MaorShemesh כתב:
אבל כנראה שיש אנשים שלא נעים להם לשמוע את זה.
אני תוך כדי עבודה אז אנא סלחו לי על התגובות המאוחרות...
נחמד יקירי,
ממש לא מפריע לי כלום, בעצם יש דברים אבל הם ממש לא קשורים לכדורגל, להפועל או לפורום.
התגובה שלך אתמול או שלשום לפרח ששלחתי לשחר גרמה לי לאותן התהיות ששאלת, אבל בוא נניח למשהו שולי בצד.
בכל מקרה, שלא תבין לא נכון, אין לי שום דבר נגדך או נגד הדברים שאתה כותב, להיפך, יש בחלקם גם דברים הגיוניים בהחלט ושאת חלקם גם הייתי מיישם.
אני מכבד אותך, את דעותייך ואת תגובותיך בפורום ידידי.
ולסוגייה -
הדרך של שילוב שחקנים צעירים מהנוער זו הדרך הנכונה ביותר לבניית קבוצה לטווח ארוך, מכל ההיבטים, גם הספורטיבי, גם ההצלחה המקצועית ולא פחות חשוב הכלכלית!
אבל, צריך לדעת כיצד לבצע את זה ויותר מכך, צריך להקים תשתית נכונה על מנת ששחקן צעיר ומצליח יצליח להשתלב בקבוצה הבוגרת.
קח לדוג' את גל שיש, עלה מהנוער, שחקן לא רע אבל בוא נגיד את האמת, לא מספיק טוב לטעמי, כרגע.
זו לא חכמה לקחת שחקן מהנוער, לזרוק אותו על המגרש ולחשוב שההצלחה שלו מגיל 17-18 תחזור על עצמה בבוגרים.
אם היו שואלים את דעתי, כל שחקן נוער שרוצים ושמייעדים לו תפקיד משמעותי בקבוצה, צריך לעבור שנת התחשלות בקבוצה אחרת (בוגרים) לפני הגעה לבוגרים שלנו (כפי שקורה לא מעט בענף הכדורסל).
היום הכדורגל זה ביזנס טהור ולביזנס מצליח אין מקום לטעויות וזה מקשר אותי לגל מאיו שהזכרת.
צריך לסדר לו קבוצה בוגרת לשנה (שיתמודד עם הפיזיות, האינטנסיביות, לחץ וכו' של קבוצה בוגרת) ולאחר מכן סיכויי ההצלחה שלו בקבוצת צמרת יהיו גבוהים יותר.
2-3 טעויות היום בהפועל, כשחקן צעיר מאוד, יכולות לגמור לו את הביטחון שנים קדימה, בטח בסיר הלחץ והלא נודע הזה שנקרא הפועל ת"א.
יש לא מעט דוג' של שחקנים צעירים ומבטיחים שכשלו כישלון חרוץ בבוגרים רק בגלל איבוד ביטחון ולחץ עצום שלא עמדו בו בשל גילם הצעיר.
אבל בשורה התחתונה, קבוצה ללא נוער טוב (שממנו יוצאים שחקנים טובים לבוגרים) לא תצליח לאורך זמן כי ההוצאות הכלכליות שלה רק יעלו ויטפחו בעקבות רכישות יקרות, בטח במצב השוק הישראלי כיום.[/quote]
לדעתי צריך לשנות את כל התשתית של הכדורגל הישראלי במצב כזה..ולחשוב אולי על ליגת מילואים.
ליגת מילואים תביא ששחקנים בשנים 18-22 שעדיין לא לרמה של הקבוצה הראשונה,ישחקו בקבוצה "בוגרת" עם אופציה לבוגרים עפי שיטה מסויימת ותחת מאמן מסויים.
נכון שאין מספיק שחקנים,תקציבים,אצטדיונים וכו..אבל אם היה..[/quote]
ניסו כאן כבר ליגת מילואים.
חוץ משורה לשיר אדום עולה בבלומפילד זה לא תרם שום דבר.