אמיר כתב:
אני חושב שבגדול מהגרים אירופאים לצפון אמריקה שמבקרים את התנהגות הילידים זה ראוי כמו גרמנים שמבקרים התנהגות של ניצולי שואה.
רצחו אותם, גנבו להם את האדמה, לקחו להם את הלידים, קברו אותם בשמורות בלי כסף, עבודה או אפשרות לחיות באופן מסורתי ואח"כ באים בטענות שיש בעיות בחברה שלהם?
ההשוואה מגוכחת ולא פרופורציונלית בשום קנה מידה.
אני חושב "שבגדול" ניצולי שואה אינם אגרסיבים לעמים אחרים שלא עשו להם מהומה,וגרמנים שמבקרים בישראל ובקהילות יהודיות ברחבי עולם אינם נזקקים בתגבור משטרתי או אמבולנס On hold..
אין שום הצדקה לגילויי אלימות של האינדיאנים כלפי זרים ואנשים שאינם אינדיאנים(אני מבין שמחבינתך זה בסדר כל עוד זה כלפי הקנדים) שלא עשו להם מהומה.
לא יכול להיות שאני לא יכול ללכת מרחק 50 מטר מביתי עם אבי והכלב ורק בגלל צבע עורי לקבל מכות רצח ולראות את אבי מושפל,ולא ע"י צעירים.(האמת שגם אנשים בצבע עורם,ע"ע הודים,סינים וכו' לא נחסכים מגילויי האלימות הללו)זה עניין שבנורמה שמה.
השמורות האלה לא מגודרות,נמצאים באיזור של מגרש הגולף הטוב ביותר בפרובינציה וחוות הסוסים הגדולה ביותר בואנקובר..
שלטים של "אין כניסה" או כל דבר דומה אין.מה היית אומר אם תייר היה הולך לשחק גולף,מטייל באיזור ובטעות נכנס לשכונות שלהם,גם אז זה מוצדק?אתה חושב שהם שאלו אותי אם אני קנדי?
אתה מודע לזה שהם משכירים,מוכרים בתים בתוך השמורה עצמה לאנשים שאינם אינדיאנים (כי הרי הם לא צריכים לשלם לא דולר ולא שקל על כלום),אתה מבין את האבסורדיות שבדבר?
יכול להיות ידידי שאתה נמהר להסיק מסקנות בלי ידיעה ממשית של מה שקורה בשטח?
ואני חושב שלבקר אלימות זה חובה,מכל סוג שהיא.
ואגב זכותם של גרמנים לבקר התנהגות של ניצולי שואה(למרות שההקבלה תהיה,במקרה הטוב נכדים של ניצולי שואה, ובמקרה הרע,אין שום קשר ושום הקבלה לדוגמא-כמו במקרה שלי ועוד שלל מקרים)
במידה ואותם אנשים מתנהגים בצורה נבזית.
לא שאני מצדיק אלימות, אבל לציין רשימה של עובדות בלי להבין את הרקע הסוציאלי או ההיסטורי, ולקבוע תוויות כגון "אוכלי חינם" - זה לא הגון ולא חכם.
באוסטרליה בעייה דומה עם האבוריג'ינים, עם היסטוריה דומה. האדם הלבן הביא אותם למעגל של עוני, בורות, בעיות אלכוהול והסנפת בנזין. מעגל שכיום אף אחד לא יודע איך לצאת ממנו. אני חושש שתהליך דומה קורה או יקרה עם הבידואים בדרום ישראל. אצל כולם, חלק ניכר מההתנהגות שלהם הוא תוצאה של הסביבה שהביאה אותם לכך.