teknoboy כתב:
אתה אמיתי, תגיד?
שאני אסע לפראגוואי בשביל לקבל שירות בסיסי של המדינה כמו רישום של מצב משפחתי במשרד הפנים? אתה קורא את מה שאתה כותב?
1. דווקא על פרגוואי קפצת? חשבתי שאתה יודע שפרגוואי מאפשרת נישואי אזרחים זרים לפי חוקיה ללא נוכחותם של בני הזוג.
teknoboy כתב:
ולדבי "איזו התבטאות שמאלנית אסורה בחוק": אולי לא שמעת על זה, אבל לפני יומיים שלושה עבר משהו שנקרא "חוק החרם". חפש בגוגל, יש מלא מה לקרוא על זה.
חוק החרם אכן נועד לסתום פיות ובמקרה הזה בצדק. בוא ניקח מקרה הרבה יותר פשוט. יש לך חנות והבן שלך עומד בפתחה עם שלט הקורא לעוברים ושבים לא לקנות בחנות שלך. מה היית עושה לו?
teknoboy כתב:
ולעניין המחיר: יש מחיר שהוא לגיטימי (כמו שמישהו לא יאהב אותי), יש מחיר שמתבקש מהבחירה המקורית (אני למשל לא אהנה ממוצרי ההתנחלויות הנפלאים, בדיוק כפי שאדם דתי לא יהנה מכדורגל בשבת), ויש מחירים שאינם לגיטימיים, כמו, נניח, ישיבה בכלא או תשלום קנסות על הבעת דיעה. שלא לדבר על זה שבימינו כבר מוצמד ללהתבטאות שמאלנית בפומבי תג מחיר שננקב באלימות.
2. בתקופת ההיתנתקות ישבו כמה נערות במעצר כיוון שסירבו להיזדהות במהלך הפגנה. הן היו מהשמאל הקיצוני, אבל יכול להיות שאני טועה.
אולי תזכיר לי עוד מקרים של אנשי שמאל שישבו במעצר על הבעת דעותיהם.
3. נ.ב. טקנו, אני מקווה שלפחות את משל הילדים "זאב, זאב" אתה מכיר. בסוף כשבאמת יבוא הזאב, לך ואנשי המחנה שלך כבר אף אחד לא יקשיב מרוב הזעקות הפרנויאידיות על שטויות שנשמעות לעיתים קרובות.
1. הסיפור עם פראגוואי ונישואי הדואר בוטל כבר מזמן למיטב ידיעתי. ובכל מקרה זה עלה סכומי כסף שלצורך העניין אין ידי משגת. למה שאני לא אוכל ללכת לעירייה כמו בשאר המדינות ולהירשם שם?
2. הן לא היו מהשמאל הקיצוני. אבל מהימין (קיצוני או לא) היו כמה נערות שישבו במעצר. אפילו היו כמה שהורשעות בעבירות, אבל כולם קיבלו מייד חנינה.
מהשמאל, לעומת זאת, רק בשנה האחרונה נכלא מפגין בעקבות ההפגנה שהשתתף בה (שלא קרה בה שום דבר יותר חמור מאשר בהפגנות ההתנתקות).
3. הזאב כבר כאן. אם עכשיו לא תתעורר אז מתי?