הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
אקהויז כתב:
הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
אקהויז כתב:
סו אלן כתב:
תדליף מסמכים פעם אחת ובתמימות ילדותית ויקראו לך פושע; תדליף באופן קבוע ובכוונה תחילה, ויקראו לך חבר וועדה בכנסת
אם ננסה לתקן את המדינה הזאת בלוותר לפושעים ה"פחות חמורים" (ענת קם למשל) ביחס לפושעים החמורים ביותר (חברי ועדות, חברי כנסת וראשי ממשלה), במקום לא לוותר גם להם, לאן זה יגיע?
למצב שחייל יכול לחשוב לפרסם מסמכים כאלה בלי להשתין במכנסיים.
סבבה,
אז נתחיל מהש.ג
קודם כל בוא ונערוף את ראשו של הש.ג - אחר כך נטפל בגנגסטרים
נשמע לך הגיוני מה שאתה כותב?
אתה קראת במה שכתבתי את המילה אחר כך?
אם הייתי מכניס את המילה אח"כ כמו שבחרת לדמיין, אז זה היה הרבה פחות הגיוני.
אבל לא הכנסתי, מה שאומר שאני בעד לדפוק חזק את כל מי שחורג מהסמכויות שלו ובטח כשהחריגה הזאת יכולה אולי הייתה לפגוע בבטחון המדינה, מראש הממשלה ועד לענת קם.
זה שראש הממשלה ורוב השאר בדרך עד לענת קם רקובים, לא אומר שלענת קם לא מגיע עונש חמור על מעשה חמור.
זה רק אומר שלשאר מגיע גם, ולפעמים יותר.
תתלונן על חוסר שוויון, לא על חוסר צדק.
מה שאני אומר הוא שכשעושים דין סלקטיבי לא מקבלים משפט אלא משפח
בנוסף לזה - ההדלפות לתקשורת הן לא דבר בהכרח "בלתי תקין". במדינה דמוקרטית הציבור חייב איכשהו לפקח על הצבא. הצבא רוצה לשמור על סודותיו, הציבור רוצה לדעת שהצבא לא עושה דברים שהוא לא אמור לעשות - ולכן יש הדלפות. זה טבעי, זה היה וזה יהיה תמיד.
דין שונה לעשירים\עניים, למקושרים\לא מקושרים תמיד היה פה. אני בטוח שאם היא הייתה הבת של הרמטכ"ל זה לא היה העונש.
אבל זה לא אומר שאנחנו צריכים לכבות עוד נקודת אור כדי שלא תהיה יוצאת דופן. אלא זה אומר שצריך לשאוף גם במקרה שזו תהיה הבת של, היא התקבל את אותו העונש.
הדלפות לתקשורת הן לא בהכרח דבר בלתי תקין? אולי בכדורגל. בצה"ל זה לא תקין ואין על זה ויכוח.
חיילת פשוטה לא יכולה להחליט איזה סודות הציבור צריך לראות ואיזה לא. צה"ל זו מערכת היררכית, לא דמוקרטית.
זה שהמערכת הזאת היא חלק מתוך מערכת דמוקרטית גדולה, זה משהו אחר. וסבבה, נניח שיש הסכמה שצריכה להיות שקיפות.
לא המקום של גברת ענת קם להחליט מה לשקף ולמי.
ואם היא עשתה את זה, ויש לוחמי דמוקרטיה שאוהבים את זה, אז תמחאו לה כפיים ותשלחו לה פרחים, וגם תעשו כמוה.
אבל חוק הוא חוק, והיא עברה עליו. והיא לקחה סיכון גדול מאוד על חשבון בטחון המדינה, ולדעתי זה עונש מתאים מאוד.
בתקווה גדולה שפעם יהיה צדק אחד לכולם.