קומוניסים כתב:
Frank Serpico כתב:
עניין חברתי יש גם בשחרורו של גלעד שליט. אבל זה לא קשור למחאה החברתית הספציפית הזאת (ומי שקושר את הנושאים בכוח, עושה עוול גם למחאה ומחבל בה, וגם לנושא שאותו הוא מנסה לקדם).
לשמחתי המחאה הזאת יצאה מהריבוע של מחאה בנושא הדיור. אם ביקרת ברוטשילד אתה יכול לראות אינספור מחאות קטנות שזועקות לשינוי ולצדק חברתי.
אני חושב שאחד הדברים שחשוב שייאפיינו את החברה שלנו זה הערבות ההדדית והנאמנות שלנו למי שפעל למעננו. בנושא הספיציפי הזה יש כאן גם זעקה של זכויות אדם, יהונתן חולה במספר מחלות, לאחר 26 שנים בכלא ומתוכם 7 שנים בצינוק (ערום, 3 קומות מתחת לאדמה, בטמפרטורה נמוכה עם התעללויות חוזרות ונשנות במשך שבע שנים!!) לאחרונה מצבו החריף ובשבוע שעבר הוא נותח באופן בהול.
ואני שואל אותך פרנק, עזוב עכשיו את הסיפורים מסביב, לא הגיע לו יום יומיים לאחר הניתוח להתאושש? קצת אנושיות!!
ואנחנו כאזרחים מחוייבים לפעול למענו.
אחרת הוא פשוט ימות לנו בידיים... :(
הכל נכון, אתה צודק, מגיע לו וכו' (ולא בציניות), רק ששוב, זה עושה עוול ופוגע בשתי המטרות - המחאה הספציפית הזאת, והמטרה (כל מטרה) שאתה מנסה לקדם.
אחיינית שלי זקוקה לתרומות לצורך ניתוח השתלת איברים (לא באמת), שאפתח גם אני אוהל שם לאיסוף תרומות?
"ערבות הדדית" זה דבר יפה וראוי, רק שיש צורך לפרוט גם אותה לנושאים ספציפיים ולהתמקד בכל אחד בנפרד. אחרת "ערבות הדדית" נותרת רק עוד סיסמא יפה על שלט ותו לא.