its-sick כתב:
באוניברסיטה הפתוחה לומדים לפי ספרים שנכתבו במיוחד לתכנית הלימודים. זו סטנדרטיזציה מלאה שמבטיחה רמה גבוהה למרות השונות בין המרצים שועדה תבדוק לאלו שלא תבדוק.
אני לא הלכתי לאף שיעור ב MBA (מלבד הסמינריונים ושיעורי ההשלמה מתואר ראשון שבהם היתה חובה). הספרים הם ברמה גבוהה מאד ומספקים בהחלט את כל הידע הדרוש להכנת התרגילים ולהצלחה בבחינות.
בשיעורים שהיה בהם וידאו קונפרנס צפיתי בהקלטות של חלקם, והתרשמתי מהם ומהסימנריונים כי רמת המנחים גבוהה מאד. אותי רמת הסטודנטים האחרים וצבע שערם לא מעניינים כלל.
אתה מפקפק באמינות הוועדה, אני מפקפק ברמת התארים במוסדות שהיא קטלה. אני מניח שניסיוננו האישי הותיר את שנינו לא אובייקטיביים בעליל, אבל לפחות לי יש את הגיבוי של הוועדה הנ"ל שאין לך הוכחה לחוסר אמינותה.
תראה, כנראה שבתת מודע אני באמת מאוד מוטה וכבר לא ממש אובייקטיבי כי אני משכונע מאוד בצדקתי כך ששום ועדה לא תשכנע אותי אחרת.
נראה לי שאנחנו מדברים על שני דברים אחרים כי אני מדבר על תואר ראשון במנהל עסקים וכלכלה (או בלי) ואתה מדבר על mba שזה כבר משהו אחר. התואר הראשון זה מה שבעצן מכשיר אותך למקצוע שלך ושתעסוק בו ובmba אתה בעצם רוצה לעשות עוד תואר או שאתה פשוט עושה אותו כי אתה מתעניין, לאחר שכבר עשית תואר שהוא היה חיוני לך מאוד לעבודה.
כאשר אתה לומד לתואר במשך 3-4 שנים, לימודים אינטנסיביים שייושמו לאחר מכן ככל הנראה בעבודתך לאורך מרבית חייך, אתה צריך ללמוד בסביבה שהיא ברמה גבוהה וכך גם ההספק שלך בתואר יהיה גבוה ולא רק הציון שלך.
נגיד ואתה לומד בבינתחומי, שנחשב לפי הועדה הזו כמוסד הטוב ביותר, ואתה בכיתה עם 90 אחוז אנשים שלא אכפת להם מהתואר בכלל וסתם ההורים שלהם שלחו אותם לבינתחומי כי היא נחשבת למכללה הכי טובה (תדע לך שזה בערך הרכב האנשים שם בתואר למנהל עסקים), אתה יושב ולומד וכל הכיתה מלאה באנשים שלא מבינים כלום תוקעים את הרציפות ובסוף ההספק יורד. ובמכללות מאכילים אותך עם כפית זהב אז לא משנה עד כמה שהמרצה יהיה טוב כפי שהמסיונרים של המכללות מתארים זאת, עדיין לא תהיה השכלה כמו באוניברסיטה. במקרים אחרים, המבחנים יהיו על כל החומר (זה שמעתי מחברים) ופשוט יהיה פקטור מטורף כלפי מעלה.
מה שאני מנסה לומר זה שזה כן משנה איכות האנשים שאתה איתם בכיתה כי זה בעצם אחד הגורמים המשמעותיים בתואר ובהשכלה עצמה שאתה רוכש. לא משנה איזה מרצה יהיה לך. החומר יהיה פחות או יותר אותו חומר. החומר שחשוב זה החומר האנושי (יצאה לי קלישאה מגעילה).