אוגוסטוס היל כתב:
עיניך עצומות לרווחה, ואתה מתנשא בכך שכולם רואים שחור לבן ואילו לך יש ראיה מפוכחת אז זהו, שלא.
הגזענות לא נובעת מהשוני הפיזי, כמובן. היא נובעת מהצורך החברתי להבליט את השוני על מנת לאמץ התנהגויות שונות לכל גזע.
קשה? לא נח? אפילו מפחיד לפעמים? הגיוני.
תנשך שפתיים ותיצור מציאות אחרת. לא אתה, כולנו.
כרגע המבנה החברתי והתרבותי שלנו רק מנציח את הגזע כמאפיין חשוב להבדלה.
אני לא מתנשא. בטח לא יותר מכל אחד מכל שחושב שהאמת היא שלו בלבד.
יש לי גישה לחיים והיא כנראה שונה משלך. כפי שהתרגלת, מי שלא רואה את המציאות כפי שנראה לך שצריך הוא גזען.
הנה דוגמא
אתה רוצה להשכיר את הדירה שלך. מנסיון עבר, סטודנטים צעירים נוטים לערוך מסיבות שעלולות להוריד את ערך הבית. האם הגבלת ההשכרה לזוגות או משפחות היא לגיטימית?
לפני שתצעק 'זו לא גזענות כי אין פה גזע', תנשום עמוק, ותחשוב שכפי שלשחורים אין ברירה אלא להיות שחורים, לערבים אין ברירה אלא להיות ערבים, וגם לילדים אין ברירה, והם לא אשמים בכך שישנם צעירים שעורכים מסיבות.
ישנה מציאות, ובמציאות הישראלית ישנם ערבים שנוטים לבצע פעולות טרור בשטחנו, ואלה שלא מבצעים לא מתביישים לתמוך בזה (הויכוח הוא לא מי צודק, תשתדל להסתכל מעבר).
מכיוון שזו המציאות, וכפי שתחשוש מלהשכיר דירתך לבחור בן 25, כך תחשוש כשיכנס לאוניברסיטה בחור ערבי. אותו ערבי לא אשם שישנם אנשים שדומים לו ומדברים בשפתו עשו דברים רעים כאלה או אחרים, בדיוק כפי שאותו בחור בן 25 לא אשם שסטודנטים נוהגים להרים מסיבות דירה. ועדיין, הוא ישלם את מחיר החברה שאליה הוא משתייך.
אז תשאל איפה עובר הגבול? תשאל ותהייה צודק. לבדוק תיקים בעיני זה לגיטימי. למנוע ממנו לעבוד לגור ולחיות זה לא. בעיניך, גם לבדוק תיק זה מוגזם. זכותך. רק אל תפיל עלי את תיק הגזענות.
גזענות זו מילה חזקה מאוד, ומדאיג אותי שלא מתביישים לשלוף אותה פה. אני יודע מי אני ומה אני. אין בי טיפת גזענות. ולכן לא מטריד אותי הודעות על תגובות שלי שעושות קשר ישיר לשואה. כן מטריד אותי שזהו הלך הרוח במדינה. בדיוק כפי שיש גזענים אמיתיים שחייבים לעקור אותם מהשורש, כך יש יפי נפש שמטילים רפש בכל אלה המעיזים לראות את המציאות כפי שהיא.
וטכנו, סתם ככה כאנקדוטה. כשתלך בסמטה חשוכה באמצע הלילה, מה יפריע לך יותר- נער משקפופר לבן, או גבר שחום ומגודל?