיס (כמו כל דת) ושהיא בלתי מוסרית בעליל.

עם כמה שרומאריו בן אדם הוזה, הזוי, ובור מוחלט, בעניין הזה הוא צודק. מה זה כל הסיפורים על "דרגות חילוניות" ועל "מסורת" ועל כל האנשים האלה שלא יודעים להגדיר את עצמם? או שאתה מאמין שיש איזה יהווה כזה שנורא מעניין אותו מה אתה אוכל ומה אתה עושה בשבת, או שאתה לא מאמין. או שאתה מאמין בקודש של איזה ספר שמספר שהעולם נברא לפני 5,500 שנה בערך כפי שהוא היום, או שאתה לא מאמין. שאנשים יתחילו לקחת אחריות על עצמם ויחליטו במה הם מאמינים (או לא מאמינים) במקום ללכת כמו עיוורים אחרי המשפחה או החברה. באמת שבתור אתאיסט אני מכבד את רומאריו הרבה יותר מכל "חילוני שרק צם ביום כיפור" או "מסורתי" כזה שאין לו מושג למה הוא עושה את מה שהוא עושה, וכנראה גם לא עצר לחשוב על זה.

תמיד מצחיק אותי הטיעון החילוני הזה "אתם מרחיקים אנשים מהיהדות". הרי כאן רומאריו צודק לחלוטין. היהדות לא צריכה להתחבב על אף אחד. ומי שנהיה "יותר חילוני" בגלל איזה מיסיונר פה בפורום (במקום פשוט לפתוח את העיניים, לפתח מחשבה ביקורתית ולהשכיל) אז האמת היא שזה די עצוב.

אתם באמת צריכים להסתכל על ההתנהגות של החרדים כדי להחליט במה אתם מאמינים? מה רלבנטית ההתנהגות שלהם לקיומו של היהווה הזה (או במקרה הזה אי-קיומו) ולנכונות הקשקושים בתנ"ך? פשוט מגוחך. הדבר היחיד שאתם צריכים כדי להחליט זה לצבור ידע ולחשוב קצת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 00:22 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אדמדם כתב:
teknoboy כתב:
romario כתב:
אדמדם כתב:

חידשת לי.
אשרייך.

בגדול אין דרגות במה שאתה מכנה "חילוניות" - או שאתה בן חורין או שלא.
אבל יש הרבה אנשים שרוצים להיות בני חורין ולא מוצאים בנפשם את העוז. למרבה המזל תמיד יש סיכוי שיגיע איזה מיסיונר מציק כמוך ויזכיר להם למה הם רצו להפוך לבני חורין מלכתחילה.

וגם שניים מהם היו מסורתיים. ומן הסתם שאין דרגות, אבל זה כמו שיש יותר דתי ויש פחות דתי. אתה עכשיו תכחיש את זה עם איזה שטות או משהו. אפשר לומר שפשוט הרחקת אותם עוד יותר מהדת.

אולי כדאי שכל אחד ישלח לרומאריו את הדרישות שלו לגבי איך הוא צריך להתבטא, ככה כולנו נהיה מרוצים.
גם אני לא תומך בהצפות שלו לפעמים בנושאים שלא קשורים לדת, אבל אם החברים שלך משתנים בגלל דמות וירטואלית, הם די טיפשים.

כשאתה הולך לים בפעם הראשונה בקיץ-לראות מישהו אחר שחזר מהים עם כוויות רציניות יום לפני, לא יגרום לך למרוח קרם הגנה אם לא תכננת לשים, או למרוח ביתר יסודיות אם גם ככה תכננת למרוח?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 268 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: