תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 08 יולי 2025, 19:24

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 293 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מוצ"ש-צעדת המיליון
הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 11:20 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
המחאה הזאת מבוזרת מידי ולכן היא עתידה להכשל
כל אחד שכאב לו משהו הקיץ יצא למחות
צריך למקד את המחאה ב2-3 נושאים שמפריעים להכי הרבה אנשים ולרוץ עם הנושאים האלה בלבד

אני לא מסכים איתך. כך חשבתי גם אני עד לא מזמן.

אבל הפגנת הענק שלשום הביאה אותי לחשוב אחרת - זה סוד כוחה של המחאה הנוכחית, היא לא מגזרית, ולא ממוקדת - היא מקיפה (כמעט) את כל שכבות העם. לכן היא כל כך מסיבית, לכן היא כל כך מקיפה, לכן אתה רואה הפגנות של 300 אלף ולא של 3 אלף. לכן יש לה אימפקט.

המחאה (ובזה בעצם אני מסכים עם אדום נחמד) לא צריכה להיות ממוקדת, היא צריכה להיות עצומה, מקיפה, מסיבית. שכל מי שיש לו תסכול בלב יצטרף למחאה. תרגום המחאה למעשים צריך להיות ממוקד וענייני.

ופה בעצם המוקש העיקרי - לדעת לתרגם מחאה כללית והמונית לצעדים ספציפיים מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 11:50 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
mkorman1 כתב:
צריך למקד את המחאה ב2-3 נושאים שמפריעים להכי הרבה אנשים ולרוץ עם הנושאים האלה בלבד

אבל הפגנת הענק שלשום הביאה אותי לחשוב אחרת - זה סוד כוחה של המחאה הנוכחית, היא לא מגזרית, ולא ממוקדת - היא מקיפה (כמעט) את כל שכבות העם. לכן היא כל כך מסיבית, לכן היא כל כך מקיפה, לכן אתה רואה הפגנות של 300 אלף ולא של 3 אלף. לכן יש לה אימפקט.

המחאה (ובזה בעצם אני מסכים עם אדום נחמד) לא צריכה להיות ממוקדת, היא צריכה להיות עצומה, מקיפה, מסיבית . שכל מי שיש לו תסכול בלב יצטרף למחאה. תרגום המחאה למעשים צריך להיות ממוקד וענייני.

בדיוק.
מסכים איתך.
כרגע העוצמה של המחאה והכמויות של האנשים שהיא מביאה איתה מראה שאפשר גם אחרת.
הדבר החשוב ביותר היא להראות ולראות את כמות האנשים שאכפת להם,וכרגע זה לא משנה אם זה ממצב הדיור,קוטג' או טיטולים.
העוצמה ושינוי התפישה של "הורדת הראש" ו"זה מה יש ואין מה לעשות נגד זה" היא הדבר החשוב פה.
אחרי שהראו את העוצמה והכוח של הציבור,אפשר יהיה יותר להתמקד בדברים ספציפים כאלה ואחרים,למרות שכמו אמר פרנק זאת חתיכת בעיה בפני עצמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 11:53 
תפסת מרובה-לא תפסת
אני כשלעצמי הייתי מסתפק בהפלת הטייקונים
או חלק מהם שרני רהב מייצג

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 11:54 
סמל אישי של המשתמש
שער 7 הוא אדום כתב:
Frank Serpico כתב:
mkorman1 כתב:

המחאה (ובזה בעצם אני מסכים עם אדום נחמד) לא צריכה להיות ממוקדת, היא צריכה להיות עצומה, מקיפה, מסיבית . שכל מי שיש לו תסכול בלב יצטרף למחאה. תרגום המחאה למעשים צריך להיות ממוקד וענייני.

בדיוק.
מסכים איתך.
כרגע העוצמה של המחאה והכמויות של האנשים שהיא מביאה איתה מראה שאפשר גם אחרת.
הדבר החשוב ביותר היא להראות ולראות את כמות האנשים שאכפת להם,וכרגע זה לא משנה אם זה ממצב הדיור,קוטג' או טיטולים.
העוצמה ושינוי התפישה של "הורדת הראש" ו"זה מה יש ואין מה לעשות נגד זה" היא הדבר החשוב פה.
אחרי שהראו את העוצמה והכוח של הציבור,אפשר יהיה יותר להתמקד בדברים ספציפים כאלה ואחרים,למרות שכמו אמר פרנק זאת חתיכת בעיה בפני עצמה.

חשוב אגב לא רק כלפי מקבלי ההחלטות במדינה הזאת (שהתרגלו לציבור כנוע וכפוף ראש, שמקבל הכל), חשוב אולי בעיקר לתדמית העצמית של הציבור עצמו, שפתאום מרגיש אנרגיות חדשות של מחאה, ושל יכולת לשנות את גורלו.

ציבור שהיה רגיל, משך עשרות שנים, להיות כנוע ולקבל כל גזרה בהכנעה ובצייתנות, מגלה פתאום אנרגיות מהפכניות חדשות בתוך עצמו, אנרגיות של מחאה. אסור שהבערה הפנימית הזאת תכבה ע"י מיקוד המחאה וצימצומה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 11:57 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
תפסת מרובה-לא תפסת

לא תמיד זה נכון. מהפכות עממיות לא מתממשות מתוך "מיקוד המחאה".

ספר את זה למהפכני מהפכת אוקטובר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 11:59 
סמל אישי של המשתמש
אני כמובן התייחסתי לציבור ורק אליו.
פחות מעניין כרגע איך רואים את הדברים אותם נבחרי ציבור,אלא יותר חשוב שהציבור שינה את התפיסה שלו שזה המפתח להכל.
נכון שכרגע זה נראה כמו סוג של "עבודה ערבית" (גזען!!!!),ונראה שקודם חפרו בור באדמה,ורק אח"כ יחשבו מה לשתול בו,אבל במצב האדמה הנוכחית שהיא קשה כמו סלע,היה חשוב קודם כל באמת לחפור את אותו הבור,וכל מה שייצמח ממנו בסופו של דבר הוא רווח נקי של הציבור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 12:35 
mkorman1 כתב:
תפסת מרובה-לא תפסת
אני כשלעצמי הייתי מסתפק בהפלת הטייקונים
או חלק מהם שרני רהב מייצג

זו לא בדיוק הסתפקות במועט אתה יודע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 12:37 
דייני בטייקון אחד שיבקש לעשות תספורת ויעשו לו גלח
למען יראו וייראו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 13:03 
מה יותר עממי ונוגע לכולם מאשר מיסים?
עושים רפורמה במס ההכנסה, מעלים את הפרוגרסיבי ומורידים את העקיף (או מבטלים לגמרי על מוצרי מזון לדוגמה), והופ, נתנו הרבה יותר אויר לנשימה למאות אלפי משפחות מהמעמד הנמוך\ביניים.

אה, אופס,
ביבי ראש ממשלה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 14:44 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
למען יראו וייראו

קבל:
http://www.themarker.com/law/1.1374641
מה אתה אומר? ייצא מזה משהו?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 15:38 
הפועל,
פיקוח נפלא היה לנו על הקוטג'...
פיקוח שהביא את מחירו של הקוטג' המזדיין ל4.8 ש"ח לגביע ב-2006 (לאחר הצמדה לאינפלציה של 5 שנים היינו מגיעים היום ל-6 ש"ח אם היה נשאר הפיקוח).
בבריטניה בינתיים, מחירו של הקוטג' (מותג פרטי של טסקו) 2.7 ש"ח.
כלומר גם עם הפיקוח - היינו ביותר מפי שתיים ממחיר קוטג' מקביל בבריטניה - כנראה בגלל שהבריטים כל כך עניים ושכר העבודה שם שואף לאפס.

אתה חי עם זה טוב, שמר ישראלי ישלם יותר מפי שתיים מאשר בבריטניה? אני לא חי עם זה טוב. לאן לדעתך הולך ההפרש? היום התבכיין מנכ"ל שופרסל (עוד תולעת ביצות מאוסה, אבל בנקודה הזו צריך להקשיב לו) שאף מונופול: לא אסם, ולא תנובה, ולא שטראוס - לא מסכימים לייצר עבורו "מותג פרטי" זול. הנה לך, כאן בדיוק ההפרשים שאנחנו מדברים עליהם.

תחזיר את הפיקוח ותקצץ לטייקונים את המחירים, בעוד שנה עם שוך הסערה יבואו לוועדת כלכלה בכנסת, פלוס ראש וועד העובדים של תנובה, ויגידו שבמצב הזה אי אפשר, ואין להם ברירה אלא לפטר עובדים, ומשפחות יזרקו לרחוב.. והתקשורת תצלם, והח"כים ילחצו, ויעלו שוב את המחיר המפוקח.

אני ראיתי את זה קורה פעם אחת בשידור חי במו עיני בפרשת מרווח השיווק על הדלק - הביאו לוועדת הכלכלה את ראש וועד העובדים של אחת מהחברות כדי שיגיד לח"כים לא לגעת במרווח השיווק - כי אחרת יפטרו עובדים. הפעם, במזל, הספין הזה נכשל והקיצוץ עבר בזכות המחאה החברתית (לא לפני שלנדאו כמעט טרפד את זה).

הפתרון שאתה מציע הוא פנטזיה, אשליה. תחרות היא לא ברת קיימא? פיקוח הוא המנגנון הכי לא בר קיימא שיש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 16:18 
סמל אישי של המשתמש
פתיחת השוק ל"תחרות" אומרת פחות או יותר "תנו לנערים לשחק לפנינו" ולקוות שיהיה בסדר. לפעמים זה עובד. הרבה מאד פעמים לא. מרבית הפעמים לא אפילו, בטח כאמור בשוק קטן כמו שלנו.
פיקוח אולי לא תמיד עובד, אבל לפחות מדובר פה בגישה אקטיבית - כשזה לא עובד, מחזקים, מקשיחים, מתגברים, עוקבים. יש מה לעשות. מה תעשה אם מחר תפתח שוק מסויים ל"תחרות מייבוא" וזה לא יעבוד כמו שחשבת? תפתח לו את התחת? מה שתעשה זה מה שנשאר - פיקוח.

בשורה התחתונה - אלו צעדים משלימים. להפקיר את השוק לתחרות החופשית זאת המסקנה הכי שגויה שיכולה להיות מהמחאה הנוכחית. חיזוק הפיקוח הוא שינוי הפרדיגמה והתפיסה המשמעותי האמיתי שצריך לצאת ממנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 17:10 
teknoboy כתב:
mkorman1 כתב:
למען יראו וייראו

קבל:
http://www.themarker.com/law/1.1374641
מה אתה אומר? ייצא מזה משהו?

משהו כן לא הרבה מדי
ולא אליו כיוונתי אלא לבן דוד שלו
או לזה מנתניה
או לזה מבוכרה
או (הכי טוב ,חלום רטוב) לאח של התורם שנפטר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 19:06 
הפועל,
אני חושב שאין לנו וויכוח על המהות - תחרות ופיקוח הם אמצעים משלימים - יש לנו וויכוח על הדגשים
מבחינתי תחרות זה לא איזה ערך מקודש, שיהיה ברור: אני שם אלף זין על "השוק החופשי", על "היד הנעלמה" ועל אדם סמית'. זה בסך הכל אמצעי לריסון האויב שלי - בעל ההון. נוכחתי לדעת בדרך הקשה שהיחידים שיכולים לרסן אותו, אם אין להם ברירה, הם בעלי הון אחרים. בכל מצב שיש להם ברירה - הם יעשו יד אחת איתו נגדי.
לכן האופטימום הוא להביא את המצב לג'ונגל שבו מאה חברות יאכלו אחת את השניה, או לפחות לקרב את המצב לנקודה הזו. ובכל מקרה שזה לא המצב (ואכן ברוב המקרים זה לא המצב), אני נשאר - בלית ברירה - עם הפיקוח.
אני לא אמרתי שאני נגד פיקוח, להיפך, אני רק אמרתי שזה האמצעי הבלתי אפקטיבי ביותר בעיני לטווח ארוך, ולכן אני מעדיף לנסות קודם אמצעים אפקטיבים יותר. אבל אם אין ברירה - אז פיקוח, בוודאי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 19:57 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
אמיר כתב:
והמחירים לחו"ל ירדו רק כשהשוק נפתח לתחרות בשנות התשעים.
זו לא כל כך התחרות כמו שזו הטכנולוגיה שהוזילה מאד עלויות (אם כי אין ספק שתחרות גם עוזרת).

הטכנולוגיה עזרה מאוד להוריד את המחירים.
אבל אם בזק היתה ממשיכה להיות מונופול הם היו יורדים מעט מאוד.

בלילה שברק ו- 012 עלו לאויר בזק היתה צריכה להתיישר איתם ולהוריד את המחירים ליעדים שונים בעולם ב- 90% . לא 10% לא 20 % בערך 90% . ובלילה אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 20:00 
אדום אופטימי כתב:
its-sick כתב:
אמיר כתב:
זו לא כל כך התחרות כמו שזו הטכנולוגיה שהוזילה מאד עלויות (אם כי אין ספק שתחרות גם עוזרת).

בלילה שברק ו- 012 עלו לאויר בזק היתה צריכה להתיישר איתם ולהוריד את המחירים ליעדים שונים בעולם ב- 90% . לא 10% לא 20 % בערך 90% . ובלילה אחד.

!
אני אפילו נחרץ יותר. הם לא היו יורדים בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 20:07 
אמיר כתב:
סיקורים מכובדים גם בעיתונות הכתובה והמשדורת בארה"ב -
http://www.nytimes.com/2011/09/04/world ... ml?_r=1&hp
http://www.cnn.com/2011/WORLD/meast/09/ ... =allsearch

החתול של שרדינגר כתב:
יש בכלל מקרה שבו הפרטה שיפרה את המחירים/איכות של מה שהופרט?

בזק.
יש כמובן הרבה יותר דוגמאות שהפרטה פגעה בציבור, לפחות בחברות קפיטליסטיות, אבל דוגמטיות זה עניין בעייתי.
יש תחומים שהשוק החופשי מצטיין בהם ויש כאלו שלא.
זה לא עיקרון, זה שיקולים פרקטיים של עלות תועלת.

יחד עם זאת, היא הופרטה בזול יחסית, במלואה, ומאז נמכרה פעמיים כשכל פעם היא הרבה יותר מהכפילה את עצמה. פעם אחת היא הכפילה עצמה פי 6.
גם את זה היו יכולים לעשות בצורה חכמה כך שהציבור לא יפסיד.
אותה חברה שהכפילה את הערך שלה פי 6 קנתה את תנובה לא מזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 20:12 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
its-sick כתב:
אמיר כתב:

היתה ירידה כלשהי גם אחרי שבזק הופרטה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 20:59 
סמל אישי של המשתמש
החתול של שרדינגר כתב:
אדום אופטימי כתב:
its-sick כתב:
אמיר כתב:

היתה ירידה כלשהי גם אחרי שבזק הופרטה?

ככל שאני זוכר לא. עברו מספר שנים טובות מהשלב שהשוק ניפתח לתחרות (בשיחות הבינלאומיות) ועד שבזק הופרטה.
בזק הופרטה בין השאר כדי להפוך אותה לתחרותית לאחר שנות ניוון רבות, וכדי להכניס כסף למדינה.
ההפרטה גרמה לבזק להיות חברה הרבה יותר שירותית וטכנולוגית והרבה יותר עיסקית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 23:20 
אמנם הייתי צעיר מידי כדי להבין באמת, אבל למיטב ידיעתי לא. מהרגע שבזק קנתה את פלאפון (וגם שם היתה קומבינה לדעתי) היא מטילה ביצי זהב.
במשך שנים היא אחת המניות הטובות בישראל, וכל שנה מחלקת דיבידנד יפה.

מי שרכש את בזק מהמדינה קיבל מונופול שהוא התשתית היחידה עם פריסה כלל ארצית, מפעיל קווי, מפעיל בינ"ל, מפעיל נייח, חברת שידורי לווין, עוד כמה חברות בת קטנות ובוחטה של נדל"ן. בתמורה פעם במיליון שנה באה איזו ועדת תעריפים שמבזבזת שלוש שנים בלריב מה היא תקבע או לא תקבע עד שמתחלפת הממשלה ומתחילים מההתחלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 ספטמבר 2011, 09:57 
סמל אישי של המשתמש
לא תתפוס אותי כתב:
אמנם הייתי צעיר מידי כדי להבין באמת, אבל למיטב ידיעתי לא. מהרגע שבזק קנתה את פלאפון (וגם שם היתה קומבינה לדעתי) היא מטילה ביצי זהב.
במשך שנים היא אחת המניות הטובות בישראל, וכל שנה מחלקת דיבידנד יפה.
.

אני חושב שיש לך טעות.
בזק היתה שותפה בפלפון מיום היוסדה. כימדומני שמוטורולה היתה בעלת השליטה.
בזק הגדילה את חלקה והפכה לחברה השולטת בגלל שמוטורולה החליטו אסטרטגית להקטין אחזקותיהם בחברות מפעילות.

לא בטוח אבל כמעט בטוח לגבי מה שרשמתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 ספטמבר 2011, 10:01 
סמל אישי של המשתמש
צודק אופטימי, כמעט לחלוטין

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7% ... 7.99.D7.94

ציטוט:
חברת פלאפון תקשורת הוקמה בשנת 1986 על ידי החברות מוטורולה ותדיראן, והייתה החברה הסלולרית הראשונה בישראל. הרשת התבססה על טכנולוגיית AMPS האנלוגית. בשנת 1990 הפכה חברת מוטורולה לבעלת השליטה המלאה על פלאפון.
התפיסה באותם ימים הייתה כי תקשורת סלולרית היא מותרות לעשירים ומנהלים. החברה מיצבה את המכשיר ככלי עבודה. בפרסומות הראשונות של החברה נראה השחקן חנן גולדבלט מודיע לברוקר שלו לקנות ולמכור מניות תוך כדי נסיעה. עד תחילת שנות ה-90 היו לחברה אלפים בודדים של מנויים. מכשירי הטלפון, כולם מתוצרת מוטורולה, היו כבדים ומגושמים ולכן רובם הותקנו בכלי רכב ולא היו נישאים.
לקראת פתיחת שוק הטלפוניה הסלולרית לתחרות בשנת 1994, נכנסה חברת בזק לשותפות עם מוטורולה. בנוסף, שודרגה הרשת לטכנולוגית NAMPS.

ציטוט:
בשנת 2001 התנתקה חברת מוטורולה מהבעלות. בזק, שהייתה אז חברה ממשלתית לא הייתה מעוניינת בכך שגם פלאפון תהפוך להיות חברה ממשלתית ולכן ויתרה על האפשרות להפוך לבעלת השליטה בחברה. חברת "שמרוק אחזקות" זכתה במכרז של בזק וקנתה את חלקה של מוטורולה תוך קבלת עמלה מבזק. לאחר שבזק הפסיקה להיות חברה ממשלתית, בשנת 2004, היא קנתה בחזרה את מניות "שמרוק" והפכה לבעלת המניות היחידה של פלאפון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 ספטמבר 2011, 08:23 
הפשע המאורגן

http://finance.walla.co.il/?w=/3/1857853

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 293 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: