תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 08 יולי 2025, 22:20

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 154 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: שבת שלום יהודים יקרים!
הודעהפורסם: 31 אוגוסט 2011, 07:10 
סמל אישי של המשתמש
עוד הערת אגב קטנטנה: הזרמים היותר פגאניים של הבודהיזם (אלה שיש בהם פסלים של בוסהא, גלגול נשמות וכדומה) הם אדפטציות מקומיות של הבוהיזם ששולב במערכת האמונות (הפגאנית ככל הנראה) שהיו גם ככה באותו מקום. פשוט החליפו את הפסלים שהיו קודם בפסלים של בודהא (ה"אל" הפופולרי באזור).
למשל הבודהיזם הטיבטי הוא הלבשה של כסות בודהיסטית על פולחן האבות הנהוג בסין.

* המציג אינו רופא

נערך לאחרונה על ידי teknoboy בתאריך 31 אוגוסט 2011, 07:11, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 אוגוסט 2011, 07:11 
סמל אישי של המשתמש
שנאוצר כתב:
לדעתי האישית כן. ולא שעשיתי מחקר בנושא. אמונה פולתאיסטית או פאגנית היא שלב קרוב יותר לאתאיזם. אני מבסס את מה שאני אומר על פי זה שאם ניקח את הדת היהודית שמקדשת את הצניעות, את מה שלא נראה לעין ואת התפיסה שהאל הוא בלתי מוחשי, יש בכך עידוד של אלמנטים רוחניים כלומר שהם בנפש ולא חומריים. דתות אליליות, מקדשות יותר פסלים, טקסים, תמונות וכו'. ויוצא בכך שהם נותנות ערך מסויים לדברים חומריים.
גם אצל היוונים והרומאים היו אלים שמקדשים צניעות. התפיסה אצלם היתה יותר קרובה לדמוקרטיה- כל אחד בחר לעצמו את האל ודרך החיים שמתאימה לו. היו גם פחות סתירות ב"הסברים", כי היו קונפליקטים בין האלים.
הדת המונותאיסטית היא דיקטטורה- אתה תעשה הכל בדרך שלנו או שנשמיד אותך (העובדות ההיסטוריות מראות שזו הדרך של כולן). ממש רוחני...
את התפיסה שיש אל אחד הרבה יותר קל לסתור כיון שהעולם אף פעם לא עובד לפי הדרך שהדת המונותאיסטית תבטיח (ראה ערך "שואה").

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 אוגוסט 2011, 07:14 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
עוד הערת אגב קטנטנה: הזרמים היותר פגאניים של הבודהיזם (אלה שיש בהם פסלים של בוסהא, גלגול נשמות וכדומה) הם אדפטציות מקומיות של הבוהיזם ששולב במערכת האמונות (הפגאנית ככל הנראה) שהיו גם ככה באותו מקום. פשוט החליפו את הפסלים שהיו קודם בפסלים של בודהא (ה"אל" הפופולרי באזור).
למשל הבודהיזם הטיבטי הוא הלבשה של כסות בודהיסטית על פולחן האבות הנהוג בסין.

נכון, הבודהיזם הטיבטי הוא כזה (ולכן גם הכי פגאני והכי איזוטרי, "מסתורי" וטנטרי). לכן גם הסקסיות שלו בעיני המערביים, כי הוא פחות מתוחכם ויותר נסמך על אמונות ותורות פגאניות עתיקות. הוא פחות "רוחני" ופנימי, ויותר צבעוני. ממש כמו ההבדל בין הקתוליות לפרוטסטנטיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 אוגוסט 2011, 20:25 
סמל אישי של המשתמש
שנאוצר כתב:
החתול של שרדינגר כתב:
שנאוצר כתב:
שגילו כתב:
איציק :ROSE:
עד שהאנושות לא תיגמל מהסם ההרסני שנקרא "דת" על כל סוגיו, מיניו וגווניו לא יהיה שקט ושלווה.
אנשים מבוגרים שיש להם חבר דמיוני הם מטופשים. ולא יעזור כלום!

הדת לא הייתה הדבר שבאמת גרם לכל השפיכויות דמים בעבר. ככה גם אני חשבתי פעם. לרב זה לדעתי נבע ועד היום נובע ממניעים גזעניים וכוחניים. המונותיאזים דווקא מונע דיכוי על רקע של גזע. אמנם יש כאלה שמשתמשים בדת כתירוץ וכיסוי למניעים האמיתיים שלהם ויש כאלה שמפרשים אותה לא נכון אבל להציב אותה כהגורם לבעיות האלו היא טעות.
תראה את הסיביליזציות החמורות ביותר שהיו אי פעם בהיסטוריה. נאצים, קומוניסטים, פאשיסטים, הרומאים העתיקים. כולם היו חברות אתאיסטיות או לחילופין פאגניות שזה שלב רוחני נמוך יותר לטעמי ממונותיאיזם ויותר קרוב לאתאיזם.

בסופו של דבר אני חושב שבעולם הזה יש מקום גם לדת וגם למדע הם לא דברים שסותרים זה את זה. המדע פשוט מסביר לנו איך העולם עובד מבחינה חומרית והדת מסבירה איך הוא עובד מבחינה רוחנית. וזה שלכל אדם יש השקפת עולם ואורח חיים שונה בגלל זה לדת פנים רבות.

שטות מחולטת.
מונותאיזם לא "עליון מבחינה רוחנית" על פגאניזם או פוליתאיזם בשום מובן.

ואני לא חושב שהדת היא הסיבה לכל המלחמות(שלדעתי כולן פרצו בשל תאווה, בעיקר לכח או לכסף), אלא אמצעי מאוד יעיל לתמיכת הכלל במלחמה.

לדעתי האישית כן. ולא שעשיתי מחקר בנושא. אמונה פולתאיסטית או פאגנית היא שלב קרוב יותר לאתאיזם. אני מבסס את מה שאני אומר על פי זה שאם ניקח את הדת היהודית שמקדשת את הצניעות, את מה שלא נראה לעין ואת התפיסה שהאל הוא בלתי מוחשי, יש בכך עידוד של אלמנטים רוחניים כלומר שהם בנפש ולא חומריים. דתות אליליות, מקדשות יותר פסלים, טקסים, תמונות וכו'. ויוצא בכך שהם נותנות ערך מסויים לדברים חומריים. זה מחזק את העניין שהנצרות היא יהדות לעניים מהבחינה הרוחנית שכן היא משלבת פסלים ותמונות וככה גרמה לפאגנים באירופה לקבל אותה ביותר קלות. זה למה אני גם סולד קצת מחב"ד ותנועות חסידיות שמכניסות ליהדות תמונות וטקסים בעלי אופי טיפה פאגני.

אני מסכים עם מה שאמרת שהדת היא אמצעי.

אני חושב שבשביל להכנס לזה צריך להתחיל ויכוח על הגדרה של רוחניות.
בכל מקרה, פוליתאיזם ופגאניזם הם דתות, ולכן, מהגדרה, הם הניגוד של אתאיזם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 154 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: