תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 07 יולי 2025, 16:24

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 978 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33  הבא

עסקה נכונה?
כן, לא מפקירים חייל בשטח 56%  56%  [ 96 ]
לא, אסור לשחרר 1000 מחבלים 28%  28%  [ 47 ]
נמנע 16%  16%  [ 27 ]
סך הכל הצבעות : 170
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הושג הסכם לשיחרור גלעד שליט
הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011, 13:21 
בצבא האמריקאי כמות החטיפות פחתה,והם כן יכולים לחטוף,אולי לא כל יום אבל בהחלט מסוגלים(בעזה פחות אבל בצפון יותר קל).זה גם לא כזה סיפור גדול מבחינתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011, 13:50 
סמל אישי של המשתמש
העסקה נעשתה ואי אפשר לחזור אחורה לטוב או לרע.
מה שכן אפשר לעשות זה לשנות את תנאי האסירים הבטחוניים ואני מדבר על אלה שעם דם על הידיים בארץ.
כבר לפני 10 שנים שהייתי בכלא הבטחוני מגידו הייתי רואה שם תנאים שלא הייתי מאמין.
האסירים מקבלים תנאים שאני בתור חייל כלוא בכלא 6 הייתי יכול לחלום עליהם.
והכי היה עצוב זה לראות מילואימניקים מתחננים בפני האסירים לקבל לאפה שהם אפו בעצמם.
אני מודה שאחרי שראיתי איך גלעד יצא אתמול זה הזכיר לי דברים שהייתי מעדיף לשכוח.
אני לא מדבר חס וחלילה על להתעלל בהם, אני מדבר על התנאים שהם מקבלים, שלפעמים חסרי כל הגיון וחסרי כל קשר למציאות בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011, 13:55 
גביזון כתב:
מה שכן אפשר לעשות זה לשנות את תנאי האסירים הבטחוניים ואני מדבר על אלה שעם דם על הידיים בארץ.
והכי היה עצוב זה לראות מילואימניקים מתחננים בפני האסירים לקבל לאפה שהם אפו בעצמם.
אני לא מדבר חס וחלילה על להתעלל בהם, אני מדבר על התנאים שהם מקבלים, שלפעמים חסרי כל הגיון וחסרי כל קשר למציאות בארץ.

כל מילה בסלע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011, 14:38 
גביזון כתב:

אני מניח שאתה משווה את התנאים של אסירים שכלואים בכלא 6 במעצר קצר (לפני משפט או פחות מחודש) לאנשים שנשפטו לתקופות של שנים בכלא או אפילו למאסרי עולם, ואם זה ככה אז ללא קשר לשאלה על תנאי המעצר הראויים, אתה משווה תפוחים ותפוזים.

לא חושב שיש שום מתקן מעצר קצר מועד בארץ, כולל אבו כביר, שבו התנאים הם כה גרועים כמו אלו של אסירים בטחוניים בשבועות הראשונים אחרי שנעצרו. מצד שני, אני די בטוח שהתנאים של אסירים בטחוניים שנשפטו לתקופת מאסר ארוכה בארץ לא יותר טובים מאלו ששפוטים לתקופות דומות בבתי כלא "רגילים" או צבאיים. אתה רוצה לדבר על "תנאים" - תבדוק את ה"תנאים" של יונה אברושמי או עמי פופר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011, 14:42 
תתאבד כבר כתב:
JR
זה לא שאם הם היו יכולים הם לא היו חוטפים לך חייל כל יום, עם קשר או בלי קשר למדיניות הממשלה.
שאל את האמריקאים כמה זה עוזר לא לעשות עסקאות עם מחבלים...

אם הם היו עושים עסקאות עם מחבלים היו נחטפים להם הרבה יותר אנשים.
האמת שבארה"ב יש ביקורת די ברורה על העסקה הזאת ובעיקר תחושה של הלם מממדיה. התחושה מגיעה בעיקר מהימין האמריקאי שנוטה, בימים שבשגרה, להעריץ את ביבי. אתמול בעימות הרפובליקני כל המועמדים ניסו ללכת על הקו הדק הזה בצורה די מגוחכת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011, 14:58 
שוב פעם אתם מכניסים את הצבא האמריקאי?
הצבא האמריקאי הוא צבא התנדבותי והצבא אצלנו הוא צבא חובה. אם אתם רוצים עסקאות של 1 מול 1, אתם לא יכולים להכריח אנשים ללכת לקרבי. חייל שנשלח למערכה בכפייה המדינה אחראית לו וחייבת להחזיר אותו, לא משנה מה המחיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011, 15:04 
http://celebs.nana10.co.il/Article/?ArticleID=838878

אם יש כאן מקורבים למשפחה בבקשה להעביר להם!

נערך לאחרונה על ידי Lion Den בתאריך 19 אוקטובר 2011, 15:05, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011, 15:04 
its-sick כתב:
נועם שחם כתב:
its-sick כתב:
יש לי הרבה אמפטיה להרבה מאד אנשים. במקרה הזה ספציפית אני רואה איך המדינה מקדשת את האתוס הצבאי ומרוממת אותו אל מעל חיי אזרחי המדינה שאינם חיילים.
מדינת ישראל היא מדינת שחיה תחת איום הטרור, וצריך להילחם בטרור הזה. כשאומרים שחייל אחד יותר חשוב מכל המלחמה בטרור שגבתה חיי מאות אזרחים, זה מקומם אותי.
כמובן שאני לא כועס על משפחת שליט, הם עשו מה שהם חייבים. אבל אני כועס על המדינה הדפוקה הזו, שלא שמה קצוץ על חיי החולים בבתי החולים (כסף) ועל חיי ההרוגים בתאונות הדרכים (כסף) וגם לא על נפגעי הטרור והמשפחות השכולות (משחררים את הרוצחים).
המדינה הזו רק אוהבת את הפוזה של "חיי אדם חשובים", כמובן בתנאי שמדובר בחיים של חייל קרבי שהוא הכי חשוב.
כשאני מסתכל על המדינה בגדול, פסטיבל שליט מרגיז אותי. אני משתדל שלא לצפות בדברים שמרגיזים אותי.
איציק, היית חייל בחיל קרבי?
לא. הייתי עתודאי בשנות השמונים, שאז נדרשה "הכשרה קרבית". כלומר עשיתי קורס מ"כים רובאי 7 וגם קורס קצינים. אם אתה שואל על שירות "מסוכן" אז עשיתי רק באינתיפאדה הראשונה 3 וחצי חודשי מילואים רצופים בחטיבת מילואים קרבית עוד כמה סיבובים קצרים של שבועיים.

אבל הנושא העקרוני לא קשור אלי בשום אופן. המטרה של הצבא והשירות הקרבי ברורים- החיילים מקריבים את גופם ומסכנים את חייהם בשביל לשמור על המדינה ואזרחיה.
והנה פתאום בתפיסה הציבורית הכל מתהפך- בשביל לשמור על חייל קרבי אחד מקריבים את בטחון המדינה ומסכנים את חיי אזרחיה.
אולי מעכשיו כשיהיה צריך לעצור פיגוע לא ישלחו חיילים בשביל שלא לסכן אותם? חיילים נהרגו וייהרגו במלחמה בטרור, זה הכרח קיומי.

כל הכבוד למשפחת שליט שהצליחה לגרום לכל עם ישראל להרגיש קרוב לבן שלה ולהזדהות איתה, זה מה שהם היו צריכים לעשות בשביל להציל אותו.
אבל אם נתעלם מהצד האגואיסטי של משפחת שליט- מדינת ישראל התחרפנה לגמרי כתוצאה מכך. הנזק שגרמה משפחת שליט לבטחון ישראל יותר כבד מהנזק שגרמו המורשעים הגדולים ביותר בבגידה.
כל טרוריסט רוצח יודע שאם ייתפס יוכל להשתחרר תוך כמה שנים. מחבלים עם נסיון יוכלו לנצל את נסיונם בשביל לבצע שוב פיגועים.
מספיק ילד הרוג אחד (ונקווה כולנו שלא יותר) שיירצחו כמה ממאות המשוחררים בשביל שיהיה ברור לכל כמה העסקה הזו הייתה איומה.

גם מערכת החוק ספגה כאן מכה קשה- שוחררו גם אזרחים ישראלים שהורשעו בעבירות בטחוניות. מרגע שעבריינים שהורשעו משתחררים בגלל לחצים פוליטיים, כל החוק הישראלי הוא בדיחה. אני באמת חושש מהרגע שגם ארגוני פשע יתחילו לחטוף אנשים בשביל לשחרר את אנשיהם מהכלא.

אתה חושב שצריך לנסות לחלץ פצוע בשדה קרב ?
אתה יודע כמה חיילים נהרגו (ויהרגו) בנסיונות חילוץ של פצועים (ושל גופות) בשדה קרב ?
צריך לדעתך להפסיק עם זה (כי זה שווה ערך לטיעון של אם יהרג אזרח אחד אז ... )?

אם כבר מדברים באם ואם ואם, בוא נניח שיהרגו 10 אזרחים ע"י משוחררי העיסקה.
אולי אם הם היו נשארים בכלא אז המחליפים שלהם היו מצליחים להרוג 30 אזרחים.
אולי בעצם השחרור הצלנו 20 אזרחים.

אנשים מדברים כאילו בחמש שנים וחצי האחרונות החמאס ישב בשקט ורק חיכה שהעיסקה תושלם.
החמאס ניסה בכל השנים האחרונות לחטוף חיילים.
החמאס ניסה בכל השנים האחרונות להוציא לפועל פיגועים גדולים.
צה"ל והשב"כ סיכלו את הנסיונות הללו.
שימשיכו לעשות את עבודתם ולסכל את הפיגועים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011, 15:06 
Noam כתב:
הצבא האמריקאי הוא צבא התנדבותי והצבא אצלנו הוא צבא חובה . אם אתם רוצים עסקאות של 1 מול 1, אתם לא יכולים להכריח אנשים ללכת לקרבי. חייל שנשלח למערכה בכפייה המדינה אחראית לו וחייבת להחזיר אותו, לא משנה מה המחיר.

ראשית, לאורך ההיסטוריה שלה ארה"ב גייסה חיילים (לא בהתנדבות). שנית, המדיניות האמריקאית לא חלה רק לגבי חיילים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011, 15:08 
סמל אישי של המשתמש
Lion Den כתב:
http://celebs.nana10.co.il/Article/?ArticleID=838878

אם יש כאן מקורבים למשפחה בבקשה להעביר להם!

אין גבול לטימטום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011, 15:18 
גיא האדום כתב:
Noam כתב:
הצבא האמריקאי הוא צבא התנדבותי והצבא אצלנו הוא צבא חובה . אם אתם רוצים עסקאות של 1 מול 1, אתם לא יכולים להכריח אנשים ללכת לקרבי. חייל שנשלח למערכה בכפייה המדינה אחראית לו וחייבת להחזיר אותו, לא משנה מה המחיר.

ראשית, לאורך ההיסטוריה שלה ארה"ב גייסה חיילים (לא בהתנדבות). שנית, המדיניות האמריקאית לא חלה רק לגבי חיילים.

לא עקבתי אחרי מדיניות הגיוס של ארה"ב בכל אירוע ב100 שנה האחרונות, אני יודע שהיום הצבא האמריקאי הוא לא צבא חובה, בטח לא החיילים שמשרתים בעיראק ובאפגנטיסטן (שאלה החיילים עם הסיכון הגבוה לחטיפות). אני בנוסף יכול לומר לך שבתור אחד שיתגייס עוד פחות מחודשיים כל הסיפור עם שליט (אמנם שחררו אותו, אבל זה לקח 5 וחצי שנים) לא בדיוק גרם לי לרצות ללכת לקרבי (עם עוד כמה סיבות אחרות, אבל לא רלוונטיות לדיון) ואני בטוח שגם אצל הרבה אחרים.
בעניין חטיפות של אזרחים זה סיפור קצת שונה, אני אישית חושב שצריך לשלם את המחיר הנדרש גם עליהם, אבל אני בהחלט מבין אנשים שאומרים לסרב לעסקאות שהן לא 1 מול 1

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011, 15:26 
תפקיד החיילים זה לא להגן על אזרחים? אם צריך לשלם על מישהו יותר לא צריך לשלם יותר על אזרחים מאשר על חיילים? אתה מבין איך עולם המושגים בישראל התהפך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011, 15:45 
אמרתי כבר, אני אישית חושב שהמחיר לא צריך להיות תלוי בחטוף, אבל אנשים יכולים לתמוך במדיניות של אי החזרת חטופים (בעיני 1 על 1 שקול לאי החזרה), רק שבמקרה של חיילים מבחינתי חובה לעשות את כל המאמצים כדי להחזיר, זה לא עניין של לשלם יותר או פחות תמורת חיילים ואזרחים אלא עניין של חובה מוסרית של צבא כלפי החיילים שלו.
אבל אם יבואו אנשים ויגידו שבגלל שהוא חייל אפשר לשלם עליו יותר (או כמובן פחות) זה לא מקובל עלי, ולפעמים אותם אנשים גם במודע ובלא מודע היו מוכנים לשלם מחירים שונים בשביל אנשים שונים (מישהו אמר ערבים?).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011, 16:42 
גיא האדום כתב:
תפקיד החיילים זה לא להגן על אזרחים? אם צריך לשלם על מישהו יותר לא צריך לשלם יותר על אזרחים מאשר על חיילים? אתה מבין איך עולם המושגים בישראל התהפך?

אני לא חושב שהתפקיד של חייל כולל לשבת בשבי כבן ערובה עד שימות. וגם חייל הוא אזרח, לפני שהוא חייל.

ואיציק, לא סתם שאלתי, ולא בגלל מידת המסוכנות של השירות שלך. אני חושב שרק מי שהיה חייל קרבי יכול להבין איזו הקרבה זו. רק מי שטחן שמירות 6-6 ומטבחים, ויצא למארבים ושכב כמו כלב בבוץ, יכול להבין את החוב שהמדינה חייבת בראש ובראשונה לחיילים הקרביים, ובעיקר לחפ"שים מסוגו של שליט, שמשרתים שירות אפור, מתיש, וקשה בלי שום הילה.

החייל חייב להגן על האזרחים כל זמן שהוא בתפקיד, אבל לומר שחייל צריך לשבת בשבי 5 שנים אם צריך, זה כבר מוגזם. זו הפקרה של חייל. החייל צריך לשמור על האזרחים, אבל האזרחים לא יכולים להתייחס לחייל כאל חפץ חסר ערך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011, 17:14 
סמל אישי של המשתמש
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4136900,00.html

http://www.news-israel.net/Article.asp?Code=28285

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011, 17:19 
נועם שחם כתב:
גיא האדום כתב:

אני לא חושב שהתפקיד של חייל כולל לשבת בשבי כבן ערובה עד שימות. וגם חייל הוא אזרח, לפני שהוא חייל.

ואיציק, לא סתם שאלתי, ולא בגלל מידת המסוכנות של השירות שלך. אני חושב שרק מי שהיה חייל קרבי יכול להבין איזו הקרבה זו. רק מי שטחן שמירות 6-6 ומטבחים, ויצא למארבים ושכב כמו כלב בבוץ, יכול להבין את החוב שהמדינה חייבת בראש ובראשונה לחיילים הקרביים, ובעיקר לחפ"שים מסוגו של שליט, שמשרתים שירות אפור, מתיש, וקשה בלי שום הילה.

החייל חייב להגן על האזרחים כל זמן שהוא בתפקיד, אבל לומר שחייל צריך לשבת בשבי 5 שנים אם צריך, זה כבר מוגזם. זו הפקרה של חייל. החייל צריך לשמור על האזרחים, אבל האזרחים לא יכולים להתייחס לחייל כאל חפץ חסר ערך.

אני משרת בדיוק את אותו והשירות כמו שליט(רק בחי"ר)ואני אומר שהעסקה הזאת זה בזיון,פגיעה מוסרית קשה במשפחות השכולות ופגיעה אסטרטגית במדינה.
ממתי החלטות שממשלה מקבלת הן לא קרות??
בדיון על תקציב הבריאות הממשלה שולחת אנשים למות,דה פאקטו.למה?שיקולים כאלו ואחרים.אין מה לעשות.
גלעד שליט אחד על המאוזניים לעומת אלפי חללים וכאלו שיבואו אחר כך.
אני לא רואה פה שום הפקרה.אחרי שהוא נחטף יצאו למצבא צבאי בתגובה,ניהלו מו"מ,לא הלך.אין מה לעשות.על החיים במדינה אנחנו עדיין צריכים לשלם מס בהרוגים ואין מה לעשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011, 17:28 
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4136914,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011, 17:54 
בפעם הבאה שירו בשביל להרוג את המחבלים האלה. לא יעצרו אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011, 18:03 
מגיל קטן מלמדים את הילדים בעזה להיות מחבלים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011, 18:07 
סמל אישי של המשתמש
ofri כתב:

עוד סיבה למה אסור לשחרר את חבורת הרוצחים הזו.

הגיהנום מחכה לכם. יא זבלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011, 18:12 
סמל אישי של המשתמש
שחרור רוצחים :HEART2:
הפקרות אזרחי המדינה :HEART2:
הפקרות באופן כללי :HEART2:

מדינה של שרמוטות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: הושג הסכם לשיחרור גלעד שליט
הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011, 18:22 
סמל אישי של המשתמש
יאלה מאורו לך שב בשבי 5 שנים

---
I am here: http://maps.google.com/maps?ll=32.015594,34.758924

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011, 18:25 
סמל אישי של המשתמש
תגובה עניינית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011, 18:26 
סמל אישי של המשתמש
Mascherano כתב:
שחרור רוצחים :HEART2:
הפקרות אזרחי המדינה :HEART2:
הפקרות באופן כללי :HEART2:

מדינה של שרמוטות.

שכחת כבר מאיפה באת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011, 18:28 
סמל אישי של המשתמש
Mascherano כתב:
תגובה עניינית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011, 18:34 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:

השתמשתי בדוגמאת הצבא האמריקאי רק כדי להראות שזה לא קשור בכלל למה עמדתנו המדינית כלפי שבויים ישראלים,
לא אמרתי מילה על החובה המוסרית לשחרר חייל...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011, 18:37 
סמל אישי של המשתמש
Mascherano כתב:
Mascherano כתב:
תגובה עניינית.

"מדינה של שרמוטות" זה ענייני?
תן כבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011, 18:39 
מי שמעז להשוות בין צבא ארה"ב לצה"ל הוא כנראה חי בפלנטה אחרת.
אין, לא היה ולא יהיה שום קשר בין הצבאות (פרט לזה שהם נלחמים בטרור).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011, 18:41 
JR12 כתב:
נועם שחם כתב:
גיא האדום כתב:

אני משרת בדיוק את אותו והשירות כמו שליט(רק בחי"ר)ואני אומר שהעסקה הזאת זה בזיון,פגיעה מוסרית קשה במשפחות השכולות ופגיעה אסטרטגית במדינה.
בדיון על תקציב הבריאות הממשלה שולחת אנשים למות,דה פאקטו.למה?שיקולים כאלו ואחרים.אין מה לעשות.
אני לא רואה פה שום הפקרה.אחרי שהוא נחטף יצאו למצבא צבאי בתגובה,ניהלו מו"מ,לא הלך.אין מה לעשות.על החיים במדינה אנחנו עדיין צריכים לשלם מס בהרוגים ואין מה לעשות.

אז לך תתנדב להחליף את גלעד שליט. שב במקומו.

ואני מצטער, אני ממש לא מקבל את הנוסחה לפיה השחרור של שליט יביא לאלפי הרוגים. לחמאס לא חסרים אנשים. הפיגועים העתידיים שיהיו, אם יהיו, יצאו כך או כך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011, 18:46 
נועם שחם כתב:
JR12 כתב:
נועם שחם כתב:
גיא האדום כתב:

אז לך תתנדב להחליף את גלעד שליט. שב במקומו.

ואני מצטער, אני ממש לא מקבל את הנוסחה לפיה השחרור של שליט יביא לאלפי הרוגים. לחמאס לא חסרים אנשים. הפיגועים העתידיים שיהיו, אם יהיו, יצאו כך או כך.

הנה היום היה ניסון פגיוע דקירה בגוש עציון מחבלת ניסתה לדקור חיילים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 978 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: