אחד אדום כתב:
נכון, המדינה צריכה להגיב, אם זה במניעה (לקרוא התראות של השב"כ) ואם בהתקפת מנע. השאלה מול מי תגיב. את ההרתעה מול החמאס יצרת בעופרת יצוקה. אז כמו כל מיני אירגונים שמקושרים לאל-קעידה והם יותר קיצוניים מהחמאס. יותר מזה, גם אין להם אחריות כלשהי כלפי אזרחי הרצועה. אז תגיד לי אתה, איך אתה רוצה ליצור הרתעה מול גורמים כאלה, תביא טרקטורים ותשטח את עזה? באמת, תן לי רעיון טוב אני אתמוך. זה פשוט נשמע לי שאתה עצבני על הפיגוע ואין לך איך לתעל את הכעס, אז התשובה שלך זה להיכנס בהם, רק לא ברור לי במי
לא,אני לא מאלו שיציעו למחוק את עזה או לשטח את עזה או לגמור אותם או שאר ססמאות ריקות מתוכן.
שוב וצר לי לחזור על דבריי,שם המשחק הוא הרתעה.
מכיוון שארגוני הטרור שכחו מה היה להם לפני שנתיים,עלינו להזכיר להם,לצערי הרב,שוב.
חמאס הוא השולט שם ולא מעניין אותי אם זה גדודי עיז עדין אל נמני או פלוגות אל דור מיכה.
נראה לך שהייתה מתבצעת פעולת טרור במערת המכפלה נגד ערבים,וביבי היה אומר גולדשטיין הוא לא מהליכוד הוא בכלל מישראל ביתנו...?זה הגיוני ?
מכיוןן שאיני בכיר בצבא ולא מתיימר להיות כזה,מבצע עופרת יצוקה היה מוצלח בצורה אדירה וגרם להפסקת הירי לחלוטין לתקופה ארוכה בה תושבי שדרות יכלו לחזור לחיות חיים נורמליים.
כנראה שאין ברירה אלא ללכת על מבצע דומה ולגרום לצד השני שאל לו לאפשר להרוג בנו ובאזרחינו.
אני עצבני מהרגע שהחזרנו את כל הרצועה וההם ברצועה ממשיכים בפעולות טרור נגד אזרחי המדינה.
הפיגוע אתמול היה מוצלח,מבחינתם.
אבל כל טיל שהם יורים מעצבן אותי באותה מידה,כי טיל עלול לפגוע "בטעות" בגן ילדים ולא בשטח פתוח.
ואז מה היה קורה?
בוא תהיה כנה עם עצמך לרגע,ותענה לי בכנות,נניח וביום ראשון אחרי התכתשויות כמו עכשיו יפגע טיל בגן ילדים,באשדוד:תדמיין את הכותרת : 13 ילדים בני 3-4 נהרגו,20 ילדים ו-2 גננות נפצעו חלקם אנוש.
מה אז תעשה?