תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 23 יוני 2025, 19:19

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 21 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: עמיקם, משפטני הפורום, ותעודת יושר של טביב
הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2011, 08:21 
שלום לכולם ,ראיתי כתבה של עמיקם שמתבססת על דיון שהיה פה בפורום והסתקרנתי לנוכח קביעותיו :
עמיקם כתב:
הבעלים אלי טביב צפוי לחזור לארץ ביום רביעי ולהתייצב ביום חמישי בהתאחדות כדי לחתום על תצהיר לפיו חי במיאמי כבר 30 שנה, לאחר שהמציא לטענת הפועל ת"א תעודת יושר ממדינת פלורידה. לפני מספר שנים הוגשו כלפי החברה שלו לפחות שלוש תביעות נזיקין על הפרת זכויות יוצרים (בשתיים מהן הושגה פשרה), אבל לא מדובר ברישום פלילי.

השאלות :
1.האם הפרת זכויות יוצרים אינה עבירה פלילית ?
2.לפי כל שאר האתרים כתוב שטביבי הביא אישור מעירית מיאמי האם זה מספק ? או האם אישור של פלורידה בכלל מספק ?
3.בתקנון ההתאחדות כתוב מדינה בה הרוכש גר , מה הדין לגבי משטר פדרלי ? האם רישום פלילי במדינת ניו יורק לא נחשב ?

כל זה כמובן לא משנה שההתאחדות תמצא כבר את הדרך להחליק את זה ,אבל בכל זאת מעניין לדעת .

תקנון העברת זכויות ניהול בקבוצות כדורגל כתב:

אישור של כל אחד מיחידי בעלי המניות ו/או הדירקטוריון
(במקרה של רוכש שהוא חברה) או של כל אחד ממיסדי
העמותה (במקרה שהרוכש הוא עמותה) לפי העניין על
מרשם פלילי מטרם משטרת ישראל, ואם מתגורר דרך קבע
בחו"ל — אישור מקביל מאומת ע"י נציגת ישראל במדינת
מגוריו.

3. א. האם החברה ו?או מי ממנהליה הורשע בביצוע עבירה פלילית
)למעט עבירת תעבורה(ר
? כן ? לא
תקנון העברת זכויות ניהול בקבוצות כדורגל
15
ב. האם תלוי ועומד נגד החברה ו?או מי ממנהליה כתב אישום על
ביצוע עבירה וטרם הוכרע פסק הדין בעניינור
? כן ? לא
ג. האם יש הליכים משפטיים פליליים, אחרים או חקירות התלויים
ועומדים נגד החברה ו?או מי ממנהליה בעת מילוי שאלון זהר
? כן ? לא
ד. אם התשובה לאחת מן השאלות א-ג חיובית, פרט, בהתאמה
לשאלה, את נסיבות העבירה, האישום או ההליך, מגיש ההליך,
ערכאת השיפוט, באיזו עבירה היתה ההרשעה או הוגש האישום,
מהו העונש שנגזר, מועד מתן גזר הדין ומספר התיק בבית המשפט.
? כן ? לא
4. א. האם העמותה ו?או מי מחבריה ו?או מי מחברי הועדה הנם בעלי
שליטה או בעלי עניין בקבוצת כדורגל או האם היו בעלי שליטה
או בעלי עניין כאמור, בשנה שקדמה להגשת הצעה זור
? כן ? לא
ב. אם התשובה לסעיף א' חיובית, יש לפרט את העניין בקבוצה.
_________________________________________________________________________________
5. 1.________________________________________
2.________________________________________
___________________________________ __________________________
חותמת החברה תאריך
תקנון העברת זכויות ניהול בקבוצות כדורגל
16
תצהיר
אני הח"מ__________________________________________________ ת.ז.__________________________________
לאחר שהוזהרתי כי עלי לומר את האמת וכי אהיה צפוי לעונשים הקבועים
בחוק אם לא אעשה כן, מצהיר בזה בכתב כדלקמן:
1. אני מכהן כמנהל בחברה________________________________________.
2. אני מצהיר בזאת כי כל הפרטים הכלולים בשאלון המצורף לבקשה
לרכישת זכויות בקבוצת______________________________ הנם נכונים.
3. ידוע לי שככל שיסתבר כי העובדות הכלולות בשאלות הנן כוזבות,
רשאית ההתאחדות לבטל את ההתקשרות.
4. זהו שמי ותוכן תצהירי זה אמת.

ציטוט:
בישראל ומדינות רבות אחרות הפרה של זכויות יוצרים לצורך מסחר או הפקת רווח כספי היא עבירה פלילית שדינה מאסר עד 5 שנים. סעיפי ההפרה והעונשין מפורטים בפרק ט' לחוק זכויות היוצרים 2007.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: עמיקם, משפטני הפורום, ותעודת יושר של טביב
הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2011, 10:12 
מוני די.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2011, 10:27 
קאטו הזקן עלה כאן על איזה נקודה
הפרת זכויות יוצרים מקימה אחריות אזרחית ופלילית
לא התעמקתי בפרטי התיקים שהובאו כאן אבל נקודה אחת צדה את עיני
והיא שטביב ושות! תוארו כמפרים סדרתיים של זכויות יוצרים
במקרה כזה בארץ יתכן מאד שהיה נפתח תיק פלילי אך אין לי מושג מה המדיניות של התביעה במיאמי
יכול להיות שהחליטו לא לפתוח תיק פלילי ויכול להיות שעדיין לא החליטו
כמו כן ספק בעיני באם מספיקה תעודת יושר מעירית מיאמי המעידה על העדר תיקים פליליים בעיר מיאמי בעוד שחלק מהתביעות התנהל בטקסס ואולי שם כן יש תיק פלילי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2011, 10:45 
idan כתב:
מוני די.

מוני אשם ;)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2011, 10:48 
אתה כמו מישהו שטובע ונאחז בקיסם כדי להציל את נפשו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2011, 10:50 
אוגוסטוס היל כתב:

בתקווה שהקיסם יציל את שנינו
תגובה ראויה לשאלה הנשאלת, כמו של עידן, ממש 10

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2011, 10:55 
סמל אישי של המשתמש
מה אתם רוצים מהבחור (אפילו אם קוראים לו מוני)? למה "די" בעצם?

טוב לכם עם הבעלים הנוכחי? נוח לכם עם המצב? כדאי להמשיך ככה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2011, 10:55 
סימרוטיץ כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

בתקווה שהקיסם יציל את שנינו
תגובה ראויה לשאלה הנשאלת, כמו של עידן, ממש 10

צודק. אני פשוט לא מאמין שיש פה סיכוי. זה נראה לי לא רציני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2011, 10:59 
זה אכן נראה לא רציני אבל כל הכבוד על הנחישות ועל הדבקות במטרה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2011, 11:04 
סמל אישי של המשתמש
עד כמה שידוע לי הפרת זכויות יוצרים איננה עבירה פלילית. הראיה לכך היא שהוגשו נגד החברה שלו תביעות נזקיות-אזרחיות, להבדיל מכתבי אישום. תביעות אזרחיות מוגשות כאשר הופר חוק אזרחי ואז המשפט הוא בין 2 צדדים שהינם גופים אזרחיים. בעבירה פלילית מוגשים כתבי אישום ואז המשפט הוא בין המפר לבין מדינת ישראל כמאשימה.

השאלה היחידה אפוא היא איזה אישור נדרש טביב להביא - האם בשל העובדה כי תושב מיאמי ב-30 השנה האחרונות ניתן להסתפק בתעודת יושר של מדינת פלורידה (בה ממוקמת העיר מיאמי)? או שמא מאחר ויש לטביב עסקים ב-13 מדינות שונות בארה"ב, יש צורך בתעודת יושר פדרלית החתומה ע"י שופט?
כלומר, ייתכן ובפלורידה טביבי אכן "נקי" אבל אולי בקליפורניה או בניו יורק לא!

ואם ההתאחדות מסתפקת בתצהיר ובאישור מפלורידה, האם הדבר נעשה בהתאם לתקנון או שמכופפים אותו כדי שלא לגרום לזעזועים שכן אולי מישהו יודע משהו שאנחנו לא יודעים אודות מעלליו של טביב בארה"ב, למשל, הסכסוך המשפטי שלו עם פניג'ל כמדומני היה בכלל בניו יורק. כלום לא יכול להיות שיש לטביב ר"פ במדינה זו?!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2011, 11:16 
Charlie כתב:
עד כמה שידוע לי הפרת זכויות יוצרים איננה עבירה פלילית. הראיה לכך היא שהוגשו נגד החברה שלו תביעות נזקיות-אזרחיות, להבדיל מכתבי אישום. תביעות אזרחיות מוגשות כאשר הופר חוק אזרחי ואז המשפט הוא בין 2 צדדים שהינם גופים אזרחיים. בעבירה פלילית מוגשים כתבי אישום ואז המשפט הוא בין המפר לבין מדינת ישראל כמאשימה.

השאלה היחידה אפוא היא איזה אישור נדרש טביב להביא - האם בשל העובדה כי תושב מיאמי ב-30 השנה האחרונות ניתן להסתפק בתעודת יושר של מדינת פלורידה (בה ממוקמת העיר מיאמי)? או שמא מאחר ויש לטביב עסקים ב-13 מדינות שונות בארה"ב, יש צורך בתעודת יושר פדרלית החתומה ע"י שופט?

ואם ההתאחדות מסתפקת בתצהיר ובאישור מפלורידה, האם הדבר נעשה בהתאם לתקנון או שמכופפים אותו כדי שלא לגרום לזעזועים שכן אולי מישהו יודע משהו שאנחנו לא יודעים אודות מעלליו של טביב בארה"ב, למשל, הסכסוך המשפטי שלו עם פניג'ל כמדומני היה בכלל בניו יורק. כלום לא יכול להיות שיש לטביב ר"פ במדינה זו?!

סוף כל סוף תגובה ראויה שמתמקדת בנושא :ROSE:
1.בתצהיר שטביב צריך להגיש כתוב במפורש המילה מדינה ,לדעתי הכוונה למדינה כמו ישראל ולא כמו בממשל פדרלי ,ברור לכל שטיעון זה לא יחזיק מים .
2.אכן לטביב יש תביעה בניו יורק שבא ככל הידוע לי הפסיד (אלא אם הגיש ערור) ב2009 שוב זה ככל הנראה לא פלילי.
3.שאלה נוספת שנשאלת ,מה דין ה"חקירה" המונפצת של עסקת דמארי ? האם זה לא אמור לפחות זמנית לעקב את עברת הבעלות (יש סיכוי שזה בכלל הייתה מטרת החקירה) בגלל חקירה שמתנהלת ?
4. כמו כל דבר שקשור לטביב, כשר אבל מסריח (מקווה שנאחס עובד פה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2011, 12:26 
Charlie כתב:

זה שהוגשה תביעה אזרחית זו ממש לא ראייה לכך שזו לא עבירה פלילית.

בשביל לנצח בתביעה אזרחית צריך להוכיח שאתה צודק ב-51% ויש אפשרות לפשרה ולכן השיקול של החברה שרצתה לתבוע אותו הוא שונה לחלוטין מהשיקול של המדינה אם להגיש כתב אישום.
במשפט פלילי צריך להוכיח אשם מעל לספק סביר (שזה הרבה מעבר ל-51%...). בארץ דרך אגב, הפרקליטות מגישה בד"כ כתבי אישום רק אם הם בטוחים שהם ינצחו את הקייס (לכן כמעט ואין זיכויים במשפטים פליליים בארץ).

או.ג'יי סימפסון לצורך העניין, זוכה במשפט הפלילי על הרצח והפסיד באזרחי למשפחת הנרצחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2011, 12:48 
יש פה קישור(כנראה אותנטי אין לי מושג), לסיכום הדיון במשפטי בתביעה שהגישו החברה של האחים לוי נגד טביב והחברה שלו, עברתי על הטקסט ברפרוף, הטענה שם היא שטביב המשיך להשתמש באלמנטים של החברה הקודמת לאחר שהשותפות פורקה בהסכמה והיתה התחיבות שלא לעשות את זה..אבל לא ממש התעמקתי.אז אולי אני טועה.

http://docs.justia.com/cases/federal/di ... /100/0.pdf

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2011, 12:53 
סמל אישי של המשתמש
עזבו מוני עזבו עיתון
הענין הוא פשוט : מי הליצן בהתאחדות שיקבל תעודת יושר של עיר ולא תעודה פדרלית כתעודה לגיטימית
שהרי כל מי שמכיר קצת יודע שיש באמריקה רמה של עיריה ורמה של מדינה
הרשעה יכולה לבוא ב 2 הרמות ולכן גם תעודת יושר אמורה
אצל ידידנו ההרשעה לדעתי פדרלית ולכן התעודה היא ברמת עיריה

זה עוד לא הסוף
:CHE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2011, 12:54 
סימרוטיץ כתב:
השאלות :
2.לפי כל שאר האתרים כתוב שטביבי הביא אישור מעירית מיאמי האם זה מספק ? או האם אישור של פלורידה בכלל מספק ?
3.בתקנון ההתאחדות כתוב מדינה בה הרוכש גר , מה הדין לגבי משטר פדרלי ? האם רישום פלילי במדינת ניו יורק לא נחשב ?

התשובות:
1. זה לא רלוונטי. בתקנון ההתאחדות כתוב "הורשע בעבירה פלילית". אם הוא לא עמד למשפט והורשע - הוא רשאי לרכוש קבוצה.
2. כתוב שהוא צריך להביא תעודת יושר שאומתה ע"י נציגות ישראל במקום מגוריו. לפיכך, ברגע שקונסול ישראל במיאמי אימת את התעודה - טביב יצא לידי חובתו.
אם הקונסול היה צריך לאשר או לא - זו כבר בעיה של הקונסול.
3. ראה התשובה לסעיף 2.

נ.ב
אני לא משפטן ולא עמיקם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2011, 12:55 
שחר כתב:
יש פה קישור(כנראה אותנטי אין לי מושג), לסיכום הדיון במשפטי בתביעה שהגישו החברה של האחים לוי נגד טביב והחברה שלו, עברתי על הטקסט ברפרוף, הטענה שם היא שטביב המשיך להשתמש באלמנטים של החברה הקודמת לאחר שהשותפות פורקה בהסכמה והיתה התחיבות שלא לעשות את זה..אבל לא ממש התעמקתי.אז אולי אני טועה.

http://docs.justia.com/cases/federal/di ... /100/0.pdf

מדובר כאן בסעד הזמני שניתן לזכות מי שתבע את החברה של טביב
ולא בפסק דין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2011, 13:01 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
סימרוטיץ כתב:
השאלות :

התשובות:
1. זה לא רלוונטי. בתקנון ההתאחדות כתוב "הורשע בעבירה פלילית". אם הוא לא עמד למשפט והורשע - הוא רשאי לרכוש קבוצה.
2. כתוב שהוא צריך להביא תעודת יושר שאומתה ע"י נציגות ישראל במקום מגוריו. לפיכך, ברגע שקונסול ישראל במיאמי אימת את התעודה - טביב יצא לידי חובתו.
3. ראה התשובה לסעיף 2.

נ.ב
אני לא משפטן ולא עמיקם

תודה רבה ,מעניין, בכל זאת עמיקם נדרש רק כדי להגן על הפרסום שלו שבלשון מעטה לא מדויק ,הרי רק אתמול אוסידון אמר שטביב הביא תעודת יושר ממיאמי ולא תעודת יושר פדרלית (לא ברור אם אוסידון מבין מה זה פדרלי)
בכל זאת לא הבנתי את סעיפים 1 ו 2 שלך ,אם הפרת זכויות יוצרים היא עברה פלילית אזי טביב הורשע בפלילים,בנוסף לא הבנתי מה הקשר לבין האישור של נציג המדינה לתעודת היושר ,לפי מה שאתה אומר הוא יכול להביא מכתב מההורים ובמידה והנציג אישר אז זה בסדר ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2011, 13:10 
סמל אישי של המשתמש
סימרוטיץ כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
סימרוטיץ כתב:
השאלות :

התשובות:
3. ראה התשובה לסעיף 2.

נ.ב
אני לא משפטן ולא עמיקם

תודה רבה ,מעניין, בכל זאת עמיקם נדרש רק כדי להגן על הפרסום שלו שבלשון מעטה לא מדויק ,הרי רק אתמול אוסידון אמר שטביב הביא תעודת יושר ממיאמי ולא תעודת יושר פדרלית (לא ברור אם אוסידון מבין מה זה פדרלי)
בכל זאת לא הבנתי את סעיפים 1 ו 2 שלך ,אם הפרת זכויות יוצרים היא עברה פלילית אזי טביב הורשע בפלילים,בנוסף לא הבנתי מה הקשר לבין האישור של נציג המדינה לתעודת היושר ,לפי מה שאתה אומר הוא יכול להביא מכתב מההורים ובמידה והנציג אישר אז זה בסדר ?

לגבי סעיף 1, היות והתביעה המדוברת היתה אזרחית, אזי גם אם הוא ביצע עבירה פלילית הרי שהוא לא הורשע בה.
התקנון מטבע הדברים לא הופך את ההתאחדות לרשות שופטת, והיא נשענת על קביעות בתי המשפט.
השאלה האמיתית היא האם פסק הדין קובע שהוא עבר עבירה פלילית ומרשיע אותו בביצועה (אין לי מושג אם פסיקה נגדו שקולה להרשעה, נניח).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2011, 14:16 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
סימרוטיץ כתב:
השאלות :

התשובות:
3. ראה התשובה לסעיף 2.

נ.ב
אני לא משפטן ולא עמיקם

אתה לא משפטן אבל אלו תשובות טובות. הפרת זכויות יוצרים מקימה בארה"ב עוולה אזרחית ופלילית (ואגב, גם פדרלית) אבל למיטב ידיעתי טביב או חברתו נתבעו רק במישור האזרחי ולכן הוא לא הורשע בעבירה פלילית. זה נדיר מאוד שאנשים עומדים לדין פלילי על דברים שכאלו.
בנוסף, למיטב ידיעתי, אם למשל טביב הורשע בעבירה פלילית בטקסס לפי חוקי מדינת טקסס אז רק גורמים ממשלתיים בטקסס ינפיקו תעודות בנושא. לא נראה לי סביר שידרשו ממישהו "תעודת יושר" מכל המדינות בארה"ב.
למי שלא עוקב, זה למשל אומר שאם טביב הורשע בעבירה פלילית בבית משפט פדרלי (למשל על הפרת זכויות יוצרים. מאוד לא סביר אבל אפשרי) סביר להניח שתעודת יושר מממשלת פלורידה לא תציין את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2011, 14:23 
גיא האדום כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
סימרוטיץ כתב:
השאלות :

התשובות:
3. ראה התשובה לסעיף 2.

נ.ב
אני לא משפטן ולא עמיקם

אתה לא משפטן אבל אלו תשובות טובות. הפרת זכויות יוצרים מקימה בארה"ב עוולה אזרחית ופלילית (ואגב, גם פדרלית) אבל למיטב ידיעתי טביב או חברתו נתבעו רק במישור האזרחי ולכן הוא לא הורשע בעבירה פלילית. זה נדיר מאוד שאנשים עומדים לדין פלילי על דברים שכאלו.
בנוסף, למיטב ידיעתי, אם למשל טביב הורשע בעבירה פלילית בטקסס לפי חוקי מדינת טקסס אז רק גורמים ממשלתיים בטקסס ינפיקו תעודות בנושא. לא נראה לי סביר שידרשו ממישהו "תעודת יושר" מכל המדינות בארה"ב.
למי שלא עוקב, זה למשל אומר שאם טביב הורשע בעבירה פלילית בבית משפט פדרלי (למשל על הפרת זכויות יוצרים. מאוד לא סביר אבל אפשרי) סביר להניח שתעודת יושר מממשלת פלורידה לא תציין את זה.

השאלה הנשאלת היא מה זה בעצם "תעודת יושר" בארה"ב אם הכוונה ל "background check" נדמה לי שאין זה לפי מדינה אלא לפי כל המדינות בארה"ב ,אבל מכיוון שאני לא מומחה לחוק האמריקאי אינני יודע ,לכן שוב השאלה מופנית למשפטנים של הפורום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2011, 14:40 
קודם כל מה שמעניין מה בעצם דורשת ההתאחדות מהבעלים, במקרה שלנו מטביב.
דבר שני, תמורת 30$ תוכלו לקבל מידע מפורט אודות הרקורד של טביב.

http://www.peoplerecords.com/info/buy.p ... Nationwide

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 21 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: