dino כתב:
אין לחתול חוש לסכנות כזה טוב והוא לא חיי חיים שלמים ברחוב. בממוצע הוא חיי שנתיים-שלוש.
ספר את זה לחתולים בחצר שלי (ובחצרות אחרות שאני מכיר), ששורדים כבר מי-יודע-כמה-שנים (נכון, כל עוד יש מי שמאכיל אותם. ועדיין הם יודעים להמנע מהסכנות שאורבות להם). והם כאמור חיים על הכביש, לצד הכביש, בתוך הכביש, בין המכוניות ומתחת למכוניות. כלב במצבם היה נדרס תוך יומיים.
dino כתב:
לגבי הבשר המורעל, זה תלוי. יש כלבים שיודעים להבחין ולא יגעו(בדרך כלל מדובר בכלבי הרועים)
ספר את זה לכלב שלי (שהוא ברובו כנראה כלב רועים).
dino כתב:
לגבי הכביש, לחתול יש נטייה מטומטמת, לנסות לחצות את הכביש גם אם הרכב כבר מאוד קרוב אליו והוא עוד בצד השני של הכביש.
כאילו שזאת ההזדמנות האחרונה לעבור. נתקלתי בזה מלא מלא פעמים.
וכלבים? כלבים סתם מתפרצים לכביש בלי שום מודעות לסכנה שבגושי המתכת שטסים לעברם. כמה כלבים אני מכיר שסתם רצים לכביש בלי לחשוב? כמה כלבים אני מכיר שנפגעו כך? (ואני לא מדבר על כלבים מאולפים ש"חונכו" לא לחצות כביש מתוך התניה שבעליהם הטמיעו בהם. התניה שבכלל לא קשורה למכוניות ולא קשורה לסכנות שבכביש. התניה פשוטה של משיכה חזקה ברצועה).
dino כתב:
בוא נגיד, שגם לעמוד מול כלב מפלצת ולסמר את הגב ולחקות נחש, זה לא בדיוק הצעד החכם ביותר שיש לעשות במצב כזה...
ספר את זה גם לכלב שלי וגם לחתולים הנ"ל. זה הדבר הכי חכם שהם יודעים לעשות.
כל עוד הם נסים מפניו - הוא ירדוף אחריהם. ברגע שהם עוצרים ומסתובבים לעברו (בפוזת נחש הקוברה) הם יבלום במקום ולא יעז להתקרב.
חתול חכם לא יתחיל בכלל לברוח. מספיק שהוא יקפא במקום כמו סלע ויעשה פרצוף מפחיד וזועם, כמעט כל הכלבים שאני מכיר (מלבד אולי בוניטה הזאת, של רוצח החתולים מאפריקה) לא ייעזו בכלל להתקרב אליו.