תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 09 יולי 2025, 00:00

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 44 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מכללת רמת גן, מישהו מכיר?
הודעהפורסם: 28 אוגוסט 2011, 15:53 
its-sick כתב:
morrissey כתב:
ממש לא ידידי. אוניברסיטת תל אביב והאוניברסיטה העברית עוקפות בסיבוב את הבינתחומי.
הבינתחומי זה מקום שמאכילים אותך עם כפית ואתה בעצם "קונה" תואר. כנ"ל לגבי הפקולטה במשפטים במוסדות הללו.
נימוקים כגון:"המרצים בבינתחומי יותר טובים" אינם קבילים מאחר שהרמה הכוללת בלימודים שם פחות גבוהה מאשר באוניברסיטאות בשל החומר האנושי שמרכיב את הכיתות. רובם בני עשירים ובלונדיניות שבאו לעשות תואר כי שלחו אותם ולא באמת אכפת להם. הרמה שם לא כל כך גבוהה והמבחנים ברמה נמוכה, בעוד שבאוניברסיטאות הרמה גבוהה הרבה יותר, המבחנים קשה והסביבה מאוד תחרותית.
במנהל עסקים וועדה בינלאומית דירגה את הפתוחה והבינתחומי במקום הראשון:
http://www.che.org.il/template/default.aspx?PageId=553
אני יכול להעלות סריקות של הדיווחים בגלובס ובדה מרקר אם זה חשוב למישהו. החברים שלי הופתעו אז כי הדיעות הנפוצות בציבור היו כמו שלך.

עריכה: מצאתי לינק
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000235579

אם היא דירגה את הפתוחה כהכי טובה, זה יכול להעיד משהו על טיב הועדה ואמינותה.
דבר שני, בהחלט יכול להיות שעל הנייר, אם אתה בודק את הסילבוס ואת המרצים המרכז הבינתחומי מתעלה על האוניברסיטאות, אבל בפועל הוא לא מתעלה מאחר שההכשרה שהוא נותן לא משתווה להכשרה שאוניברסיטת תל אביב נותנת. בשל כל הסיבות שפירטתי לעיל.
אגב, לגבי האוניברסיטה העברית אני חוזר בי, תיארתי לעצמי שיש להם פקולטה טובה לניהול בגלל שהפקולטה שלהם לכלכלה נחשבת לטובה ביותר בארץ (יחד עם ת"א) אבל מסתבר שהתבדיתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוגוסט 2011, 16:01 
סמל אישי של המשתמש
באוניברסיטה הפתוחה לומדים לפי ספרים שנכתבו במיוחד לתכנית הלימודים. זו סטנדרטיזציה מלאה שמבטיחה רמה גבוהה למרות השונות בין המרצים שועדה תבדוק לאלו שלא תבדוק.
אני לא הלכתי לאף שיעור ב MBA (מלבד הסמינריונים ושיעורי ההשלמה מתואר ראשון שבהם היתה חובה). הספרים הם ברמה גבוהה מאד ומספקים בהחלט את כל הידע הדרוש להכנת התרגילים ולהצלחה בבחינות.
בשיעורים שהיה בהם וידאו קונפרנס צפיתי בהקלטות של חלקם, והתרשמתי מהם ומהסימנריונים כי רמת המנחים גבוהה מאד. אותי רמת הסטודנטים האחרים וצבע שערם לא מעניינים כלל.
אתה מפקפק באמינות הוועדה, אני מפקפק ברמת התארים במוסדות שהיא קטלה. אני מניח שניסיוננו האישי הותיר את שנינו לא אובייקטיביים בעליל, אבל לפחות לי יש את הגיבוי של הוועדה הנ"ל שאין לך הוכחה לחוסר אמינותה.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוגוסט 2011, 16:23 
its-sick כתב:
באוניברסיטה הפתוחה לומדים לפי ספרים שנכתבו במיוחד לתכנית הלימודים. זו סטנדרטיזציה מלאה שמבטיחה רמה גבוהה למרות השונות בין המרצים שועדה תבדוק לאלו שלא תבדוק.
אני לא הלכתי לאף שיעור ב MBA (מלבד הסמינריונים ושיעורי ההשלמה מתואר ראשון שבהם היתה חובה). הספרים הם ברמה גבוהה מאד ומספקים בהחלט את כל הידע הדרוש להכנת התרגילים ולהצלחה בבחינות.
בשיעורים שהיה בהם וידאו קונפרנס צפיתי בהקלטות של חלקם, והתרשמתי מהם ומהסימנריונים כי רמת המנחים גבוהה מאד. אותי רמת הסטודנטים האחרים וצבע שערם לא מעניינים כלל.
אתה מפקפק באמינות הוועדה, אני מפקפק ברמת התארים במוסדות שהיא קטלה. אני מניח שניסיוננו האישי הותיר את שנינו לא אובייקטיביים בעליל, אבל לפחות לי יש את הגיבוי של הוועדה הנ"ל שאין לך הוכחה לחוסר אמינותה.

תראה, כנראה שבתת מודע אני באמת מאוד מוטה וכבר לא ממש אובייקטיבי כי אני משכונע מאוד בצדקתי כך ששום ועדה לא תשכנע אותי אחרת.
נראה לי שאנחנו מדברים על שני דברים אחרים כי אני מדבר על תואר ראשון במנהל עסקים וכלכלה (או בלי) ואתה מדבר על mba שזה כבר משהו אחר. התואר הראשון זה מה שבעצן מכשיר אותך למקצוע שלך ושתעסוק בו ובmba אתה בעצם רוצה לעשות עוד תואר או שאתה פשוט עושה אותו כי אתה מתעניין, לאחר שכבר עשית תואר שהוא היה חיוני לך מאוד לעבודה.
כאשר אתה לומד לתואר במשך 3-4 שנים, לימודים אינטנסיביים שייושמו לאחר מכן ככל הנראה בעבודתך לאורך מרבית חייך, אתה צריך ללמוד בסביבה שהיא ברמה גבוהה וכך גם ההספק שלך בתואר יהיה גבוה ולא רק הציון שלך.
נגיד ואתה לומד בבינתחומי, שנחשב לפי הועדה הזו כמוסד הטוב ביותר, ואתה בכיתה עם 90 אחוז אנשים שלא אכפת להם מהתואר בכלל וסתם ההורים שלהם שלחו אותם לבינתחומי כי היא נחשבת למכללה הכי טובה (תדע לך שזה בערך הרכב האנשים שם בתואר למנהל עסקים), אתה יושב ולומד וכל הכיתה מלאה באנשים שלא מבינים כלום תוקעים את הרציפות ובסוף ההספק יורד. ובמכללות מאכילים אותך עם כפית זהב אז לא משנה עד כמה שהמרצה יהיה טוב כפי שהמסיונרים של המכללות מתארים זאת, עדיין לא תהיה השכלה כמו באוניברסיטה. במקרים אחרים, המבחנים יהיו על כל החומר (זה שמעתי מחברים) ופשוט יהיה פקטור מטורף כלפי מעלה.
מה שאני מנסה לומר זה שזה כן משנה איכות האנשים שאתה איתם בכיתה כי זה בעצם אחד הגורמים המשמעותיים בתואר ובהשכלה עצמה שאתה רוכש. לא משנה איזה מרצה יהיה לך. החומר יהיה פחות או יותר אותו חומר. החומר שחשוב זה החומר האנושי (יצאה לי קלישאה מגעילה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוגוסט 2011, 16:36 
its-sick כתב:
באוניברסיטה הפתוחה לומדים לפי ספרים שנכתבו במיוחד לתכנית הלימודים. זו סטנדרטיזציה מלאה שמבטיחה רמה גבוהה

לרוב הגישה הזו דווקא מבטיחה צרות אופקים, תקיעות ושבלוניות.
ברמה ה"טכנית" אולי זה נחשב לרמה גבוהה. בעיני רמה גבוהה ממש לא נובעת מאיכות הספרים ורמת הסטנדרטיזציה.
אבל אותי, כמובן, אף אחד לא שואל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוגוסט 2011, 16:43 
סמל אישי של המשתמש
יש מצב ללמוד ראשון במנהל עסקים באוניברסיטה או שיש שם רק MBA? ואם יש כזה תואר, הוא שווה משהו?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוגוסט 2011, 16:52 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
its-sick כתב:
באוניברסיטה הפתוחה לומדים לפי ספרים שנכתבו במיוחד לתכנית הלימודים. זו סטנדרטיזציה מלאה שמבטיחה רמה גבוהה

לרוב הגישה הזו דווקא מבטיחה צרות אופקים, תקיעות ושבלוניות.
ברמה ה"טכנית" אולי זה נחשב לרמה גבוהה. בעיני רמה גבוהה ממש לא נובעת מאיכות הספרים ורמת הסטנדרטיזציה.
אבל אותי, כמובן, אף אחד לא שואל
הספרים מתעדכנים כל כמה שנים, ובינתיים מכלילים בחומר גם מאמרים טריים על מחקרים בתחום.
אם אתה מצפה למורה מדהים שיסביר לך דברים בצורה שלא חשבת עליה קודם, זה משהו די נדיר בעולמנו. אם יש דרכי לימוד שכאלה, הכי יעיל זה להכשיר אליהם את כלל המורים.
מורה הוא רק מורה. חדשנות יש במחקרים, ואם האוניברסיטה מקפידה להיות מעודכנת אז החדשנות מגיעה לכל תלמיד.
זו כמובן רק דעתי, בתור מישהו שהעריך רק מורים שהיו מדענים נחשבים בעצמם, למרות שלא ממש ידעו לעמוד מול כיתה. מעולם לא סמכתי על המורים הכריזמטים שהם אכן מבינים יותר מדי למרות הבטחון העצמי הרב שלהם בכך.
כיון שאין סיכוי למדענים דגולים במנהל עסקים בישראל, העדפתי ללמוד מהספרים.

עוד משהו על הסטנדרטיזציה של הפתוחה- זה שהמורים לא יודעים מה יהיה בבחינה מחייב אותך ללמוד את כל החומר. במסלולים אחרים ומהירים יותר היו לי חברים שידעו ללמוד רק את מה שישאלו עליו. זה מבטיח רמה נמוכה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוגוסט 2011, 16:57 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
יש מצב ללמוד ראשון במנהל עסקים באוניברסיטה או שיש שם רק MBA? ואם יש כזה תואר, הוא שווה משהו?
אין סיבה אמיתית ללמוד את זה בתואר ראשון כשיש תואר שני מאד מקיף שכל אחד יכול ללמוד (עם כל תואר ראשון שהוא...). לדעתי "תעשיה וניהול" הוא סוג של תואר ראשון במנהל עסקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוגוסט 2011, 17:00 
בתור אחד שלומד במכללת נתניה- אני יכול להמליץ לך על לימודים שם...
(וגם קבלת חומרי לימוד משנים קודמות כמו מבחנים,מחברות בחינה,עבודות וכו'- בגלל שאתה אוהד הפועל ;) )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוגוסט 2011, 17:15 
לירון האדום כתב:
בתור אחד שלומד במכללת נתניה- אני יכול להמליץ לך על לימודים שם...
(וגם קבלת חומרי לימוד משנים קודמות כמו מבחנים,מחברות בחינה,עבודות וכו'- בגלל שאתה אוהד הפועל ;) )

תודה רבה רבה לירון :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוגוסט 2011, 17:34 
יאללה,נצטרף לאשכול.
מישהו פה למד הנדסת תוכנה באוניברסיטת תל אביב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוגוסט 2011, 17:48 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
teknoboy כתב:
אין סיבה אמיתית ללמוד את זה בתואר ראשון כשיש תואר שני מאד מקיף שכל אחד יכול ללמוד (עם כל תואר ראשון שהוא...). לדעתי "תעשיה וניהול" הוא סוג של תואר ראשון במנהל עסקים.

עקב אי אלה נסיבות חיים וסיבות בירוקרטיות אין בידי תואר ראשון.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוגוסט 2011, 21:51 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
its-sick כתב:
teknoboy כתב:

אם אתה רוצה תואר ראשון אז בפתוחה זה הכי מתאים לשאר הדברים בחיים- אפשר ללמוד תוך כדי עבודה ולמתוח את זה די הרבה שנים. מאד גמיש ולא מעיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוגוסט 2011, 22:04 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
teknoboy כתב:
its-sick כתב:
teknoboy כתב:

אם אתה רוצה תואר ראשון אז בפתוחה זה הכי מתאים לשאר הדברים בחיים- אפשר ללמוד תוך כדי עבודה ולמתוח את זה די הרבה שנים. מאד גמיש ולא מעיק.

יש מנהל עסקים או משהו דומה?
אני מנסה לשפץ את הקו"ח לקראת הגירה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוגוסט 2011, 22:07 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
יש מנהל עסקים או משהו דומה?
אני מנסה לשפץ את הקו"ח לקראת הגירה.
יש ניהול
http://www.openu.ac.il/programs/50.html
זה מאד דומה ל MBA...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 44 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: