היום בצהרים הדג נחש הגיעו למאהל בקרית שמונה. לאחר מכן הגיע סילבן שלום, עמדנו מסביבו ושמענו הרצאת "אני ואני ואני ואני עשיתי...", מסתבר מאנשים שהם פעילים חברתיים שסילבן באמת עושה ומשתדל עבור דיור ובעיות פרנסה בגליל. שהגיע שלב השאלות קפצתי ראשון לשאול על בעיות הפרנסה בגליל, הסברתי לו שיש מצוקה אמיתית וסטודנטים שמסיימים ללמוד פה ונשארים כמה שנים, אנשים שהם מלח הארץ בכל מובן, עושי מילואים ואנשים עם אידיאולוגיה לפריפריה, גם הם נשברים אחרי כמה שנים ועוזבים בעצבות למרכז, אמרתי לו שזו בושה שעם ממשלה עם כל כך הרבה שרים אין מי שידאג לפריפריה, ואיך הם מצפים שאנשים עם אידיאולוגיה יתפתחו פה שאין אפשרות וגם לא בעתיד הקרוב-רחוק. קיבלתי תשובות מטומטמות כמו גם אני נוסע שעה מהבית לעבודה, והיום יש רכבת מבאר שבע לתל אביב פחות משעה - אמרתי לו שאין פה רכבות, וגם מרחק שעה נסיעה מפה אי אפשר למצוא עבודה לאקדמאים. שהוא אמר שהם משקיעים במכון מחקר המשובח (באמת משובח בלי ציניות) בצפון מיג"ל - אמרתי לו שהוא כנראה לא מעודכן ומכון המחקר בחובות של עשרות מליונים, והום סנטר לא מאשרים להם יותר קניה באשראי בגלל חובות. בסופו של דבר לא יכולתי והתפרצתי לדברים שלו, אמרתי לו שהתשובה שלו מראה כמה אנשים בממשלה מנותקים ממה שקורא בפועל, אחרי התפרצו כמה פעילים חברתיים שאמרו שהם דווקא מוקירים את מה שהוא עושה עבור הפריפריה למרות שזה אלפית האחוז בשביל שיעזור באמת, אבל הוא נמצא בממשלה קפיטליסטית שמחרבנת גם עליו. התפרץ גם אדם שצעק שהוא 30 שנה מצביע ליכוד, אבל נשבר לו הזין (וזה ציטוט) מהקפיטליזם המחורבן שהילדים שלו בקרית שמונה לא יכולים להתפתח פה והם יצטרכו לעזוב אותו וזה כואב לכולם. עוד מישהי מהקיבוצים אמרה שהיא באמת מעריכה אותו, והוא אחד היחידים שעושים עבור הצפון, אבל הוא חלק ממשלה רקובה שגורמת לקטסטרופה לצעירים. סה"כ ברגע שהעלתי את עניין הפרנסה, זה נהייה האישו, כי הדיור פה לא יקר כמו במרכז, אבל הוא יקר מאד בגלל בעיות פרנסה, פשוט אין מקומות עבודה. רציתי להשאר רגוע, אבל לא יכולתי והתפרצתי לדברים שלו כי כבר נשבר הזין מהניתוק של הממשלה המחורבנת הזאת ביחס למעמד הביניים. עוד מצביע ליכוד אמר בחיים הוא לא יבחר במפלגה הזאת שוב וחבל שהוא נמצא שם, בגלל שהילדים שלו שהיו שם גם לא יכולים לעבוד באיזור מעבר לשכר מינימום. בסופו של דבר ניגשתי לאותו אדם ואמרתי שאני מוכן להתערב איתו שבזמן אמת הוא עדיין ישים ליכוד בקלפי. שאנשים התפרצו, סילבן אמר" סליחה זו מחאה רק של סטודנטים אתם לא קשורים", כמובן שזה רק הלהיט את האוירה והוא יצא טמבל. אין לי מושג מה הוא עשה עבור הצפון, אבל אנשים אמינים חברים שלי שפעילים חזק אמרו שהוא באמת אחד היחידים שעושה משהו בממשלה, מצד שני בממשלה הזאת כמעט אף אחד לא עושה כלום ואנחנו שבויים של בעלי ההון. סה"כ לא קיבלתי תשובות לשאלות שלי, הבנתי שאין מה לעשות, אז לפני ששולחים את התל אביבים לגור בפריפריה, שידאגו לפרפריה. ושהיה ברור, אנשים פה לא מצפים למשכורות שמתקרבות למה שיש במרכז,אפילו לא לחצי מהן. אבל מצפים לעבודות שיספיקו בצורה מינימלית בשביל לקיים משפחה, יותר מזה אין פה שאיפות, כי יש פה את איכות החיים הטובה ביותר שיצא לי לחיות בה.
_________________ **************** נוכלים עלייך הפועל **************** **************** נוכלים עלייך הפועל **************** **************** נוכלים עלייך הפועל ****************
|