el dudernio כתב:
שאולין כל מה שאתה אומר זה נכון, הבעיה היא שמאוד קשה עד בלתי אפשרי לצבור את ההון ההתחלתי 40%
מבית בשביל לקבל משכנתא. בארץ. כם אם ניקח מקומות בהם המחירים הם זולים (ואני לא מדבר על בתים בפריפריה)
בית של 4 חדרים (בכל זאת צריכה גור שם משפחה) עולה כ 800 אלף שקל, כלומר אתה אמור להצליח לצבור 320 אלף
בשביל לקבל משכנתא לבית ואז לשלם עבורו עוד 12 "שכר דירה" של 3500 שקל בחודש כתור משכנתא.
עכשיו נגיד אנחנו מדברים על זוג נשוי שסיים את לימודיו בגיל צעיר (27) והתחיל לעבוד במשכורות ראליות,
כלומר 5-6 לכל אחד. הבעיה היא שהזוג הזה צריך גם עבודה, וכו' וזה נמצא לרב באזור המרכז, אז נסגור את זה כעלות
מחיה של כ 7000 שקל לחודש ככה שהם יוכלו לחסוך מדיחודש 4000 שקל, עד לגיל 30, למה? כי אז יש שינוי סטסוס ויש עוד
פה להחיל בבית. בקיצור הגענו ללגיל 30 עם 144 אלף. אחרי זה השכר שהם מקבלים עולה נגיד ל 15 אלף אבל הם צריכים
עכשיו כבר בית יותר גדול ובכל זאת יש ילד צריך להפסיק לחיות בדוחק ולכן ההוצאות עולות ל 12 אלף. והם מצליחים
לחסוך בשלוש השנים הקרובות עוד 3000 שקל לחודש שהם עוד 108 אלף, וככה הגענו עד לגיל 33 עם 250 אלף. בכל מקרה
סוף סוף הגיע הזוג המוצלח שלנו (*אקדמאים שניהם) לרגע המיוחל והמשכורות שלם כבר עומדות על 20 אלף במשותף כאשר
ההוצאות השותפות (הפעם כבר על 2 ילדים) עומדות על 15 אלף. ולכן הם מצליחים לחסוך מידי חודש עוד 5000 שקל וסה"כ
60 אלף מידי שנה. הבעיה היא שבננתיים גם המחירים של הדירות עלו ולכן הם הצילחו להגיע לרגע המיול של 40% מסך הדירה
רק בגיל 35 עם 3700 אלף. וזה כאשר הם חיו יחסית בדוחק והם עדין צריכים לשלם על הבית הזה מידי חודש עוד 3500
מידי חודש ל 12 שנה הבאות, רק שהם צריכים לעבור מקום,ולכן הוצאות הרכב יעלו ואולי אפילו בעיקבות זה לעבור עבודה
לכזאת קצת פחות מרויחה. וככה בגיל 35 נאלצת משפחה צעירה לעבור ממרכז הארץ בה חיו ב 10 השנים האחרונות לפריפריה
בשביל הזכות לקנות דירה ישנה ולשלם עליה ב 15 שנה הבאות. וככה הזוג הצעיר שלנו יגיע לגיל 50 עם דירה משלו בפריפריה
מבלחי שעשה שום הוצאות חריגות במשך 25 שנה וחי בדוחק יחסי.
עכשיו הוא צריך להתחיל לממן את הילדים שלו.
מחקרים מראים שעד גיל 18 ילד עולה כ מליון שקל כלומר 4500 שקל בחודש. לזוג הזה יש שני ילדים ולכן מתוך ה 20 אלף
שהוא הרויח כמחצית יותאץ לזה ועועוד 3500 למשכנתה עד אז, ככה שכאשר הילדים יוצאים מהצבא המשפחה הצליחה לחסוך
כחצי מליון שקל (אבל יש להם בית בן 15 שנה). עלות שנה לימוד היא של בסביבות ה 60 אלף שקל בכל זאת צריכים לשכור
לילד דירה לשלם על דברים וכו. והילד עובד בעבודת סטוטדנים ומצליח להוריח מידי שנה 30 אלף ככה שעוד 30 יוצא מההורים
וככה רק על לימודי הבנים חצי מהחסכונות כבר הלכו, וזה לפני החתונות וכו' שעולות עוד כ 100 אלף. וככה הגיע
הזמן שהזוג יוצא לבנסיה ויש לו "רק"2 250 אלף בצד, בהחלט סכום מכובד אבל זה כאשר הם גרים כל חייהם בפריפריה ועוש מדובר על זוג שכל אחד ממנו מכניס 15% יותר מהשכר הממוצע במשק, זוג מוצלח לכל הדעות, כאשר הילדים שלו היו
צריכים את עזרנו ב 300 שקל מידי חודש בשביל להתחיל את הדרך. מה יעשו ילדים לזוג פחות מוצלח? איך הם יוכלו ללמוד אוניברסיטה?
ההורים שלי התחילו עם כלום כסף, קנו דירת 2 חדרים בשיכון לזוגות צעירים בבת ים ומשם בנו את עצמם
סבא וסבתא שלי, היו עם פחות מכלום, וגם כן הצליחו לבנות את עצמם (ממשכורת שכיר אחת ועם 9 (!!!) ילדים)
רוצה לספר להם כמה זה קשה?
רוצה לדעת מה ההבדל, זה שהחבר'ה של היום משכירים דירות ב4000 שקל לחודש, ההורים שלי לא עשו את זה
גם ההורים שלהם לא, ידעו לחסוך את הקצת שיש ולא זרקו עשרות אלפי שקלים שאין להם על דברים שהם לא ממש חייבים לקנות
אני רווק, לא השכרתי דירה בחיים שלי וכן, ההורים עזרו לי כי יכלו, והיום יש לי דירה פיצפונת (בת 55 שנה) שאני משלם עליה משכנתא ל20 שנה הקרובות במרכז תל אביב.
ואני לא אקדמאי שמביא 20 אלף שקל בחודש הביתה.
גולפיטק, המחאה בת"א כי היא קרובה לדירה בשינקין שההורים מממנים.