תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 08 יולי 2025, 20:54

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 543 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 19  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הישמרו מחילול הגזע!
הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2011, 12:36 
mkorman1 כתב:
בלומי
סתם שאלה לא כל כך קשורה ואולי כן
אמא שלי נולדה בויז'ניץ שזה לא רחוק מצ'רנוביץ'
קורות חייו של אביה של חברתך נשמעים לי מוכרים באופן חשוד
יש מצב שתפרט לי קצת יותר בפרטית?

קיבלת פרטית!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2011, 12:49 
סמל אישי של המשתמש
romario כתב:
אנטיגונה כתב:
מה זה שלווה יחסית?
מישהו טען שהערבים הם סקנדינבים?
אבל לפחות במקרים האלה הם פחות קיצוניים מאיתנו,
ומקבלים את הנשים של הילדים שלהם מבלי לדרוש מהן להמיר את דתם.

בכל אופן, יש בהחלט מה להתדיין ולהתווכח בנושאים האלה של נישואי תערובת, השאלה עם מי.
מבחינתי בטח שלא עם אלה שבאו מהקבוצה של מפיצי הפלייר, כי שום ויכוח הגיוני לא יכול להתנהל איתם.
זה עניין של אמונה ומצווה מבחינתם למנוע כל ערבוב גזע בין יהודים לעמים אחרים.
הלכות רבות מנסות למנוע את זה (כולל הלכות הכשרות), אבל כשזה בכל זאת קורה הם יעשו הכל בכדי להשיב את המצב לקדמותו.
ולשם כך כל שקר וכל הסתה הם כשרים.
וזה בדיוק כמו שאין מה להתווכח עם החברים שלהם בהתנחלויות על נושא השטחים.
מבחינתם זה לא ויכוח אם זה תורם לביטחון או מזיק לביטחון (הם כמובן ינסו לשכנע אותך שזה הויכוח).
מבחינתם זה צווי אלוהי ליישב את האדמה הזאת בכל מחיר, אתחלתא דגאולה, עד שהקוקו של רומריו יבוא על החמור הלבן.
אז מראש אין שום טעם לאדם חילוני להיכנס לויכוח איתם.

לא הקוקו אלא המשיח.
והוא לא שלי אלא של כולם אפילו שלך.

משיח יהיה אדם בעל תודעת מציאות כל כך גבוהה וניצול מקסימלי של המוח.
הוא יוכל לראות מתחילת העולם ועד סופו.
תחשוב מה זה לאדם הראשון היה 100 אחוז ניצול מוח.היתה לו תודעה קיומית אדירה.
בדור הזה בקושי מנצלים 5 אחוז מהמוח.

אז זה לא כזה מופרך שיגיע מישהו עם אחוז ניצול מוח כזה בוודאי שהוא יהיה משיח.
ובוודאי שהוא יכניס אותנו אל תוך מציאות חדשה.

די לגלות קדימה התגלות!

חוקרים מנפצים מיתוסים רפואיים (Ynet):
1. אנחנו משתמשים רק ב-10 אחוז מהמוח
האמת: גם רופאים וגם קומיקאים, כולל ג'רי סיינפלד, אוהבים לצטט את המשפט הזה. אבל סריקות MRI, PET והדמיות מוחיות נוספות לא הראו איזורים "רדומים" במוח. למעשה המוח כולו עובד, כל הזמן. בדיקות של חילוף החומרים בתאי המוח הראו אף הם כי כל איזורי המוח מתפקדים אצל כולנו. המיתוס, על פי המאמר, מקורו ככל הנראה בנוכלים בתחילת המאה הקודמת שביקשו להוכיח לאנשים שלא הגיעו למלוא מימוש הפוטנציאל האישי.

(http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3485345,00.html)

אני לא יודע עד כמה זה אמין אבל הוא בטוח יותר אמין מה מה שאני מתאר כהימור שלך.
אני אחפש עוד מאמרים בנושא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2011, 13:19 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
אנטיגונה כתב:
בלתי אפשרי להסביר כל משפט שכתבתי ולחזור עליו.
התשובה נמצאת במשפט האחרון.

אני לא מצפה ממך לעשות את זה, בדיוק כמו שאני לא רוצה לעשות את זה. בגלל זה אמרתי שהדיון מוצה.
אגב, אדם יכול להיות ליברלי מאוד בתחום מסוים, ושמרני מאוד בתחום אחר. לא רואה בזה בעיה.
מה שכן, חבל לי שלא מצאת לנכון להגיב לאף נקודה שהעלתי. הכל פתרת באכזבה שלך מהשמרנות של הישראלי הנאור.

האכזבה שלי היא מאי הקבלה והפסילה על הסף של נישואים כאלה, באחוזים גבוהים גם בקרב האוכולוסיות העלק ליברליות שלנו.
כאלה שיעקמו את האף גם אם הבת תביא אתיופי הביתה, וידרשו ממנה לסיים את הקשר.
אפשר להגיד שזה כתוצאה משמרנות, מבורות, מחינוך לא מתקדם, מבעיות נפשיות, וגם מכך שהם רואים באחרים המצויינים למעלה כנחותים יותר, ולכן לא מתאימים לזיווג עם בשר מבשרם.

ההשוואה לערבים פחות רלוונטית, אבל העלתי אותה בגלל טענות לא נכונות על הערבים בסוגיית נישואי התערובת שעלו כאן מתחילת השרשור, כולל בפלייר.
הם שמרנים, דתיים, רובם יותר בורים מאיתנו, ולמרות זאת במקרה של זיווג עם בחורה יהודיה, הם מקבלים את זה ומשלימים עם זה.
אבל העניין הוא לא הם, כמו שבנושאים אחרים הם לא העניין מבחינתי.
כישראלי העניין בסוגייה הזאת הם הישראלים, והמצב אצלנו ממש לא מעורר כבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2011, 13:31 
סמל אישי של המשתמש
אנטיגונה כתב:
אדום נחמד כתב:
אנטיגונה כתב:

אני לא מצפה ממך לעשות את זה, בדיוק כמו שאני לא רוצה לעשות את זה. בגלל זה אמרתי שהדיון מוצה.
אגב, אדם יכול להיות ליברלי מאוד בתחום מסוים, ושמרני מאוד בתחום אחר. לא רואה בזה בעיה.
מה שכן, חבל לי שלא מצאת לנכון להגיב לאף נקודה שהעלתי. הכל פתרת באכזבה שלך מהשמרנות של הישראלי הנאור.

האכזבה שלי היא מאי הקבלה והפסילה על הסף של נישואים כאלה, באחוזים גבוהים גם בקרב האוכולוסיות העלק ליברליות שלנו.
אפשר להגיד שזה כתוצאה משמרנות, מבורות, מחינוך לא מתקדם, מבעיות נפשיות, וגם מכך שהם רואים באחרים המצויינים למעלה כנחותים יותר, ולכן לא מתאימים לזיווג עם בשר מבשרם.

ההשוואה לערבים פחות רלוונטית, אבל העלתי אותה בגלל טענות לא נכונות על הערבים בסוגיית נישואי התערובת שעלו כאן מתחילת השרשור, כולל בפלייר.
הם שמרנים, דתיים, רובם יותר בורים מאיתנו, ולמרות זאת במקרה של זיווג עם בחורה יהודיה, הם מקבלים את זה ומשלימים עם זה.

פסילה על הסף זה בהחלט נגע רע ופה אני שותף לדעתך. אני לא חושב שהשארתי מקום לספק בנושא.

ואתה שוב חוזר על משפט שעליו התעמתתי איתך. הם מקבלים זיווג של ערבי עם יהודיה גם במידה והערבי מפסיק לנהל אורך חיים ערבי ועובר איתה לת"א? ומה עם ערבייה עם יהודי? שם המצב הרבה יותר גרוע מכל מה שאתה יכול לדמיין אפילו בחברות הכי חרדיות.

אתה אומר שמטריד אותך מה קורה בישראל, אבל אתה לא יכול לנתק את זה מהמציאות. גם אם צרפתי לא יאהב את זה אם בתו תתחתן עם איטלקי ותעבור איתו. ואם קטלונית לא תעריך את העובדה שבנה יתחתן עם נערה מחבל ארץ ספרדי אחר ויעבור לשם.
ככה זה, חברות אוהבות לשמור על הציביון שלהן. אצלנו זה מלווה בתיאורים גזעניים. אצלהם זה מקובל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2011, 13:40 
סמל אישי של המשתמש
שוב לא אתפתה למקד את הדיון בערבים, למרות שלפחות לדוגמא של הערבי בת"א יש הכרה וסובלנות מצד חלק לא קטן מהם.
גם לא מעניינים אותי עמים אחרים, למרות שאין בכלל מה להשוות בהיקף התופעה וברמת הסלידה ואי הקבלה.

השאלה המרכזית היא איך אנחנו נוהגים, וכיצד היה רצוי שננהג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2011, 13:48 
סמל אישי של המשתמש
אנטיגונה כתב:
שוב לא אתפתה למקד את הדיון בערבים, למרות שלפחות לדוגמא של הערבי בת"א יש הכרה וסובלנות מצד חלק לא קטן מהם.
גם לא מעניינים אותי עמים אחרים, למרות שאין בכלל מה להשוות בהיקף התופעה וברמת הסלידה ואי הקבלה.

השאלה המרכזית היא איך אנחנו נוהגים, וכיצד היה רצוי שננהג.

כמובן שביקורת עצמית חשובה לאין ערוך מכל השוואה אחרת. לך יש סטנדרטים וחשוב לך לעמוד בהם גם אם כולם יגידו לך שאתה מגזים.

אבל, לפעמים אתה עלול לטעות. אם אתה טועה, אבל משאיר את זה אצלך, זה בסדר. אבל אם אתה, ורבים כמוך, מחליטים שיש פה עוול גדול, כשאר אתם היחידים שרואים בזה עוול, פה עלולה להווצר בעיה.

מה שאמרתי, אגב, הוא כללי לגמרי ולא מכוון לדיון הספציפי.

אגב, אתה מדבר על תופעת הסלידה ואי הקבלה, אך במקביל הועלו פה מספר טענות נגד בסגנון 'מה היית אומר אם בתך היית נישאת לאירופאי לבן ועשיר'.. כך שעניין הערבים דווקא כן משחק פה תפקיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2011, 13:57 
סמל אישי של המשתמש
זה לא שביקורת עצמית חשובה יותר, היא הדבר היחיד שכל אדם מכל עם צריך להתעסק בו, ולא לבקר ולהתעסק בעמים אחרים.
פה לא מבינים את זה, לכן קוראים לבצלם ולגדעון לוי בוגדים, וטוענים נגדם, במקרה הטוב, שהם מדברים רק על הדברים הרעים שהישראלים עושים ולא של הפלסטינים.
ולא יעזור כמה פעמים הם יגידו שהם ישראלים, והעניין שלהם כישראלים הוא רק בעוולות שלנו ובדברים שצריך לחשוף על מנת שיתוקנו למען שתהיה לנו חברה טובה יותר וצודקת יותר.

או כמו שלייבוביץ אמר בדיונים על לקחי השואה, שאין שום לקח שהיהודים צריכים ללמוד מהשואה.
היחידים שצריכים ללמוד לקח הם הגרמנים ושותפיהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2011, 14:05 
סמל אישי של המשתמש
אנטיגונה כתב:
זה לא שביקורת עצמית חשובה יותר, היא הדבר היחיד שכל אדם מכל עם צריך להתעסק בו, ולא לבקר ולהתעסק בעמים אחרים.
פה לא מבינים את זה, לכן קוראים לבצלם ולגדעון לוי בוגדים, וטוענים נגדם, במקרה הטוב, שהם מדברים רק על הדברים הרעים שהישראלים עושים ולא של הפלסטינים.
ולא יעזור כמה פעמים הם יגידו שהם ישראלים, והעניין שלהם כישראלים הוא רק בעוולות שלנו ובדברים שצריך לחשוף על מנת שיתוקנו למען שתהיה לנו חברה טובה יותר וצודקת יותר.

או כמו שלייבוביץ אמר בדיונים על לקחי השואה, שאין שום לקח שהיהודים צריכים ללמוד מהשואה.

אבל החיים הם לא שחור או לבן
אין טוב ורע.
לפעמים יש מקרים בתפר. מקרים בהם מישהו מופלה או נפגע.
אני אזרום על הדוגמא שלך.
נגיד אותו גדעון לוי חושב שישנו עוול מסוים שעושה המדינה. זכותו, לגיטימי. הוא מחליט שזה לא מצב טוב, ולכן הוא מארגן הפגנות, מחאות, ויוצר רעש בינלאומי אפילו.
בעולם אוטופי, זה פנטסטי. בעולם הנוכחי, זה עלול להביא יותר נזק מתועלת.
כל זאת בהנחה והוא צודק.
אם הוא טועה, שזו בהחלט אפשרות, הנזק הוא הרבה יותר כבד (אבל נתעלם מזה).
אז היו לו כוונות טובות. אמות המידה שלו גבוהות מאוד. תועלת למדינת ישראל הוא לא יראה.
בניגוד לאחרים, אני לא חושב שאותם 'זמולנים' הם בוגדים. הם פשוט מסתכלים על המציאות בזוית מאוד צרה שלה. בדיוק הזוית ההפוכה שדרכה רואים ה'כהנות' את העולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2011, 14:11 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
אנטיגונה כתב:

אבל החיים הם לא שחור או לבן
אין טוב ורע.
לפעמים יש מקרים בתפר. מקרים בהם מישהו מופלה או נפגע.
אני אזרום על הדוגמא שלך.
נגיד אותו גדעון לוי חושב שישנו עוול מסוים שעושה המדינה. זכותו, לגיטימי. הוא מחליט שזה לא מצב טוב, ולכן הוא מארגן הפגנות, מחאות, ויוצר רעש בינלאומי אפילו.
בעולם אוטופי, זה פנטסטי. בעולם הנוכחי, זה עלול להביא יותר נזק מתועלת.
כל זאת בהנחה והוא צודק.
אם הוא טועה, שזו בהחלט אפשרות, הנזק הוא הרבה יותר כבד (אבל נתעלם מזה).
אז היו לו כוונות טובות. אמות המידה שלו גבוהות מאוד. תועלת למדינת ישראל הוא לא יראה.
בניגוד לאחרים, אני לא חושב שאותם 'זמולנים' הם בוגדים. הם פשוט מסתכלים על המציאות בזוית מאוד צרה שלה. בדיוק הזוית ההפוכה שדרכה רואים ה'כהנות' את העולם.

לא הבנתי איך זה שאתה חושב שגם הסמולנים וגם הכהניסטים טועים רלוונטי לטענה על גזענותם של האחרונים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2011, 14:18 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
לא הבנתי איך זה שאתה חושב שגם הסמולנים וגם הכהניסטים טועים רלוונטי לטענה על גזענותם של האחרונים.

זה לא. לא נתתי שום הצדקה לשום דעה של כהניסטים. מצטער אם זה התפרש כך.
אפשר לסכם את כל השטויות שכתבתי במשפט אחד- אין צורך להיות צדיק יותר מאפיפיור.
נניח אתה, טכנו.
מה אתה אומר על זה שבבן גוריון במשך שנים סטודנטים ישראלים היו צריכים להציג תעודה בכניסה, וערבים לפתוח תיק?
מגעיל גזעני ומפלה נכון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2011, 14:20 
אדום נחמד כתב:
teknoboy כתב:

נניח אתה, טכנו.
מה אתה אומר על זה שבבן גוריון במשך שנים סטודנטים ישראלים היו צריכים להציג תעודה בכניסה, וערבים לפתוח תיק?
מגעיל גזעני ומפלה נכון?

ואיך השומרים יודעים שהם ערבים? (הצלחתי לעצור את עצמי מלהמשיך את התזה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2011, 14:22 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
teknoboy כתב:

נניח אתה, טכנו.
מגעיל גזעני ומפלה נכון?

נתחיל מזה שאני מניח שרוב הערבים שאתה מדבר עליהם גם הם ישראלים וחזיקים אותה תעודת זהות כמוך וכמוני.

דבר שני, כן, זה מעיד על גזענות (יכול מאוד להיות שזו לא גזענות של המאבטח עצמו אלא גזענות שמוטמעת בשיטת ה"פרופילים" שהאבטחה בארץ עובדת על פיה).

כשאני למדתי באוניברסיטה אף אחד לא היה צריך לפתוח תיק, כולל ערבים, חוץ מאנשים תמהונים למראה או שאר מוזרים שלא נראו קשורים לקמפוס.
יום אחד יצאה הוראה שיש לבודק תיקים, ואז בדקו לכולם, כולל ליהודים.
כשקם קול מחאה עברו לבדוק תעודות סטודנט, ומי שלא היתה לו אחת בדקו לו את התיק, בלי קשר לדת של אביו או אימו.
זה סידור כל כך נורא?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2011, 14:27 
סמל אישי של המשתמש
ראשית, אני חושב שאתה יכול לזהות ערבי על פני יהודי. אני לא מבין למה אתם כל כך מפחדים מזה. גם אסור לי להבדיל בין אתיופי ורוסי עכשיו?

אז טקנו, זה לא סידור נורא, באם אתה מעריך שבחור ערבי עם תעודת סטודנט לא מהווה סכנה.
לצערנו, בב"ש לפחות, חשבו אחרת. חשבו שלאור הפיגועים שארעו באותה תקופה יש לבדוק לסטודנטים הערבים את התיק באופן גורף.
האם זה כל כך נורא?
כשיהודים יעלו עם מטענים בתדירות כלשהי לאוטובוסים, גם להם נבדוק את התיק. המצב לא כזה בנתיים.
אז עלה קול צעקה, והופס, בודקים לכולם כולל כולם. גם לא סידור נורא. סתם מעיק. סתם מייגע.

אז אין אפליה יותר. זה נכון. הידד ליפי הנפש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2011, 14:32 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
ראשית, אני חושב שאתה יכול לזהות ערבי על פני יהודי. אני לא מבין למה אתם כל כך מפחדים מזה. גם אסור לי להבדיל בין אתיופי ורוסי עכשיו?

אז טקנו, זה לא סידור נורא, באם אתה מעריך שבחור ערבי עם תעודת סטודנט לא מהווה סכנה.
לצערנו, בב"ש לפחות, חשבו אחרת. חשבו שלאור הפיגועים שארעו באותה תקופה יש לבדוק לסטודנטים הערבים את התיק באופן גורף.
האם זה כל כך נורא?
כשיהודים יעלו עם מטענים בתדירות כלשהי לאוטובוסים, גם להם נבדוק את התיק. המצב לא כזה בנתיים.
אז עלה קול צעקה, והופס, בודקים לכולם כולל כולם. גם לא סידור נורא. סתם מעיק. סתם מייגע.

אז אין אפליה יותר. זה נכון. הידד ליפי הנפש.

מה זה אפליה גזענית לעומת זה שתצטרך לחכות עוד שלוש דקות בתור לבידוק?
איפה סדרי העדיפויות שלי? באמת, מה עובר עליי?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2011, 14:34 
אדום נחמד כתב:

אני אומר עדיף לסמן אותם. שלא תהיינה טעויות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2011, 14:42 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס. בחייך. באמת אבל. זה אפילו לא שווה תגובה (כמו רוב התגובות שלך להודעות שלי, האמת. מאסתי בזה).

טקנו, זו היתה דוגמא קטנה, ממש קטנה, על איך אתה רואה את העולם.
אתה מעדיף לגרום אי נוחות (כלשהי) לציבור מסוים, בשביל להמנע מהרגשות לא נעימות כלפי ציבור אחר.
אתה יודע מה יפה פה? גם הסטודנטים הערבים לא רוצים שמחבלים יפלשו לאוניברסיטה. הם מפחדים מהם באותה צורה, וגם להם לא נח עם התוריםה ארוכים בכניסה.
כמו בהרבה מקרים אחרים, לך זה יפריע הרבה יותר מלהם (אגב, דיברתי עם חברים ערבים על זה, אני לא רחוק מהאמת).

אז פה זה אי נוחות.
אם אני אספר לך שהבעיה של הישראלים להשיג ויזה לארה"ב היא בגלל ריבוי הערבים פה? (עזוב אם זה נכון או לא, זה לא הדיון)

אוף, איך סטינו מהנושא.
כבר שכחתי למה העלתי את זה בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2011, 14:45 
אולי המראה הזאת לא נוחה לך, אבל זה בדיוק העניין. אבל אם אין לך תשובה אתה לא חייב להגיב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2011, 14:50 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
אולי המראה הזאת לא נוחה לך, אבל זה בדיוק העניין. אבל אם אין לך תשובה אתה לא חייב להגיב.

איזו מראה? שערבים נראים קצת אחרת מיהודים?
אני צריך להתנצל על כך שרוסים ואתיופים לא דומים? או שזה סבבה איתך.
מה כבר אמרתי שמצדיק אזכור לשואה. או שזו הבריחה הכי קלה לאנשים כמוך, שלא בא להם להתמודד עם המציאות.
יש פה בעיה חמודה בפורום.
אנשים שלא מתייחסים לעולם כמקשה אחת שווה חסרת פניות, הם ללא ספק גזענים.
אין תווך, אין באמצע.
או שאני הולך עיוור בעולם ומתעלם מארועים כאלה ואחרים, או שאני מציע להפריד בין גזעים כאשר כמובן הגזע שלי יהייה זה שיכריע מה לעשות איתם.
שחור ולבן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2011, 14:54 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
אוגוסטוס. בחייך. באמת אבל. זה אפילו לא שווה תגובה (כמו רוב התגובות שלך להודעות שלי, האמת. מאסתי בזה).

טקנו, זו היתה דוגמא קטנה, ממש קטנה, על איך אתה רואה את העולם.
אתה מעדיף לגרום אי נוחות (כלשהי) לציבור מסוים, בשביל להמנע מהרגשות לא נעימות כלפי ציבור אחר.
אתה יודע מה יפה פה? גם הסטודנטים הערבים לא רוצים שמחבלים יפלשו לאוניברסיטה. הם מפחדים מהם באותה צורה, וגם להם לא נח עם התוריםה ארוכים בכניסה.
כמו בהרבה מקרים אחרים, לך זה יפריע הרבה יותר מלהם (אגב, דיברתי עם חברים ערבים על זה, אני לא רחוק מהאמת).

אז פה זה אי נוחות.
אם אני אספר לך שהבעיה של הישראלים להשיג ויזה לארה"ב היא בגלל ריבוי הערבים פה? (עזוב אם זה נכון או לא, זה לא הדיון)

אוף, איך סטינו מהנושא.
כבר שכחתי למה העלתי את זה בכלל.

זה לא שאני מעדיף תמיד את השמירה על רגשות הערבים על פני רווחתם של היהודים.
אני מתנגד בצורה קטגורית לגילויי גזענות, ולא משנה לי במי הם פוגעים ועם מי הם מיטיבים.

אגב, מההודעות האחרונות שלך בנושא עולה הרושם שתפיסת המציאות שלך מושתתת במידה רבה על חלוקת האנשים לקבוצות על פי גזעים (אין ויזות בגלל הערבים, איך אפשר לא להבדיל בין רוסי לאתיופי, וכו' וכו').
אולי בגלל זה קשה לך לזהות גזענות גם אם היא טופחת לפנים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2011, 15:07 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
אדום נחמד כתב:

אני אעדיף להגיב תגובה צינית חסרת תוכן שלא באמת תורמת לדיון, שלא יהיה שקט כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2011, 15:12 
אדום נחמד כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

איזו מראה? שערבים נראים קצת אחרת מיהודים?
אני צריך להתנצל על כך שרוסים ואתיופים לא דומים? או שזה סבבה איתך.
מה כבר אמרתי שמצדיק אזכור לשואה. או שזו הבריחה הכי קלה לאנשים כמוך, שלא בא להם להתמודד עם המציאות.
יש פה בעיה חמודה בפורום.
אנשים שלא מתייחסים לעולם כמקשה אחת שווה חסרת פניות, הם ללא ספק גזענים.
אין תווך, אין באמצע.
או שאני הולך עיוור בעולם ומתעלם מארועים כאלה ואחרים, או שאני מציע להפריד בין גזעים כאשר כמובן הגזע שלי יהייה זה שיכריע מה לעשות איתם.
שחור ולבן.

עיניך עצומות לרווחה, ואתה מתנשא בכך שכולם רואים שחור לבן ואילו לך יש ראיה מפוכחת אז זהו, שלא.
הגזענות לא נובעת מהשוני הפיזי, כמובן. היא נובעת מהצורך החברתי להבליט את השוני על מנת לאמץ התנהגויות שונות לכל גזע.
קשה? לא נח? אפילו מפחיד לפעמים? הגיוני.
תנשך שפתיים ותיצור מציאות אחרת. לא אתה, כולנו.
כרגע המבנה החברתי והתרבותי שלנו רק מנציח את הגזע כמאפיין חשוב להבדלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2011, 15:16 
Adom Esh כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
אדום נחמד כתב:

עוד טמבל עם יכולת הפשטה של אפרוח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2011, 15:19 
אנטיגונה כתב:
אדום נחמד כתב:
אנטיגונה כתב:

אתה מתעלם לנוחיותך או מחוסר ידיעה מעובדה אחת
גבר מוסלמי יכול להתחתן עם מי שיש לה "ספר" קרי יהודיה או נוצריה
בלא שכלתו תדרש להתאסלם ילדיו יחשבו כמוסלמים כיוון שבאיסלם הדת נקבעת לפי האב
לנו כיהודים יש כללים אחרים שאינם מאפשרים "מותרות כאלה
מכאן ברור שמוסלמים מקבלים כלות יהודיות או נוצריות-אין לזה שום אות וסימן לפתיחות מצידם ואל תייחס להם פתיחות כאמור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2011, 15:25 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
Adom Esh כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
אדום נחמד כתב:

עוד טמבל עם יכולת הפשטה של אפרוח

ציף ציף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2011, 15:41 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
אנטיגונה כתב:
אדום נחמד כתב:
אנטיגונה כתב:

אתה מתעלם לנוחיותך או מחוסר ידיעה מעובדה אחת
גבר מוסלמי יכול להתחתן עם מי שיש לה "ספר" קרי יהודיה או נוצריה
בלא שכלתו תדרש להתאסלם ילדיו יחשבו כמוסלמים כיוון שבאיסלם הדת נקבעת לפי האב
לנו כיהודים יש כללים אחרים שאינם מאפשרים "מותרות כאלה
מכאן ברור שמוסלמים מקבלים כלות יהודיות או נוצריות-אין לזה שום אות וסימן לפתיחות מצידם ואל תייחס להם פתיחות כאמור

ידוע.
ולא הבנתי איזה מותרות.
אצלנו באותו מקרה הילדים נחשבים יהודים.
זה יעזור לרוב הגדול כאן לקבל ולהשלים עם נישואים כאלה?
לא יציקו להם כל יום וידרשו שהמוסלמי יתגייר, כדי שהם יוכלו לספר למשפחות שלהם ולכל החברים הליברלים שלהם ש"הוא אמנם ערבי, אבל הוא הסכים להתגייר"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2011, 16:36 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
עיניך עצומות לרווחה, ואתה מתנשא בכך שכולם רואים שחור לבן ואילו לך יש ראיה מפוכחת אז זהו, שלא.
הגזענות לא נובעת מהשוני הפיזי, כמובן. היא נובעת מהצורך החברתי להבליט את השוני על מנת לאמץ התנהגויות שונות לכל גזע.
קשה? לא נח? אפילו מפחיד לפעמים? הגיוני.
תנשך שפתיים ותיצור מציאות אחרת. לא אתה, כולנו.
כרגע המבנה החברתי והתרבותי שלנו רק מנציח את הגזע כמאפיין חשוב להבדלה.

אני לא מתנשא. בטח לא יותר מכל אחד מכל שחושב שהאמת היא שלו בלבד.
יש לי גישה לחיים והיא כנראה שונה משלך. כפי שהתרגלת, מי שלא רואה את המציאות כפי שנראה לך שצריך הוא גזען.
הנה דוגמא
אתה רוצה להשכיר את הדירה שלך. מנסיון עבר, סטודנטים צעירים נוטים לערוך מסיבות שעלולות להוריד את ערך הבית. האם הגבלת ההשכרה לזוגות או משפחות היא לגיטימית?
לפני שתצעק 'זו לא גזענות כי אין פה גזע', תנשום עמוק, ותחשוב שכפי שלשחורים אין ברירה אלא להיות שחורים, לערבים אין ברירה אלא להיות ערבים, וגם לילדים אין ברירה, והם לא אשמים בכך שישנם צעירים שעורכים מסיבות.
ישנה מציאות, ובמציאות הישראלית ישנם ערבים שנוטים לבצע פעולות טרור בשטחנו, ואלה שלא מבצעים לא מתביישים לתמוך בזה (הויכוח הוא לא מי צודק, תשתדל להסתכל מעבר).
מכיוון שזו המציאות, וכפי שתחשוש מלהשכיר דירתך לבחור בן 25, כך תחשוש כשיכנס לאוניברסיטה בחור ערבי. אותו ערבי לא אשם שישנם אנשים שדומים לו ומדברים בשפתו עשו דברים רעים כאלה או אחרים, בדיוק כפי שאותו בחור בן 25 לא אשם שסטודנטים נוהגים להרים מסיבות דירה. ועדיין, הוא ישלם את מחיר החברה שאליה הוא משתייך.
אז תשאל איפה עובר הגבול? תשאל ותהייה צודק. לבדוק תיקים בעיני זה לגיטימי. למנוע ממנו לעבוד לגור ולחיות זה לא. בעיניך, גם לבדוק תיק זה מוגזם. זכותך. רק אל תפיל עלי את תיק הגזענות.

גזענות זו מילה חזקה מאוד, ומדאיג אותי שלא מתביישים לשלוף אותה פה. אני יודע מי אני ומה אני. אין בי טיפת גזענות. ולכן לא מטריד אותי הודעות על תגובות שלי שעושות קשר ישיר לשואה. כן מטריד אותי שזהו הלך הרוח במדינה. בדיוק כפי שיש גזענים אמיתיים שחייבים לעקור אותם מהשורש, כך יש יפי נפש שמטילים רפש בכל אלה המעיזים לראות את המציאות כפי שהיא.

וטכנו, סתם ככה כאנקדוטה. כשתלך בסמטה חשוכה באמצע הלילה, מה יפריע לך יותר- נער משקפופר לבן, או גבר שחום ומגודל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2011, 16:42 
אדום נחמד כתב:
וטכנו, סתם ככה כאנקדוטה. כשתלך בסמטה חשוכה באמצע הלילה, מה יפריע לך יותר- נער משקפופר לבן עם גלח וקעקוע של צלב קרס מתחת לחולצה שאותו לא תראה כמובן , או גבר שחום ומגודל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2011, 16:48 
סמל אישי של המשתמש
רוי האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
וטכנו, סתם ככה כאנקדוטה. כשתלך בסמטה חשוכה באמצע הלילה, מה יפריע לך יותר- נער משקפופר לבן עם גלח וקעקוע של צלב קרס מתחת לחולצה שאותו לא תראה כמובן , או גבר שחום ומגודל?

אכן משעשע. אבל מפספס לחלוטין את הפואנטה.
יש נערים לבנים שיכולים לדקור אותך ויש גברים שחומים וגדולים שהם האנשים הטובים שתכיר.
השאלה היא איך תגיב כשתתקל בכל אחד מהם.
אין פה גזע, אין פה אפליה, אין פה כלום. סתם תחושה אישית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2011, 16:50 
אדום נחמד כתב:
רוי האדום כתב:
אדום נחמד כתב:

אכן משעשע. אבל מפספס לחלוטין את הפואנטה.
יש נערים לבנים שיכולים לדקור אותך ויש גברים שחומים וגדולים שהם האנשים הטובים שתכיר.
השאלה היא איך תגיב כשתתקל בכל אחד מהם.
אין פה גזע, אין פה אפליה, אין פה כלום. סתם תחושה אישית.

אני אישית פוחד מתאילנדים קטנים וחלקים .
כל הקיק בוקסינג שלהם ,
תאילנדי בגובה מטר חמישים גורם לי לחצות את הכביש .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2011, 16:54 
סמל אישי של המשתמש
רוי האדום כתב:
אני אישית פוחד מתאילנדים קטנים וחלקים .
כל הקיק בוקסינג שלהם ,
תאילנדי בגובה מטר חמישים גורם לי לחצות את הכביש .

מרגש.
תודה שבאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 543 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 19  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: