Officer Barbrady כתב:
אוקיי, אני אזרום איתך.
רבים מהמגזר הערבי שמים זין על החוק, האם צריך לשלול מהמגזר כולו זכויות?
רוב היהודים בכלא הם ממוצא מזרחי, האם צריך לשלול מהמזרחים זכויות?
אתה חושב שכל החרדים מתנגדים לשלטון החוק ומפעילים משמרות צניעות? ונניח שרובם כאלה, האם צריך להחיל על כולם תהליך חילון כפוי?
אתה אוהב להכליל? אתה חושב שהכללות הן הדרך הנכונה להציג את האמת?
במקרה של המגזר הערבי-לא צריך לשלול מהם זכויות, צריך להפעיל מאמץ מיוחד בשביל לאכוף את החוק כשמדובר בהם, כמו שאכן קורה.
בדוגמא עם המזרחים לא רלוונטית, אבל אם כבר-לא במקרה נותנים לעדות עם אחוזי הפשיעה הגבוהים ביותר את הסבסוד הכי גדול והעדפה במוסדות להשכלה גבוהה-זאת הדרך הנכונה להוציא אותם מהמעגל של עוני>חיים ברחוב>פשיעה>כלא>עוני.
לא יודע לגבי כל החרדים, אבל המנהיגים שלהם כן, וגם אלה שלא מפעילים משמרות צניעות, לא שורפים את הרחובות, לא זורקים אבנים, ואפילו אלה שלא מתנגדים לשלטון החוק ומתגייסים ויוצאים לעבוד-לא רק שלא משמיעים בגלוי את קולם נגד ההנהגה הזאת, אלא גם משתדלים להסתיר את זה.
אני לא חושב שחילון כפוי זה פתרון נכון, בעיקר כי אני נגד כפייה מכל סוג, אבל גם בגלל שאני לא מאמין שזה יעזור.
הפתרון שלי זה חינוך ושיתחילו לאכוף שם את חוקי המדינה.
החתול של שרדינגר כתב:
לא תיהיה ברירה, כוחות הבטחון יצתרכו בסופו של דבר להכשיר כוחות מיוחדים, שהמומחיות שלהם תיהיה ביצוע מעצרים בתוך שכונות חרדיות, כדי שכל מי שעושה משהו ממה שתועד או נאמר שם יועמד לדין.
בהתחלה יהיו פרעות נוראיות, כי בכל זאת, אף אחד לא היה אוהב את זה שאחרי שחי את כל החיים שלו בלי שום חובות פתאום המצב יפסק ויהיו לו חובות,אבל רק זה יוכל להציל את המדינה בטווח הארוך(כל זאת בהנחה שאכן יש איזשהו תכנון לקיום המדינה בטווח הארוך).
ופה העניין עם הפשע בקרב המזרחים חוזר-כמו שמסבסדים למזרחים לימודים כדי לעודד אותם להשתלב בחברה בצורה בריאה, כך צריך לעשות גם עם החרדים. חוק חינוך החובה צריך להתקיים גם שם, ולסבסד את הלימודים עבור אלה שיבחרו לימודים גבוהים, במיוחד במקצועות המדעיים.