תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 09 יולי 2025, 10:59

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 111 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אילן בן דב
הודעהפורסם: 31 יולי 2011, 09:58 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
teknoboy כתב:
ידידי, לא התכוונתי להאשים אותך בזלזול. לא חשתי בזלזול מצדך, אם כבר ההיפך, לרוב אתה מסביר ביסודיות את דעתך.

כאמור, אני לא מתנגד בצורה קטגורית לעקרונות של כלכלת שוק או של מוטיביציה לפעולה על בסיס רווח.
אני רק חושב שעלולים להיות בשיטה הזו כשלים, בטח אם מתייחסים למודל אידיאלי שלה, ושיש להתאימה למציאות בפועל (למשל: יש אנשים קרי לב שלא מהססים לנצל את תמימותם של 99% מאזרחי המדינה או העולם).

אין לי בעיה עם זה שאתה מציג את הכשלים של השיטה.
יש לי בעיה עם זה שאתה מתנגד לכך שאדם שעשה כסף יבנה בית במאה מיליון.
כי אם אנשים שיעשו כסף לא יוכלו לבנות בית גדול (או לקנות מכונית מפוארת, או לנסוע לשייט בקריביים, או כל דבר אחר) - זה יהרוס את כל היסודות שעליהן בנויה השיטה שמעודדת הצלחות והתקדמות.

ומה שהכי עצוב, זה שברוב המקרים (אולי במקרה שלך לא, אינני יודע) כל ההתנגדות הזו לא נובעת משיקולים עניניים של הצגת כשלי השיטה, אלא פשוט מצרות עין. לאנשים בישראל פשוט כואב לראות בנאדם שחי טוב, והם לא מסוגלים לפרגן. פה הבעיה.

כשאותם אנשים - חלקם הגדול אקדמאים ובעלי מקצועות חופשיים - קורעים את התחת, עושים מילואים, נוסעים בטרנט'ה, מצמצמים קניות בסופר ובקושי גומרים את החודש, פלא שהם לא יכולים לפרגן למישהו שהאוטו שלו עולה בערך כמו הבית שלהם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2011, 19:59 
purvis short כתב:
בעיני הפתרון הוא פשוט מאוד. הכנסת צריכה לחוקק את "חוק ההלאמה", שיקבע כי במצב כמו שנוצר כעת למדינה תהיה זכות להלאים, במלואה את החברה. לטייקון תהיה ברירה - למכור נכסים אחרים שלו ולשלם את החוב, או שהחברה תולאם ואז המדינה תוכל לנהל אותה, או למכור אותה ובכסף שיתקבל להחזיר את החובות לאזרחיה.

זה לא תפקיד המדינה אבל בעקרון בעלי האג"ח יכולים לעשות את זה. הפואנטה היא שהכסף שיתקבל ממכירת החברה לא יכסה על החובות שלה ובדר"כ אפילו לא יתקרב לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2011, 22:47 
נועם שחם כתב:
כשאותם אנשים - חלקם הגדול אקדמאים ובעלי מקצועות חופשיים - קורעים את התחת, עושים מילואים, נוסעים בטרנט'ה, מצמצמים קניות בסופר ובקושי גומרים את החודש, פלא שהם לא יכולים לפרגן למישהו שהאוטו שלו עולה בערך כמו הבית שלהם?

אני ממש לא מבין מה הקשר.
אם מצבך הכלכלי (לא אתה ספציפית) לא טוב, תחפש מה אתה יכול לעשות כדי לשפר אותו. וזה כולל לצאת לרחובות במחאה ולישון באוהל.

אבל מה הקשר של זה לאילן בן דב? הוא גנב ממך? בגללו אתה עני?
מדינה של צרי עין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2011, 23:53 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
נועם שחם כתב:

אני ממש לא מבין מה הקשר.
אם מצבך הכלכלי (לא אתה ספציפית) לא טוב, תחפש מה אתה יכול לעשות כדי לשפר אותו. וזה כולל לצאת לרחובות במחאה ולישון באוהל.

מדינה של צרי עין.

כן. הוא גנב ממני.

(ההרצאה עצמה נגמרת בסביבות הדקה ה-47)

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2011, 01:37 
טנקבוי, שמעתי את ההרצאה, חלק נרחב ממה שהוא אומר הוא צודק, אך הוא מגזים ומעוות הרבה מאוד דברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2011, 07:47 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
טנקבוי, שמעתי את ההרצאה, חלק נרחב ממה שהוא אומר הוא צודק, אך הוא מגזים ומעוות הרבה מאוד דברים.

כמו? (שאלה רצינית, מסקרנות)

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2011, 08:33 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
נועם שחם כתב:

אני ממש לא מבין מה הקשר.

מדינה של צרי עין.

אני לא מדבר על בן דב. אני מדבר על זה שבאופן כללי, אי אפשר לצפות מאנשים שמתוסכלים מהמצב הכלכלי, לפרגן לאנשים שמרוויחים פי מאה מהם. זה מנוגד לטבע האנושי.

התגובה הטבעית והמובנת במצב כזה תהיה קנאה, ולא פרגון.

אני אגב אפרגן לאדם רק אם אני מעריך אותו באופן אישי. זה שלבנאדם יש חשבון בנק עם עשרה אפסים, זה לא בהכרח יגרום לי להעריך אותו או לפרגן לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2011, 13:05 
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

אם המגזר החרדי ערבי ומסתמן לפי טענתו נשים ידרשו עבודה מחר בבוקר אף אחד לא יספק להם ולא יקרה עם זה כלום, ויתרה על כך חוסר תעסוקתם הינו תוצאה של המדיניות הישראלית נטו.
זה לא נכון, אם מחר המגזרים ידרשו עבודה, מי שלא יקבל כרגע עבודה יהיה בגדר מובטל, מה שיצריך את ממשלת ישראל לספק עוד עבודות על ידי פתיחת המשק לתחרותיות גבוהה יותר.

או שהיצוא אינו פקטור לעבודות, בעוד שמדינת ישראל שהיא מדינה קטנה חייבת להישען על ייצוא עקב חוסר ברירה.
או שגם המצב הביטחוני, גודל המדינה והמגזרים הבעייתיים הם שוליים. אכן ישנה בעיה במשק של חוסר תחרות(אם על שכר, אם על מוצרים ואם על דברים אחרים) אך משקלם אינו יכול להיחשב כשולי.
או שאין קשר בין המצב הביטחוני למצב במשק, זו היא נקודת מבט מעוותת. אחת הסיבות הידועות שישראל שקעה במשבר ההיטק עד 2003 בערך(אם אתה זוכר אלו היו ימי ויקי כנפו) וכל העולם לא היה האינתיפאדה השנייה.

אגב הבעיה שהוא אמר בישראל היא נכונה, זה לא קפיטליזם או סוציאליזם, בישראל קיימת אוליגרכיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2011, 13:15 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

1. אם המגזר החרדי ערבי ומסתמן לפי טענתו נשים ידרשו עבודה מחר בבוקר אף אחד לא יספק להם ולא יקרה עם זה כלום, ויתרה על כך חוסר תעסוקתם הינו תוצאה של המדיניות הישראלית נטו.
זה לא נכון, אם מחר המגזרים ידרשו עבודה, מי שלא יקבל כרגע עבודה יהיה בגדר מובטל, מה שיצריך את ממשלת ישראל לספק עוד עבודות על ידי פתיחת המשק לתחרותיות גבוהה יותר.

2. או שהיצוא אינו פקטור לעבודות, בעוד שמדינת ישראל שהיא מדינה קטנה חייבת להישען על ייצוא עקב חוסר ברירה.
3. או שגם המצב הביטחוני, גודל המדינה והמגזרים הבעייתיים הם שוליים. אכן ישנה בעיה במשק של חוסר תחרות(אם על שכר, אם על מוצרים ואם על דברים אחרים) אך משקלם אינו יכול להיחשב כשולי.
או שאין קשר בין המצב הביטחוני למצב במשק, זו היא נקודת מבט מעוותת. אחת הסיבות הידועות שישראל שקעה במשבר ההיטק עד 2003 בערך(אם אתה זוכר אלו היו ימי ויקי כנפו) וכל העולם לא היה האינתיפאדה השנייה.

4. אגב הבעיה שהוא אמר בישראל היא נכונה, זה לא קפיטליזם או סוציאליזם, בישראל קיימת אוליגרכיה.

1. אז אתה בעצם מסכים איתו בשני דברים. ראשית, שהמדינה יכולה לסייע ביצירת מקומות עבודה, ושנית, שכרגע היא לא עושה את זה. הוא שואל למה שהיא לא תעשה את זה? הרי גם ככה יש אבטלה, ואולי אם יהיו יותר מקומות עבודה ושכר העבודה יעלה אז גם חלק מהמגזרים האלה יתחילו לעבוד. לעומתו, אתה מאשים את הערבים והחרדים בזה שהממשלה לא עושה כלום ונותתנת למצב להמשיך להדרדר.
2. לטענתו (שהוא מספר שהיא מגובה בנתונים) המחיר של התמיכה בייצוא גורם לאבדן של יותר מקומות עבודה מכפי שהייצוא מייצר. אגב, הייצוא גם תורם הרבה פחות לאוצר המדינה, היות והמיסים על חברות שמייצאות הרבה נמוכים עד כדי גיחוך.
3. לטענתו כל מה שהוא אומר מגובה בחישובים ובמחקרים. גם הוא אומר שלמצב הבטחוני יש השפעה, אם כי היא קטנה מזו של הרעות החולות שהוא מונה.
לגבי גודל המדינה, מסתבר שהגודל האופטימלי למדינה מבחינת הכלכלה שלה (סטטיסטית, ממה שיש בעולם שלנו) הוא שבעה עד שמונה מיליון (שוב, כל זליכה אומר).
4. אם בסוף כולם מסכימים על העיקר אז הכול טוב.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2011, 13:24 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:

זו לא הסיבה להתמשכות המשבר (שממש לא הסתיים גם היום) בתעשיית ההיי טק .
ההיי טק הישראלי מבוסס על טלקום וזה השוק שהיה אחרון לצמוח בחזרה אחרי המשבר של 2000 מכיוון שהשוק הוא וק של השקעות ענק שלוקח שנים להחליט עליהן ושנים לממש.
במקביל התעשיה הזו עברה לבגרות = פחות מוטת פיתוח ויותר מוטת יצור ושם לטאייונים ולסינים יש יתרון אדיר.

האינתיפאדה השפיעה על התחלות בניה, על הצריכה הפרטית אבל ממש לא השפיע על תעשיית ההיי טק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2011, 13:44 
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

1. אם המגזר החרדי ערבי ומסתמן לפי טענתו נשים ידרשו עבודה מחר בבוקר אף אחד לא יספק להם ולא יקרה עם זה כלום, ויתרה על כך חוסר תעסוקתם הינו תוצאה של המדיניות הישראלית נטו.

2. או שהיצוא אינו פקטור לעבודות, בעוד שמדינת ישראל שהיא מדינה קטנה חייבת להישען על ייצוא עקב חוסר ברירה.
3. או שגם המצב הביטחוני, גודל המדינה והמגזרים הבעייתיים הם שוליים. אכן ישנה בעיה במשק של חוסר תחרות(אם על שכר, אם על מוצרים ואם על דברים אחרים) אך משקלם אינו יכול להיחשב כשולי.

4. אגב הבעיה שהוא אמר בישראל היא נכונה, זה לא קפיטליזם או סוציאליזם, בישראל קיימת אוליגרכיה.

1. אז אתה בעצם מסכים איתו בשני דברים. ראשית, שהמדינה יכולה לסייע ביצירת מקומות עבודה, ושנית, שכרגע היא לא עושה את זה. הוא שואל למה שהיא לא תעשה את זה? הרי גם ככה יש אבטלה, ואולי אם יהיו יותר מקומות עבודה ושכר העבודה יעלה אז גם חלק מהמגזרים האלה יתחילו לעבוד. לעומתו, אתה מאשים את הערבים והחרדים בזה שהממשלה לא עושה כלום ונותתנת למצב להמשיך להדרדר.
2. לטענתו (שהוא מספר שהיא מגובה בנתונים) המחיר של התמיכה בייצוא גורם לאבדן של יותר מקומות עבודה מכפי שהייצוא מייצר. אגב, הייצוא גם תורם הרבה פחות לאוצר המדינה, היות והמיסים על חברות שמייצאות הרבה נמוכים עד כדי גיחוך.
3. לטענתו כל מה שהוא אומר מגובה בחישובים ובמחקרים. גם הוא אומר שלמצב הבטחוני יש השפעה, אם כי היא קטנה מזו של הרעות החולות שהוא מונה.
לגבי גודל המדינה, מסתבר שהגודל האופטימלי למדינה מבחינת הכלכלה שלה (סטטיסטית, ממה שיש בעולם שלנו) הוא שבעה עד שמונה מיליון (שוב, כל זליכה אומר).
4. אם בסוף כולם מסכימים על העיקר אז הכול טוב.

1. אני לא מאשים רק את אותם מגזרים בעייתיים וזה חשוב להדגיש, אי אפשר להפיל את מלוא האחריות בנושא זה על גוף אחד, ולכן יש כאן עיוות. לראות באופציות שיש למדינה לטיפול במגזרים האלו של או עכשיו כולם ידרשו עבודה או אף אחד מהם לא יעבוד, זה ראיה מוזרה. ישנם אגב מחקרים אחרים שמראים שהפוטנציאל צמיחה של ישראל היה גבוה יותר לו המגזרים אלו היו תורמים לנטל העבודה(ונטל העבודה לא חייב להיות
רק בדגש על נטל למה שקיים אלא גם למה שלא).
3-2. רק שהוא שכח לציין שהיצוא הינו אחד הגורמים להזרמת משקיעים והוצאת השקעות(ששני פקטורים אלו במינון גבוהה גם יוצרים בעיה אחרת אבל זה לא חשוב כרגע), שמדינת ישראל אין לה ברירה אלא לייצא(המגזר הפרטי קטן ויתרה מכך לא ניתן היום במצב הנאו כלכלי ונאו פוליטי להישען על עסקים קטנים ובינוניים כפי שטען). ואם אנחנו מדברים על יצוא אנחנו מדברים בראשית כל על יייצוא מורכב0הייטק, יוטכנולוגיה, ייצוא ביטחוני וכו'),שההון שחוזר מעודד צמיחה. אי אפשר להתעלם מזה.
ההדחקה של המצב הביטחוני הוא מוזר, הטענה על הגודל האופטימלי הוא עוד יותר הזוי, ישנם אין ספור מחקרים שמראים שמדינה קטנה יש לה בעיה בחלוקת הצריכה שלה לצריכה פרטית גורפת, ולכן
טבעי יהיה שישראל תייצא ותישען על ייצוא.
4. ברור שבגדול הוא צודק.

ציטוט:
זו לא הסיבה להתמשכות המשבר (שממש לא הסתיים גם היום) בתעשיית ההיי טק .
ההיי טק הישראלי מבוסס על טלקום וזה השוק שהיה אחרון לצמוח בחזרה אחרי המשבר של 2000 מכיוון שהשוק הוא וק של השקעות ענק שלוקח שנים להחליט עליהן ושנים לממש.
במקביל התעשיה הזו עברה לבגרות = פחות מוטת פיתוח ויותר מוטת יצור ושם לטאייונים ולסינים יש יתרון אדיר.

האינתיפאדה השפיעה על התחלות בניה, על הצריכה הפרטית אבל ממש לא השפיע על תעשיית ההיי טק

לא התכוונתי לתעשיית ההיטק, אלא למשבר ההייטק, המשבר שהתחיל עקב קריסת בועת הדוט קום. הסיבה שהמיתון הכללי המשיך בישראל באותו זמן בעוד שהמיתון הכללי בארצות הברית ישתפר(למרות
שהוא נבע מבעיה אחרת שנוצרה עם מרוץ השנים, תוכנית המשכנתאות הגאונית של בושׂ) היה בראשית כל האינתיפאדה, וזה היה רק דוגמה.
עד היום המצב הביטחוני גורר השפעות ארוכות טווח, אם מבחינת פוטנציאל למצב טוב יותר, אם מבחינת ההשקעות בביטחון ואם מבחינת התודעה הציבורית המשפיעה בסופו של דבר גם
על הכלכלה, במיוחד במצבי משבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2011, 13:52 
סמל אישי של המשתמש
הסיבה שהמשבר בארץ התמשך הוא בגלל שלא היתה צריכה פרטית. בדיוק כמו שפירט זליכה.
המשבר בהיי טק הישראלי לא קשור לארועים בטחונים.

אני מתחיל להבין את המשפט שזליכה ציטט על סירובם של האנשים לשמוע את האמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2011, 13:54 
סמל אישי של המשתמש
אגב, לא רק שמלחמה היא לא גורם למיתון היא זרז לצמיחה כשהיא מסתימת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2011, 14:03 
סמל אישי של המשתמש
קלדרון כתב:
אגב, לא רק שמלחמה היא לא גורם למיתון היא זרז לצמיחה כשהיא מסתימת.
זה די תלוי בתוצאת המלחמה. מי שמפסיד במלחמה קצת יותר קשה לו לצמוח.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2011, 14:15 
סמל אישי של המשתמש
תספר את זה ליפנים ולגרמנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2011, 14:22 
קלדרון כתב:
הסיבה שהמשבר בארץ התמשך הוא בגלל שלא היתה צריכה פרטית. בדיוק כמו שפירט זליכה.
המשבר בהיי טק הישראלי לא קשור לארועים בטחונים.

אני מתחיל להבין את המשפט שזליכה ציטט על סירובם של האנשים לשמוע את האמת.

נו מה נסגר?
חלק מחוסר הצריכה הפרטית נבע מהמצב הביטחוני, חוסר זרימת ההשקעות נבע מהמשבר הביטחוני, ירידת דירוג האשראי של ישראל נבע בין היתר מהמשבר הביטחוני, אפילו שמעתי פעם בהרצאה שהמצב הפסיכולוגי של מדינת ישראל שהעצים את המשבר היה קשור למצב הביטחוני.
להלן הקשר בין השפעת המצב הביטחוני על הכלכלה שהוא קשר חזק הרבה יותר ממה שפירט דר זליכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2011, 14:23 
סמל אישי של המשתמש
קלדרון כתב:
תספר את זה ליפנים ולגרמנים.
זה די נדיר שהמנצח מזרים כמויות אדירות של כסף לשיקום כמו שקרה שם.
היום אמנם נהוג בעולם לסייע למובסים אבל בכמויות כסף שרחוקות בסדרי גודל מתכנית מרשל.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2011, 14:24 
סמל אישי של המשתמש
מה נסגר באמת ? אתה טענת שההיי טק הישראלי איחר לצאת מהמשבר בגלל האינתיפאדה. אחרי שמסבירים לך שאין קשר אתה מחליט לעבור לצריכה הפרטית רק שוכח שהממשלה במצבים כאילו אמורה לייצר תנאים שיגיברו את הצריכה הפרטית והיא פועלת הפוך מהסיבות שהסביר זליכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2011, 14:56 
קלדרון כתב:
מה נסגר באמת ? אתה טענת שההיי טק הישראלי איחר לצאת מהמשבר בגלל האינתיפאדה. אחרי שמסבירים לך שאין קשר אתה מחליט לעבור לצריכה הפרטית רק שוכח שהממשלה במצבים כאילו אמורה לייצר תנאים שיגיברו את הצריכה הפרטית והיא פועלת הפוך מהסיבות שהסביר זליכה.

כנראה שאנחנו מדברים בטרמינולוגיה שונה.
אבל אני לא טענתי שהיי טק הישראלי איחר לצאת מהמשבר, לא דיברתי מילה על ההייטק, קראתי "למשבר 2001" "משבר ההייטק", כיוון שהמשבר נוצר מהתפוצצות בועת ההייטק.
חלק מהגורמים לחוסר יכולתה של הממשלה דאז להגביר את אותה צריכה פרטית נבעו מהמשבר הביטחוני, הסברתי כבר כמה פרמטרים והשפעות של אותו משבר. דר זליכה מתעלם מזה.
אי אפשר להתעלם מזה. זה הקטע, אחד קשור לשני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2011, 15:55 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
1. אני לא מאשים רק את אותם מגזרים בעייתיים וזה חשוב להדגיש, אי אפשר להפיל את מלוא האחריות בנושא זה על גוף אחד, ולכן יש כאן עיוות. לראות באופציות שיש למדינה לטיפול במגזרים האלו של או עכשיו כולם ידרשו עבודה או אף אחד מהם לא יעבוד, זה ראיה מוזרה. ישנם אגב מחקרים אחרים שמראים שהפוטנציאל צמיחה של ישראל היה גבוה יותר לו המגזרים אלו היו תורמים לנטל העבודה(ונטל העבודה לא חייב להיות
רק בדגש על נטל למה שקיים אלא גם למה שלא).
3-2. רק שהוא שכח לציין שהיצוא הינו אחד הגורמים להזרמת משקיעים והוצאת השקעות(ששני פקטורים אלו במינון גבוהה גם יוצרים בעיה אחרת אבל זה לא חשוב כרגע), שמדינת ישראל אין לה ברירה אלא לייצא(המגזר הפרטי קטן ויתרה מכך לא ניתן היום במצב הנאו כלכלי ונאו פוליטי להישען על עסקים קטנים ובינוניים כפי שטען). ואם אנחנו מדברים על יצוא אנחנו מדברים בראשית כל על יייצוא מורכב0הייטק, יוטכנולוגיה, ייצוא ביטחוני וכו'),שההון שחוזר מעודד צמיחה. אי אפשר להתעלם מזה.
ההדחקה של המצב הביטחוני הוא מוזר, הטענה על הגודל האופטימלי הוא עוד יותר הזוי, ישנם אין ספור מחקרים שמראים שמדינה קטנה יש לה בעיה בחלוקת הצריכה שלה לצריכה פרטית גורפת, ולכן
טבעי יהיה שישראל תייצא ותישען על ייצוא.
4. ברור שבגדול הוא צודק.

1. ברור שלא חייבים לצפות שמחר יהיו לכולם מקומות עבודה וכולם ייצאו מחרתיים בבוקר לעבוד. אפשר למשל לעודד יצירת מקומות תעסוקה גם בהיקף יותר קטן, כזה שמחיר שלו במונחי תמיכה בייצוא, נניח, יהיה נסבל. לא עושים את זה. למה?
2-3. לגבי הייצוא, אני לא מבין איך אפשר להתווכח עם העובדות שהוא מציג (כמו זה שהייצוא יקר מאוד למדינה, והכסף הזה עובר ישירות לבעלי החברות המייצאות, כמו זה שהייצוא הוא ברובו של מוצרים מסוג שמטבעו לא מגדיל את צריכת כוח האדם שלו בצורה משמעותית, כמו זה שהגדלת יתרות המט"ח מעבר לעודף העצום הנוכחי רק תיפגע עוד ועוד במשק, וכו'). אפשר להגיד שאנחנו חייבים לייצא פרחים ותרופות גנריות ומה לא בשביל הגאווה הלאומית, אבל מבחינה כלכלית אין בזה טעם. כמוש הוא אמר, שיסתדרו היצואנים בעצמם, למה שכולנו נשלם על ההרפתקאה הרומנטית שלהם?
4. :ROSE:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2011, 17:53 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
קלדרון כתב:

כנראה שאנחנו מדברים בטרמינולוגיה שונה.
אבל אני לא טענתי שהיי טק הישראלי איחר לצאת מהמשבר, לא דיברתי מילה על ההייטק, קראתי "למשבר 2001" "משבר ההייטק", כיוון שהמשבר נוצר מהתפוצצות בועת ההייטק.
חלק מהגורמים לחוסר יכולתה של הממשלה דאז להגביר את אותה צריכה פרטית נבעו מהמשבר הביטחוני, הסברתי כבר כמה פרמטרים והשפעות של אותו משבר. דר זליכה מתעלם מזה.
אי אפשר להתעלם מזה. זה הקטע, אחד קשור לשני.

אז בוא ניקח צעד אחורה.
אתה טוען שמשבר בועת הדות קום נמשך בישראל זמן רב יותר מאשר בארצות אחרות בגלל האינתיפאדה ולכן ההתאוששות הכלכלית נמשכה זמן רב יותר.

אני טוען שההתאוששות נמשכה זמן רב יותר כי הקטר של הכלכלה הישראלית היה ההיי טק וזה מוטה טלקום. מכיון שהטלקום היה האחרון שהתאושש מהמשבר העולמי זו הסיבה להתאוששות האיטית יותר של הכלכלה הישראלית.

ההבדל בין הטענות שלנו הוא ששלי מגובה בנתונים על תעשית הטלקום העולמית ושלך נשענת על אמונה שאי אפשר להוכיח אותה.

זליכה טוען (ללא קשר לסיבת ההאטה) שבכל מקום אחר הממשלה במצב כזה היתה מעודדת צריכה כדי לעורר את הכלכלה וליצר קטרים כלכלים אחרים. בישראל בגלל אינטרסים של בעלי ההון הממשלות לא רק שלא מעודדות צריכה פרטית - הן מדכאות אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 111 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: