בדיוק כשחשבתם שהאיש לא מסוגל להיות מאוס יותר. להלן ציטוטים נבחרים מראיון איתו בהארץ לפני כמה חודשים. עצוב. אשכרה עצוב. ותודה לגידי וייץ על הראיון הנוקב.
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1227197.htmlציטוט:
ההורים שלך גרו ב-30 מטר.
"נו?"
למה אתה וזוגתך צריכים מאות מטרים מרובעים במגדל יוקרה?
"מה זה הדבר הזה: 'למה אני צריך?'"
היית מנהיג של מפלגה סוציאליסטית במדינה שבה מאסה קריטית של אזרחים לא מגיעה לשכר המינימום. טעית כשרכשת דירה כזו?
"זו לא היתה טעות. קניתי אותה בתום לב ובצורה ישרה כשהייתי אזרח. ברור בדיעבד שהדירה מפריעה להרבה אנשים מבחינה סמלית. אגב, לא לכולם. אני אומר לך שאני מסתובב בפריפריה של מדינת ישראל, אומרים לי: 'שיחקת אותה'. באופן פרדוקסלי, דווקא בסביבה שבעצמה נוהגת באותו אופן, או היתה רוצה להיות באותו מקום, אז יש יותר, ככה, הרגשה לא נוחה. אני גם את זה מבין. זה נכון שברגע שאני מנהיג של מפלגה סוציאליסטית, יותר טוב למכור ולקנות בית על האדמה ברמת השרון או בצהלה. נו, אז מה? אז באותו רגע יש לך מישהו שבא לקנות אותה? אז אני אומר לך שהדירה הזאת עומדת למכירה עוד הרבה לפני שמישהו הכריח אותי כביכול".
החלטת למכור את הדירה בגלל הביקורת?
"לא. אני גם הולך לקנות דירה אחרת באיזה מגדל אחר. אבל זה ייקח בטח חמש שנים, אני בטח אהיה בן 74 כשאני אהיה שם. אז גם בפנסיה אסור לי לגור במגדל?"
נמסר לפני כשנתיים כי תמכור את הדירה. למה לא מכרת?
"מה זה למה לא מכרתי אותה? אני אמכור אותה רק כשיהיה קונה שמוכן לשלם את המחיר. אתה מוכן לשלם אותו?"
הגחת לפני 15 שנה לפוליטיקה: קיבוצניק לשעבר, בית בכוכב יאיר, חולצות פשוטות, לינה במלון "אסטור" הדהוי שברחוב הירקון. שבת בגלגול השני עם דירת יוקרה, שעונים נוצצים, סיגרים וסוויטות. איך כל זה קרה?
"אני אומר לך שאני עישנתי סיגרים גם עשר שנים קודם לכן, ולקנות את השעון הראשון שהוא 'פטק פיליפ', זה אשתי הקודמת קנתה לי מתנה כשסיימתי את השירות הצבאי. מה זה בכלל? אני לא יותר אמיד מביבי נתניהו או מאריק שרון. אני לא מרגיש שאני יותר נהנתן מאהוד אולמרט, או מיצחק רבין או משמעון פרס".
אתה לא מבין את הכמיהה לצניעות של מנהיגי העבר? לבגין ולשמיר?
"ולבן גוריון. אז אני לא רוצה לפגוע; בן גוריון הוא גדול היהודים בעת החדשה, אבל הוא, היו לו בעיות עם התנהגויות הרבה יותר מסובכות מאשר לי. הרבה שנים לפני שהוא הלך לצריף, היה לו את המבנה הזה על דונם, שתי קומות ומרתף, כשההורים שלי גרו בדירה של חדר של שלושה על ארבעה מטרים, בלי ברז, בלי שירותים, בלי כלום. לכן אף אחד לא ילמד אותי גם מה זה לחיות בתנאים קשים. אני ראיתי תנאים קשים מקרוב מאוד".
אז היום זה איזה מין פיצוי שכזה?
"אני לא יודע, אני לא הולך להסביר את זה. אני לא צריך להסביר, אני לא מרגיש חייב".
אתה מיליונר?
"מה זה מיליונר? בשקלים בטח. גם בדולרים. מה זה מיליונר? אני לא טייקון - ולא כלום. אבל האם הרכוש שלי הוא כמה מיליוני דולרים? ברור שכן. הדירה הזאת לבד. ואני לא מתבייש בזה. במשך חמש-שש שנים לא הייתי איש ציבור. אז יש אנשים שיגידו 'אנחנו לא מקבלים. אזרח שלא חי כמו לובה אליאב, לא מקובל עלינו, הוא לא יכול להיות מנהיג'. בוא נעמיד את זה במבחן המעשה. אני אומר לך, תסתכל על נשיאי ישראל בדור האחרון ותמצא לי את זה שלא היה נהנתן ולא נסע במטוסים פרטיים, ולא שתה קוניאק טוב. לא תמצא. אין. אין".