השבט הלבן אמר את דברו. נחרץ גורלה של ציפי לבני שסביר כי תודח בפריימריז שיתקיימו בקדימה בשלהי 2012. גם השמחה של אלו שחושבים שכעת "כולם" יחזרו לעבודה מוקדמת. אנשי מרכז-שמאל מהשבט שאינם מתלהבים מהסוציאליזם היחימוביצ'י ממתינים בדריכות להודעתו הצפויה של יאיר לפיד. חלק מאנשי השכונות ועיירות הפיתוח ימצאו מישהו אחר במקומו של עמיר, אני מהמר על המפלגה החברתית החדשה שמקים בימים אלה אריה דרעי.
אני לא יודע אם הניצחון של יחימוביץ' פירושו המשך שלטון נתניהו. אבל אני כן יודע שהניצחון שלה חסם את הדרך של העבודה בחזרה לשלטון.
אם זה מנחם פה מישהו ממתנגדיה, כמו סו אלן ואחרים, שלי תשמש כיו"ר העבודה בשנתיים הקרובות וזהו. ע"פ חוקת המפלגה היה ויו"ר המפלגה אינו נבחר לראשות הממשלה, יתקיימו פריימריז חדשים. ההימור שלי: יחימוביץ' תחזק את העבודה (לא כזה קשה נוכח השפל אליו הגענו עם ברק) אבל לא תרכיב ממשלה. יתקיימו פריימריז והפעם יגיע אליהם מצנע מוכן יותר ויקח את הפריימריז בסיבוב ה-1. מאחר וחלוקת הקולות הצפויה תקשה על איזושהי קואליציה, לדעתי בכנסת הבאה ישנו את שיטת הבחירות ויקדימו את הבחירות ביג טיים בשל חוסר המשילות. בבחירות ישירות כשהוא מוכר כבר לציבור, יהיה למצנע סיכוי למהפך שלטוני לראשונה מאז רבין 1992.
לגזור ולשמור.
_________________ כל עוד האמריקאים ישלמו, הערבים יבנו והדרוזים ילחמו - היהודים יחיו... רוצה להצחיק את אלהים? ספר לו על תכניותיך... "העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו, לא בגלל האנשים שעושים רע, אלא בגלל אלו שלא עושים דבר בעניין" (א. אינשטיין)
|