אדום-עולה בבלומפילד כתב:
its-sick כתב:
בקופת חולים לא מטפלים במחלות קשות, זה סוג אחר לגמרי של רפואה.
אתה מצפה שרופאים טובים יעזבו את בתי החולים שם יש את החולים שמצבם הכי קשה כיון ששם עובדים יותר שעות ומרויחים פחות.
זה נראה לך יותר הגיוני וסביר מאשר שהם ידרשו שכר הוגן גם בבתי החולים. הרי תמיד יהיו כאלה שיעבדו שם, או שלתפיסתך לא?
ואם אתה אומר לו ללכת לאיפה שהכסף, אז למה לא לפרטי?
גם קופות החולים וגם בתי החולים זו הרפואה הציבורית.
אין לי בעיה שיקחו כסף מהשכר שהרופאים מקבלים בקופות החולים, ויעבירו אותו לרופאים בבתי החולים.
אבל ועד הרופאים (או בשמו המגוהץ "ההסתדרות הרפואית") מעולם לא ביקש את זה, והם גם לעולם לא יסכימו לכך.
ואני עדיין ממתין לסכום שאתה חושב שרופא בתחילת דרכו צריך להרוויח.
העבודה בחוץ היא לא בקופת החולים אלא כרופא עצמאי המקבל חולים של קופת החולים.
כלומר אני/כל רופא אחר מעניק לחולים שירות שהם היו אמורים לקבל בבית החולים במרפאות החוץ או במכונים. מי ממן את השכר המשולם לי?
חלק נדרש החולה לשלם - השתתפות שמן הסתם תלך ותעלה. חלק משולם מקופ"ח ע"י ביטוחים משלימים "מושלם" "מגן זהב" "פלטינום" וביטוחים פרטיים של "הראל" "וכדומה.
כלומר, הביטוחים הרפואיים המשולמים ע"י הציבור למערכת הבריאות הציבורית מוזרמים להשמנת מערכת הבריאות הפרטית. ושלא תטעו, יש פה יד מכוון.
יותר מזה, קופות החולים מעדיפות לשלוח חולים שלהם למכונים "פרטיים" כמו "הרצליה מדיקל" "אסותא" ודומיהם כי שם הן משלמות פחות על כל פעולה (למרות שהרופא מרוויח פי כמה).
אבל תחשבו למה בתיה"ח דורשים יותר?
1. כי הם צריכים להחזיק יחידות טיפול נמרץ (לא תראו אף מכון מחזיק כזו) וכל מקרה שמסתבך מובהל אחר כבוד לט.נ. בביה"ח הקרוב. לא רווחי בעליל.
2. כי הם מטפלים במקרים המורכבים שדורשים זמן וכסף (ואילו במכונים יש תעשיה - כמה שיותר בכמה שפחות זמן) מקרה מורכב נשלח לביה"ח.
לדוגמא - חולה עם דליפה לאחר ניתוח קיצור קיבה שבוצע במכון פרטי ישלח לתיקון - איפה לדעתכם? כמה עולה הסטנט? איפה הוא יאושפז חודש? על חשבון מי יעשו לו הדמיות?
3. כי הם מחזיקים את המחלקות שאף מכון לא יחזיק - פנימיות, גריאטריות שהן, מה לעשות, לא ריווחיות.
4. כי הם נדרשים להחזיק מחלקות אישפוז עם צוות מלא ויעודי. מכונים לא אוהבים מחלקות אישפוז כי אז צריך תורנים וצוות 24 שעות. ואם הם מחזיקים תורן זה תורן יחיד לחולים שעברו ניתוחי חזה, נשים ומעיים.
5. כי הם נדרשים להחזיק כוננים, כי אם מישהו יצטרך ניתוח חירום, צינתור דחוף וכו'
יש עוד מיליון סיבות, אבל אלו הברורות מאליהן. כל סעיף עולה המון כסך והוא מגולם בדרישות של המכון מקופ"ח.
מכון פרטי הוא רזה ויעיל - אין מחלקות לא ריווחיות ואין חולים מורכבים - כמה שיותר פעולות ריווחיות בכמה שפחות זמן.
והכסף שאתם משלמים הולך לשם, במקום למקום שאליו הוא אמור ללכת.
ובאנלוגיה ברורה לפורום הזה - בעתיד בתיה"ח יהיו כמו ערוץ 5, והמכונים יהיו ספורט1,2, HD.
אני אחזור ואומר - לא ניזוקתי אישית מההסכם. גם בשיטה הנוכחית פרנסתי מובטחת. תת ההתמחות שלי מאוד ריווחית בשוק הפרטי, מבוקשת בחו"ל.
אנחנו הולכים ומאבדים מערכת רפואה ציבורית מפוארת, שכבר שנים מוזנחת. וזה לא קורה במקרה, יש פה יד מכוון. יש בעלים למכונים הפרטיים האלה, יש אנשים שגוזרים פה קופון. יש גילדה שכל דבר שמסתיים ב"ציבורי" חורה לה.צדק אופטימי שה"פלסתר" הקודם היו הרופאים מברה"מ - הלמל"מים (לא מומחה, לא מתמחה) שהחזיקו את המערכת. הם יוצאים לפנסיה ובמקומם יש דור שלא יסכים לאותם תנאים.
האמת? אני לא אופטימי.