אדום-עולה בבלומפילד כתב:
בלומי האדום כתב:
תשכח מהמקרה האישי שלי.
תענה לשאלה השניה ששאלתי:
יפריע לך, אם תדע פתאום שהחבר הקודם של החברה שלך, שהיא לא בתולה, היה תושב עזה ?
כמו שלאבא שלי לא היה מפריע שאני אתחתן או אחיה והוליד לו נכדים מגוייה או ערביה, כך גם לי בעתיד עם ילדי.
אותם דברים אמורים לבנותי, שסטטיסטית אם יהיו לי צאצאים בת תהיה לי.
ממתין לתשובה.
זכותך שזה לא יפריע לך.
זכותו של אבא שלך שזה לא יפריע לו.
אבל כמו שאף אחד לא שופט אותך, אתה אל תשפוט את האחר. זכותו של אופטימי שזה יפריע לו שהבת שלו תתחתן עם מישהו מלאום זר, לא כל שכן לאום זר שאנשיו נמנים על הגרועים שבאויבינו.
הוא לא אמר שצריך לפגוע בערבים.
הוא לא אמר שצריך לשלול מהערבים את זכות הבחירה לכנסת.
הוא לא אמר שצריך לקחת מהערבים יותר מיסים, לשלול מהם זכויות, לפגוע בהם.
הוא בסך הכל אומר שהוא לא היה רוצה שהבת שלו תתחתן עם ערבי, וזה לגיטימי.
בדיוק כפי שזה לגיטימי שבשנת 1946 יהודי היה אומר שהוא לא רוצה שהבת שלו תתחתן עם גרמני.
בדיוק כפי שזה לגיטימי, אגב, שהוא יחליט שהוא לא רוצה שהבת שלו תתחתן עם אוהד מ*בי.
לא שפטתי את אופטימי, ואני גם לא שופט אותך.
אני בסך הכל מנסה להבין מה עומד מאחורי האמירות, וההתנהגות שלו ( את עמדתך כבר הסברת).
אדום אופטימי כתב:
בלומי האדום כתב:
אדום אופטימי כתב:
בלומי יקירי,
יש הבדל מהותי מנקודת מבטי בין לחיות ולהתחתן עם גוייה אירופאית (גם כזו שלא מתגיירת) או עם גבר נוצרי אירופאי מאשר עם ערבי פלשתינאי. לכן , הסיפור הפרטי שלך לא כל כך תואם לנושא הדיון הזה. הוא אמנם מיוחד אבל רחוק מנושא האשכול.
תשכח מהמקרה האישי שלי.
תענה לשאלה השניה ששאלתי:
יפריע לך, אם תדע פתאום שהחבר הקודם של החברה שלך, שהיא לא בתולה, היה תושב עזה ?
כמו שלאבא שלי לא היה מפריע שאני אתחתן או אחיה והוליד לו נכדים מגוייה או ערביה, כך גם לי בעתיד עם ילדי.
אותם דברים אמורים לבנותי, שסטטיסטית אם יהיו לי צאצאים בת תהיה לי.
ממתין לתשובה.
שיהיה לכולם ערב אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב.

מה זה ניקרא יפריע לך ?
היא לא תיזכה להערכה יתרה.
ברשותך אשנה את השאלה לאחרת " מה הסיכוי של מישהיא ששכבה בעבר עם עזתי להיות בת זוגך?"
תשובה : אם הייתי יודע זאת בתחילת מערכת יחסינו יש לשער שלא הייתי מצליח להתאהב בה מאחר ולא הייתי מעריך אותה.
מצד שני אם הייתי מאוהב בה מאוד ומגלה את הנושא בשלב מתקדם של מערכת יחסים ,סביר להניח שלא הייתי מנתק את מערכת היחסים איתה.
בדיוק אותהתשובה לשאלה : " מה הסיכוי של מישהיא שהיתה בת זוגו של פושע ידוע - נניח אלפרון, להיות בת זוגך.
תשובה : אם הייתי יודע זאת בתחילת מערכת יחסינו יש לשער שלא הייתי מצליח להתאהב בה, מאחר ולא הייתי מעריך אותה.
מצד שני אם הייתי מאוהב בה מאוד ומגלה את הנושא בשלב מתקדם של מערכת יחסים ,סביר להניח שלא הייתי מנתק את מערכת היחסים איתה.
אז זהו, ותרשה לי להחזיר את המקרה האישי שלי חזרה לתמונה.
החבר האחרון של החברה שלי, היה בחור פלשתיני מעזה, שבא לעבוד וללמוד באירופה.
ידעתי את הכל כבר בערב הראשון שיצאתי עימה, ועדיין הצלחתי להתאהב בא.
לגבי אלפרון וחברתו, אני באמת לא יודע מאחר ויש כאן כבר עניין בריאותי ולא רק הגייני.
בכל זאת חיידקים של ערבים מורידים עם סבון, כדורים של אלפרון זה כבר יותר מסובך.
אופטימי, אתה לא אשם, ואתה גם לא היחיד שמחזיק בדעה הזו.
הבעיה היא בחינוך לערכים במדינת ישראל.
אני יותר ממאושר שאבי לקח את זה עליו ולא השאיר אותי בידיה של מערכת החינוך הציונית.
אותי לימדו בבית לאהוב, לכבד כל אחד באשר הוא
שיהיה לכולם ערב אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב.