dr.avi כתב:
ציטוט:
אתה טוען פה שקצינים בצה"ל מחליטים החלטות על רקע פוליטי שהם מביאים מהבית ולא על רקע מקצועי? מעניין.
דבר שני, איזו ענישה יש פה? שאומרים לו שמעשיו אינם מוצאים חן בעיני המפגינים? זה עונש?
מטרת ההפגנה אינה לסתום פיות, אלא להביע חוסר הסכמה. מה רע בזה?
כמובן שכשההפגנה גולשת לאלימות, זה פסול.
1. לא טענתי את הנ"ל ולא ברור לי איך הגעת למסקנה כזו.
2. הענישה היא למרר את חייו של האדם ומשפחתו. היית רוצה שאנשים כאלה יפגינו לך מול הבית ?
ככלל אני נגד האופנה של הימין הקיצוני להפגין מול בתים - ראה נועם תיבון, יאיר נווה, הפרקליט הבכיר ההוא ועוד.
3. ראה 2.
4. גם אלימות מילולית זו אלימות, אך "אבין" אותך אם תטען שלקרוא ליהודי (עזוב קצין בצה"ל) אייכמן זה בסדר.
1. ההפגנה היא בעקבות פעילותו של התא"ל בצה"ל. אתה טוען שההפגנה היא סתימת פיות, משמע היא מופנית כנגד דיעה. מכאן יוצא (שאתה טוען) שהתא"ל המדובר לא מבצע את תפקידו על פי שיקולים מקצועיים אלא פוליטיים.
2. ברור שלא הייתי רוצה, וזו אחת הסיבות שאיני ממלא ומעולם לא ניסיתי למלא תפקיד ציבורי.
מצד שני, אמנם זה לא כיף, אבל זו לא ענישה. אם איך בטוח למה לא, אני ממליץ שתיוועץ במילון (או בשכל הישר). לפי ההיגיון שלך גם אם אני עושה לך פרצוף עקום ברמזור זה סוג של ענישה.
3. ראיתי.
4. אמת, אלימות מילולית גם היא אלימות. מצד שני דומני שאיש עדיין לא נפצע מרוב אלימות מילולית.
4א. לא מלהיב אותי זה שקראו למישהו "אייכמן". מצד שני זה גם לא מפיל אותי מהכסא. זו לא הפעם הראשונה שלהם. אמנם היו בעבר מקרים שבהם הסתה דומה מצד אותו מגזר הביאה לרציחתו של רמטכ"ל לשעבר וראש ממשלה דאז, אבל אפשר לקוות שהפעם אף אחד לא יקפד את חייו.
בקיצור, אני בעד זכותם של המתנחלים להפגין, אף שאני מתנגד לדעתם (אותה הם משמיעים בהפגנות האלה).
אני נגד אלימות מצדם, או מצד מפגינים אחרים. (כמובן שיש נסיבות שבהן זה לגיטימי להשתמש באלימות, אבל אנחנו עוד רחוקים מהמצב הזה)