אדום אופטימי כתב:
yoavbp כתב:
האוהד נועם כתב:
yoavbp כתב:
אינעל העולם...4 שעות בבית משפט, 64 ש"ח חניה ועוד עשרות SMSים לנועם שחם שיעדכן בפורום...למי אני מגיש את החשבון ??

ואחרי הפרח, מה לעזאזל קורה?
יש מסקנות מהדיון הזה?
המסקנה שלי היא פשוטה- מתוך 10 עו"ד, 9 (כולל אני) היינו נוהגים בנסיבות העניין כמו שייעץ עוה"ד של טביב ללקוחו- דהיינו להעביר את השיק בנאמנות תוך התנית התשלום בהסרת העיקולים. גם כשמוכרים דירה שיש עליה עיקולים, זה הנוהג, כך מקובל לעשות. על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בסכום של 6 מיליון ש"ח...גישת הראל כי טביב היה צריך להעביר את הכסף ללא תנאי בנסיבות המקרה (היות ולטענתו אותם תנאים לא היו רשומים בהסכם הבמבי) קצת מיתממת לטעמי ומתעלמת מהנסיבות הידועות - שהוטלו עיקולים רבים על נכסיו של הראל. אני לא מכיר הרבה עו"ד שהיו מייעצים ללקוח להעביר את הכסף ואח"כ לרדוף אחרי המניות ואולי להסתכן בתביעת רשלנות ענקית במידה ולא יצליחו להעביר את המניות בגלל אי אלו עיקולים.
אין לי ספק שלו הראל היה רוצה לקיים את העסקה באמת ובתמים, הוא היה קובע פגישה עם עוה"ד של טביב, ומסדירים יחדיו את הסרת העיקולים ולא מפוצץ את העסקה וטוען לבטלות הבמבי...
בלי קשר עוה"ד של הראל ניסה לשכנע ועשה את עבודתו נאמנה..חקר יפה את טביב ונתן יופי של סיכומים בע"פ.
אגב, טביב נכנס אצלי לרשימת 10 העדים הגרועים שראיתי על דוכן העדים.
להבנתי הדיון היום הוא בנושא הבמבי- תקן אותי אם אני טועה.
אני מבין שטביב היה עד האבל- אולי כמו במציאות.
כמה לדעתך זה יכול להשפיע על הפסיקה של השופטת ?
האם לדעתך לשיטרי ההון יש קשר להכרעת הבעלות , או שהן סוגיה ניפרדת שצריכה לידון בניפרד .
אתחיל מהסוף- מהדיון היום, הבנתי שמי שזוכה בבמבי מקבל את שטרי ההון וזאת עפ"י נוסח ההסכם.
כל המחלוקת נוגעת להסכם הבמבי או יותר נכון לפרשנות ההסכם.
מוני הראל טוען: 1. ההתניות של טביב לעניין התשלום לרבות מתן השיק בנאמנות לא נכללו בסעיף הבמבי ולכן אינן עומדות בתנאי ההסכם. 2. עפ"י אומד דעתם של הצדדים, מדובר בהסדר שלילי משמע מה שלא נרשם בהסכם, לא קיים, לא ניתן להשלימו והצדדים לא נתכוונו להשלימו באמצעות מנגנון הנאמנות שיצר טביב.
טביב טוען: סעיף הבמבי לקוני (חסר) -הוא בסה"כ מדבר על הפרוצדורה בקווים כלליים ועל כן יש לבחון את אופן מימושו בנסיבות העניין עפ"י התנהלות סבירה של אנשי עסקים. כאשר יש עיקולים על הממכר, מתן השיק בנאמנות עד להסרת העיקולים הינו תנאי הגיוני וסביר בייחוד כאשר הראל מודה שהיו לו הרבה עיקולים שהוא אפילו לא זוכר איפה..
לגבי העדות של טביב- האם היא תשפיע על השופטת ? למרות העדות הקטסטרופלית, לא נראה לי שהיא תשנה את התמונה היות ומדובר במחלוקת משפטית נטו. עניין של פרשנות והשלמת פרטים בהסכם לקוני