mkorman1 כתב:
Lion Den כתב:
mkorman1 כתב:
גיא האדום כתב:
אפרופו חוכמה של נשיאים אמריקאים, תשווה כמה אמריקאים שילמו בחייהם על הפלת הרודן מטריפולי לעומת כמה אמריקאים שילמו בחייהם על הפלת הרודן מבגדד (אתה מוזמן להשוות את זה גם למספר אמריקאים ששילמו בחייהם על הפלת רוצח ההמונים מסרביה).
זה לא הקריטריון היחיד לקביעת מידת החכמה של נשיא כזה או אחר
למעשה זה אינו מהווה קריטריון בכלל
אני מסכים שג׳ורג׳ בוש מהווה תחרות קשה לאובמה אבל עדיין אובמה לוקח
בשנה הבאה ישלחו אותו בחזרה לשיקאגו
אני מבין שאתה מצפה ממנו לשלוח את המארינס להגן על קדאפי ואסד... אתה כנראה לא מבין אמריקאית.
בכל מקרה, אובמה מבין (בחכמתו) שלטווח הארוך כל התהליך הזה הוא יותר מטוב. הוא מצויין.
בוא תסביר לי בבקשה מה כל כך טוב בשורת מדינות איסלמיסטיות קיצוניות ולמי בדיוק זה טוב?
ובאמת לא ציפיתי ואינני מצפה ממנו לכלום רק שיסתלק כבר כיוון שהוא גורם לנזקים לא רק לאינטרסים האמריקאיים אלא לעולם כולו
העובדה שלא משנה מי ינהיג את לוב\תוניסיה\סוריה\אירן\מצרים וכיו"ב ידע שאם הוא לא יעשה כמצוות עמו יש מחיר שהוא עלול לשלם, היא פרייסלס.
בנתיים האביב הערבי עדיין לא ייצר שום מדינה איסלמיסטית (למרות שהאפשרות קיימת) אבל לבטח ההשלכות שלו על העולם הערבי יהיו חיוביות. גם אם זה לא נוח לך, כישראלי, בטווח הקצר.
אובמה מבין את זה, ובחכמתו לא רוצה להרשם בדפי ההיסטוריה כמי שניסה לבלום תהליך ארוך טווח שכזה. יש גם כמובן שורה ארוכה של אינטרסים אמריקאיים - שיהנו לנהל מערכת יחסים כלכלית מול שלטון נבחר ולא מול סוציופאטים דוגמת סאדם, חמינאי, קדאפי ואסד.
המהפכה בצרפת נגמרה בעליית נפוליאון לשילטון ב-1799, רק 72 שנה לאחר מכן הקימו הצרפתים (אחרי תבוסה צבאית מרה) את הרפובליקה השלישית, והיציבה למדי שלהם. ניחוש לא מושכל שלי שאצל שכנינו הערבים זה יקרה הרבה יותר מהר.