תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 08 יולי 2025, 22:21

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 41 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מי שגזען היום כלפי האוייב, יהיה גזען מחר כלפי בני עמו
הודעהפורסם: 28 אוגוסט 2011, 09:09 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
Serp und Molot כתב:
קצת על ״גזענות״ נהגי מוניות לאויב.
בתחילת העשור הקודם, בזמן תקופת פיגועים המונית, חוייבו נהגי מוניות ישראלים לבדוק היתרי כניסה של פלשתינאים שהם מעלים למונית בתוך שטח ישראל. במקרה יצא לי להכיר נהג מונית שלא בדק להם תעודות ובהמשך הפלשתינאים שהוא הסיע ביצוע פיגוע. אותו נהג הואשם בסיוע לאויב והשד יודע מה.
הוא לא העלה אותם על מוניתו מתוך איזה תחושה עליונה של אחוות העמים, אלא כיוון שזו פרנסתו ואין לו ממש ברירה.
כך גם עם אתיופים. מאחורי המסך ומקלדת זו אכן התנהגות פסולה ובזויה, אך אני מניח שאצל רוב רובם של נהגי המוניות ההתנהגות הזו אינה נובעת מתוך שנאה טהורה, אלא מתוך חוסר רצון להשתתף במשחק ההימורים ״האם הנוסע ישלם בסוף הנסיעה או לא״.

אז שייגבה את הכסף בתחילת הנסיעה.

אני לא בטוח שזה חוקי. לא יודע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוגוסט 2011, 09:12 
Frank Serpico כתב:
קומוניסים כתב:
Serp und Molot כתב:
בתחילת העשור הקודם, בזמן תקופת פיגועים המונית, חוייבו נהגי מוניות ישראלים לבדוק היתרי כניסה של פלשתינאים שהם מעלים למונית בתוך שטח ישראל. במקרה יצא לי להכיר נהג מונית שלא בדק להם תעודות ובהמשך הפלשתינאים שהוא הסיע ביצוע פיגוע. אותו נהג הואשם בסיוע לאויב והשד יודע מה.
הוא לא העלה אותם על מוניתו מתוך איזה תחושה עליונה של אחוות העמים, אלא כיוון שזו פרנסתו ואין לו ממש ברירה.
כך גם עם אתיופים. מאחורי המסך ומקלדת זו אכן התנהגות פסולה ובזויה, אך אני מניח שאצל רוב רובם של נהגי המוניות ההתנהגות הזו אינה נובעת מתוך שנאה טהורה, אלא מתוך חוסר רצון להשתתף במשחק ההימורים ״האם הנוסע ישלם בסוף הנסיעה או לא״.

שמע, אין קשר לכסף. זו גזענות נטו. ובוודאי בדוגמא שנתתי שהנהג לא הסכים להעלות אותם למונית!
הוא יכול לגבות את הכסף טוב מאוד לפני תחילת הנסיעה כמו שעושה כל נהג שירות שיוצא מת.מ ת"א.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוגוסט 2011, 09:15 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
Frank Serpico כתב:
קומוניסים כתב:
Serp und Molot כתב:

שמע, אין קשר לכסף. זו גזענות נטו. ובוודאי בדוגמא שנתתי שהנהג לא הסכים להעלות אותם למונית!
הוא יכול לגבות את הכסף טוב מאוד לפני תחילת הנסיעה כמו שעושה כל נהג שירות שיוצא מת.מ ת"א.

אני לא מתווכח איתך, ברור לי שמדובר בשנאה טהורה שנובעת חלקה מגזענות נטו וחלקה תולדה של נסיבות (מקרי בריחה שקרו). אני רק לא בטוח שנהג מונית יכול לחייב נוסע לפני הנסיעה. באמת אינני יודע. (ולא מדובר במונית שירות).

מה שבטוח נהג מונית אסור לו לא להסכים לקחת נוסע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוגוסט 2011, 10:10 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
אבל עזוב, הגזענות כלפיהם החמורה ביותר היא מטעם המדינה

הכניסו אותם בתוך שכונות ולא נתנו להם להתערות בחברה
כנל לגבי מוססדות חינוך..

!!!

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוגוסט 2011, 16:22 
אני יוצא מנקודת הנחה שהטענה של נהגי המוניות בכתבה נכונה - גם אני שמעתי אותה לפחות פעם אחת. כמה שהיה לי לא נעים, וניסיתי להתווכח, בסופו של דבר לא יכולתי לעמוד מול הטענה הפשוטה של הנהג: זאת הפרנסה שלי, עכשיו מה אתה רוצה שאני אעשה? אסיע אנשים בחינם?
האפליה כלפי אתיופים שתוארה בכתבה, חלק ממנה היא סתם גזענות, וחלק היא מה שקוראים בז'רגון המקצועי: "אפליה סטטיסטית".
מכיוון שהאתיופים שייכים סטטיסטית למעמד הנמוך והעני בחברה, ומכיוון שמתוקף כך שיעור הפשיעה (או במקרה של מוניות: אי-תשלום) אצלם גבוה מהממוצע, ומכיוון שקל לזהות אותם בגלל הצבע וליצר את הקורלציה הסטטיסטית בינם ובין שיעור אי-תשלום גבוה מהממוצע: נהגי המוניות מתנהגים כפי שהם מתנהגים.
אפשר לבוא בטענות לנהגי המוניות, לדעתי זה חסר טעם. אם נהג מונית רואה שנוסע שחור לא משלם 1% מהפעמים, ונוסע לבן לא משלם 0.5% מהפעמים - הוא לא יסיע נוסעים שחורים. זו הפרנסה שלו, והוא לא ממונה על תיקון כל העוולות החברתיות, ולא איכפת לו שהוא גורם עוול ל-99% מהאתיופים. המאמץ החברתי צריך להיות לשפר את מצבם של האתיופים, ולא "ליפול" על נהגי המוניות. המצב הנוראי שמתואר בכתבה הוא רק החצנה של מצבם העגום של האתיופים בחברה - אבל אני פחות מתרגש מהגזענות שמתוארת, ויותר מתרגש מהמצב שגורם לה. מה שגורם לה זה שהקהילה הזו נמצאת בשפל המדרגה.

גזענות סטטיסטית תבלוט תמיד כאשר אין לצד המפלה דרך לאמת או להפריך את הסטריאוטיפ שלו באופן בלתי אמצעי, למשל - בחורה שיתחיל איתה בחור "שלבוש כמו ערס" במועדון, יכולה לנפנף אותו בלי לדעת שבעצם הוא פרופסור לפיזיקה שנון מדהים ומצחיק, ראיון קבלה לעבודה יכול לזרוק אותי כי באתי אליו בכפכפים ונראיתי כמו קיבוצניק סטלן, וכמובן - סלקציה במועדונים.

לגבי סלקציה במועדונים - אפשר להתמודד איתה ללא צורך באפליה, פשוט על ידי שכירת מאבטחים והתערבות במידת הצורך, הבחורה במועדון יכולה להחליף כמה מילים עם הבחור, ומקום העבודה יכול להקשיב לי בראיון ולהסיק אם אני מתאים או לא. אבל מה יעשה נהג המונית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוגוסט 2011, 16:41 
סמל אישי של המשתמש
בלונדיני, הסיבה שהקהילה הזו נמצאת בשפל המדרגה היא בדיוק אותה גזענות שמדובר בה בכתבה.
לכן שיכנו אותם בגטאות, לכן הם נאלצים ללמוד במוסדות נפרדים, לכן כל צעירי העדה היו יוצאים בעבר במשך שנים (לא יודע אם גם היום) למתחם בילויים שבפועל היה מוקצה רק להם (לצערי הרב גרתי שם).
זה מעגל קסמים שקשה לצאת ממנו.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוגוסט 2011, 17:09 
טקנו, אין לי וויכוח
השאלה היא האם אתה מצפה שאוכלוסיה מוחלשת אחת (נהגי מוניות) תישא על גבה את מצוקותיה של אוכלוסיה מוחלשת אחרת (אתיופים)
זו אותה סוגיה כמו תושבי הדרום והסודנים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוגוסט 2011, 17:50 
סמל אישי של המשתמש
הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
טקנו, אין לי וויכוח
השאלה היא האם אתה מצפה שאוכלוסיה מוחלשת אחת (נהגי מוניות) תישא על גבה את מצוקותיה של אוכלוסיה מוחלשת אחרת (אתיופים)
זו אותה סוגיה כמו תושבי הדרום והסודנים

לא, אני לא.
אני גם חושב שיש מוקדי גזענות שהרבה יותר חשוב לטפל בהם (נגיד משרד החינוך ושלוחותיו, השלטון המקומי, וכו' וכו') מאשר נהגי המוניות הנוראים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוגוסט 2011, 17:58 
כל הסיפור עם האתיופים הוא בזיון אחד גדול
לא מבין איך עדיין לא הקימו וועדת חקירה על זה
לקחו עליה, והצליחו לחרבן אותה ברמות לא נתפסות בכלל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוגוסט 2011, 17:59 
סמל אישי של המשתמש
הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
כל הסיפור עם האתיופים הוא בזיון אחד גדול
לא מבין איך עדיין לא הקימו וועדת חקירה על זה
לקחו עליה, והצליחו לחרבן אותה ברמות לא נתפסות בכלל

נראה לך שמישהו התכוון להביא לפה עשרות אלפי אתיופים?
בהתחלה היה הרי מדובר במבצע קטן ורומנטי להעלאת כמה אלפים בודדים של יהודים סמליים מאתיופיה, שכולנו נוכל להשתבח בהם.
פתאום זה הפך לעשרות אלפים אם לא יותר, והמערכת הישראלית כבר לא מסוגלת להתמודד עם מספרים כאלה של אנשים כל כך שונים (למראה לפחות, וגם בתרבות, לפחות בהתחלה).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוגוסט 2011, 00:17 
השנאה\פחד\אפליית האחר הם משהו שטבוע ביהדות. ואל תספרו לי על דינים לגר.
זה כמובן לא ייחודי לדת היהודית אלא נכון לכל דת מונטאיסטית. הנקודה היא שבמדינות שונות במערב, המדינה או מופרדת מהדת או מעל הדת.
כאן מדובר במדינה יהודית, וכל זמן שהיא תישאר כזאת, הגזענות is here to stay.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 41 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: