romario כתב:
איציק אולי תשתף אותנו בטראומת ילדות שלך?
זאת שגרמה לך להשקיע כל כך ברדיפה אחרי ציונים ולחשוב שאתה איזה מישהו בגלל זה.
זה בסדר זה נורמאלי אנחנו אוהבים אותך. תשתף אותנו.
הרי כולם יודעים שאתה מאמין בן מאמין
אני ממש יכול לחוש את זה דרך המסך.
זה פשוט מכרסם בך.
אני מקווה שהפנימיות שלך גם תצא החוצה יום אחד.(לטובתך אני אומר את זה)
שוואנץ.
בשמחה אשתף אותך בטראומות שלי.
זה התחיל כבר בכיתה ב' כשהמורה סיפרה סיפורי ילדים הרבה יותר מטומטמים משלגיה ופו הדב. זה בפני עצמו היה דבר טבעי, מה שהיה מוזר זה שהיא התייחסה לסיפורים האלו כאילו היו אמת.
תמיד סמכתי על המבוגרים וחשבתי שהם יותר חכמים מילדים, וכבר אז התחלחלתי מכך שיש כל כך הרבה מבוגרים מטומטמים.
במשך השנים בשביל לעלות כיתה ולהתקדם הייתי חייב לשקר כל הזמן, לדבר על דברים פיקטיביים כאילו היו אמת. לאמר אמת היה אסור, כי המורים היו מתחרפנים.
בשלב הבא נחרדתי לגלות שהמטומטמים שולטים בחיי לחלוטין- הם למשל לא מאפשרים אוטובוסים ומסעדות דווקא ביום החופש שלי. הייתי צריך להציק לאבי שיסיע אותי או לנסוע באופניים בעליות הקשות של טבריה.
בשביל לאכול במסעדות ביום החופש שלנו היינו חייבים לנסוע למסעדות ערביות מחוץ לעיר.
כשגדלתי לגמרי גיליתי שלמרות ששירתתי בצבא ושילמתי בחיי יותר מסים מרוב האוכלוסיה, אני חייב לנסוע לחו"ל בשביל להתחתן. אנשים שמעולם לא עבדו ולא עשו דבר למען המדינה זוכים לזכויות מהמדינה שאני לא קיבלתי.
אז מה היה לנו פה- מטומטמים שמכריחים אותי לשמור על חוקים פרימטיביים, שמפלים בכל הזדמנות כל מי שלא מוכן לציית להם, ושעוד מציקים כל הזמן בנסיונות לשכנע שבאמת היתה שלגיה ומראת קסמים.
נסה לדמיין שהיה לך מתישהו בוס ממש מטומטם, שנטפל אליך כי אתה יותר חכם ממנו. בוא נניח שזה היה בצבא ולא היה לך איך להתפטר. חשוב איך הייתי מרגיש. עכשיו תוכל להרגיש איך אני מרגיש כלפי הדת בישראל.
אני יכול להרגיש דרך המסך שאתה לא באמת מאמין שיש סופרמן, אתה יודע שזה סתם סיפור שלא קשור למציאות.
זה שאתה בן מאמינים לא באמת מחייב אותך להיות מטומטם כמוהם.
אני מרגיש איך אתה סובל מדיסוננס מכך שבמשפחתך אנשים מאמינים בשטויות מפגרות, ומעדיף להדחיק ולא לחשוב על כך, והדרך הכי קלה היא להתייחס לסיפורי הילדים כאילו היו אמת.
אני מקווה שהשכל שלך יצליח להתחזק מול כל הבעיות הרגשיות, ותצליח לראות את המציאות. לטובתך אני אומר את זה. אולי השכל שלך לא משהו, אבל גם טפשים ממך הצליחו להשתחרר.