red in blood כתב:
א - לא דיברתי על בית כנסת כזה או אחר, רק רציתי להבהיר, כדי שלא יהיו אי הבנות, שאני לא בהכרח מכוון את זה אליך.
ב - אני מסכים איתך, אפשר ואף חובה להגיד שאסור לרצוח לא משנה מה הן הדעות. אבל זה לא סותר את זה שחובה לדבר על יותר מזה.
ומה קורה אם מי שלא מכבד את חוקי המדינה זה פלג שלם?
מה קורה אם בימים של הרצח ולאחר מכן בני עקיבא חינכו לכך שחוקי הלכה קודמים לחוקי מדינה?
אני גם מחפש אחדות ואהבה. אבל להבדיל ממך (או לפחות ממה שהשתמע מההודעה הקודמת שלך) - אני מחפש אחדות אמתית, עם אנשים ששותפים למאבק שלי.
אני לא מחפש אחדות עם אנשים שמבוססים על שנאה.
רבין נרצח בגלל שאנשים הסיתו לכך שדעות כמו שלו הן לא לגיטימיות. זה לא דבר שנעלם אחרי הרצח.
היום שמאלני זה מילת גנאי. היום שמישהו מעז לדבר על להחזיר שטחים עושים פולסה דנורא. היום אנשים כמו קומוניסים קוראים לדין בוגד על כל אחד ומקבלים גיבוי מחלקים נרחבים מהעם.
אז אני לא מחפש רק להאשים אנשים, פשוט לפני שאני מחפש אחדות מזוייפת, אני מחפש לתקן את המציאות.
א - אז למי אתה כן מכוון את זה? מצד אחד מרגיש שאתה כבר לא יכול לחכות לעשות את הכללת הקומוניסים שלך על 'כולנו', ומצד שני זה לא מסתדר לך עובדתית עם מה שקורה בשטח.
ב - למה חובה לדבר על יותר מזה?
ועוד פעם, על איזה פלג שלם אתה מדבר? בוא תאיר את עיני.
היית בבני עקיבא במקרה בימים שלאחר הרצח? וגם אם תפתיע אותי ומסתבר שבאותו זמן היית בכלל חניך למופת בבני עקיבא וזה החינוך שקיבלת, זה משנה משהו? כי יש לי תחושה שאני מכיר טיפה יותר חניכים מאותה תקופה של בני עקיבא, וממה שאני יודע רובם המוחלט הם אזרחים למופת.
נורא קל להגיד ש"אני רוצה אחדות! אבל.." (במקצוע שלי! מאלף אריות אסייתים לבקנים!), החכמה היא למצוא את המכנה המשותף גם עם אלו שהדיעות שלכם לא עולות בקנה אחד אחת עם השניה. ה"אנשים" האלה הם חלק גדול מהמציאות במדינה שלך, והם לא עומדים להיעלם בזמן הקרוב ככל הנראה. אז במקום לשבת בפינה ולהגיד כמה שה"אנשים" האלה רעים, תתחיל לשפוט אותם באמת בתור אנשים, ולא בתור פלג (שכמובן שהחלטת שהוא מבוסס שנאה), ואני מבטיח לך שתמצא גם שם כמה אנשים שתוכל לשבת ולדבר איתם, ואולי אפילו להתאחד איתם.
גם כיום יש מפלגות שמנסות להיכנס לכנסת אך מחזיקות בדיעות שאינן לגיטימיות ולכן הן מוצאות אל מחוץ לחוק. ועדיין יש הבדל של שמיים וארץ מבחינתי בין להסית כמו שאתה אומר ובין לרצוח.
גם אני יכול להרגיש מקופח! כי גם מתנחל כיום זו מילת גנאי! והאנשים האלה (שאני לא אכליל אותם, אני פשוט אגיד שהם חלק נכבד מהכותבים כאן) קוראים לי 'כובש'! ו'המחסום שלנו בדרך לשלום'! וכו' וכו'.
ואם אפשר לשאול, איך אתה מתקן את המציאות?