גיא האדום כתב:
its-sick כתב:
צודק , לא בטוח שההייטק הוא הדבר להשוות אליו.
מבחינה כלכלית ההשוואה הרלוונטית היא כנראה למקצוע כמו עו"ד או רו"ח. מקצועות שבהן השכר עולה עם השנים בצורה די משמעותית ואנשים עובדים ומגיעים לשיא ההכנסה שלהם בגיל מאוחר יחסית, כמו רופאים.
מה שמבלבל את הדיון זה מסלול ההכשרה המיוחד שלהם ובעיקר שימוש בטרמינולוגיה מיוחדת (ודי טיפשית לטעמי) ובראש ובראשונה שימוש במונח "מתמחה".
מתמחה בעריכת דין זה אדם שנמצא 4 שנים לאחר תחילת לימודים. מתמחה ברפואה יכול גם להיות 10 שנים ויותר לאחר תחילת לימודיו. זאת גם לא התמחות של שנה וגמרנו.
לכן, אפשר להשוות כמה עו"ד טובים עובדים ומרוויחים 10 שנים או 15 שנה אחרי שבחרו במקצוע הזה וכמה רופאים. אני מניח שעו"ד מרוויחים הרבה יותר בשביל פחות שעות.
ואפרופו רופאים מתמחים והחוק, נדמה לי שהמקרה הזה מעמיד אתגר אמיתי ל"משפט העבודה" הישראלי. נראה אם כל חסידי זכויות העובדים ובית הדין לעבודה יאמרו עכשיו לאנשים שאסור להם להתפטר.
1. גיא, עו"ד של 10 שנים ממש, אבל ממש, לא מרוויח יותר מרופא של 10 שנים. לא סה"כ ולא פר שעה. בארה"ב אולי כן, בישראל לא.
אל תשווה את הרופאים לעורכי הדין המובילים, תשווה לממוצע. בממוצע, עורכי דין אחרי 10 שנים יכולים להרוויח גם 8,000 שקל בחלק מהמקומות.
אל תשכח גם שלרופאים יש בטחון תעסוקתי הרבה יותר גבוה משל עורכי הדין.
אם אתה בכל זאת רוצה להשוות, אז ההשואה הנכונה ביותר היא להשוות את הרופאים לעורכי הדין בשירות המדינה. מי מרוויח יותר?
2. לרופאים יש ארגון עובדים שמייצג אותם. זה דבר שרוב האנשים בעולם יכולים רק לחלום עליו. הועד של הרופאים חתם על הסכם עם המדינה, שבמסגרתו המדינה תתן לרופאים תוספות שכר ובתמורה הרופאים ישמרו על שקט תעשייתי למשך 8 שנים.
בדיוק כשם שהמדינה לא יכולה להפר את ההסכם הזה חד-צדדית, כך גם המתמחים לא יכולים להפר אותו חד-צדדית. כשאידלמן חותם על הסכם, זה כאילו כל אחד ואחת מהמתמחים הללו חתמו על הסכם.
אי אפשר בשם חופש ההתאגדות לדרוש רק זכויות. יש גם חובות.