תשקול, תשקול, כי גם אני מסכים איתך בכל מילה.
הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
כל סיפור המשט הוא סיפור של דקויות
פאשלות בתכנון, היסטריה, טעויות מבצעיות טאקטיות - וגם, צריך לציין, שלפחות חלק מפעילי המרמרה היו איסלאמיסטים מהסוג הגרוע ביותר (זכור לרע הקליפ המעוצב ברשלנות שלהם שבו הם מזמרים ברינה: חייבר חייבר יא יאהוד וכו').
לא חושב שישראל צריכה להתנצל על מה שקרה - ההמלצה של הדו"ח (הבעת צער ותשלום פיצויים) נראית סבירה .
בעניין הסגר, לצערי מתוך רצון לרצות את ישראל מתעלמים מההגבלות שישראל הטילה בזמנו על הכנסת פסטה ורוטב עגבניות ושאר כלי נשק מתוחכמים מהסוג הזה לרצועה. אלמלא ההגבלות האלה לא היתה לגיטימציה לאנשים הלא-נחמדים על המרמרה לנסות לפרוץ את הסגר הימי. זו נקודה שאיכשהו התשקורת הישראלית מצליחה להתעלם ממנה.
מה שעלוב בעיני בכל הסיפור (מבחינה עקרונית, כמובן, מבחינה טאקטית ברור לי מדוע זה כך) זו עמדתה של טורקיה. תפקידה בסיפור מקביל לכך שישראל תתיר לספינה עם בן גביר ומרזל לשוט משטחה לכורדיסטאן, ואחרי שחיילים טורקים ירו עליהם תחולל מהומת אלוהים כנגד טורקיה. פתאטי.
אם הם רוצים לגרש את השגריר, לבריאות. יחסי שתי המדינות ממילא הגיעו לסופם (לפחות במתכונת הנוכחית). ישראל בטח ובטח שלא צריכה להתנצל בפני חבורת הפוצים הקטנים, רוצחי הכורדים ששולטת שם.
גם לי נראה שכל סיפור המשט הוא בסך הכל תירוץ, עילה פופוליסטית, לשבור את הכלים הדיפלומטיים מול ישראל.
חיפשו תירוץ, מצאו. (ועוד אחד פופוליסטי, שקשור לפלסטינאים, לזכויות אדם לכאורה ולעזה. חבל רק שהממשל בטורקיה קיבל כזה גיבוי תומך מחברי פרלמנט, פוליטיקאים ואנשי רוח אירופאיים).