red in blood כתב:
קומוניסים כתב:
red in blood כתב:
קומוניסים כתב:
אתה קצת מבולבל, כיוון שהיהדות היא דת, ברור שיהדות זה דתיות
תחשוב על זה לא מסובך..
דת זה רק חלק קטן מהיהדות.
גם מבחינה אישית, וגם מבחינה היסטורית.
לא הנתי איך בדיוק הדגעת למשפט כזה- "מים הם רק חלק קטן מהים"
ארחיב:
ניקח לדוגמה את "אהבת הזולת" כערך יהודי.
אני מניח שתסכים איתי שמודבר על ערך יהודי מובהק (אם כי ראוי לציין שהוא קיים גם בנצרות לדוגמה)(אני לא מבין מספיק באיסלם בשביל לקבוע אם גם שם זה קיים).
יחד עם זאת, אפשר ללמד את הערך הזה בכמה גישות:
אפשר ללמד מהי אהבת הזולת, כיצד היא מתבטאת, מדוע היא חשובה לקשרים האנושיים וכו',
ואפשר ללמד שאלוהים ציווה עלינו לאהוב את הזולת שכן כל בני האדם נבראו בצלמו, ועל כן חשוב שנאהב את הזולת וכו'.
אני מניח שגם הגישה השנייה חשובה לך, ולכן ברור שתחנך את ילדך גם בגישה הזאת.
לעומתך, אצלי הגישה השנייה פסולה רעיונית אצלי, וארצה שילדי (בהנחה ויהיו לי כאלו בעתיד) יחונכו רק בגישה הראשונה.
אם אני אשתמש במשפט שנתת כמטאפורה - "מים הם רק חלק קטן מהים":
אם ארצה שילדי ילמדו רק על הדגים, אין צורך ללמד אותם על המים, אלא בהקשר של ידע כללי (שהוא תמיד דבר חיובי בעיני).
אחלה, בא השר ואומר למה לדבר איתם רק על הדגים, או רק על דג מסויים (תחפושות בפורים, סופגניות בחנוכה ותו לא. ) דבר איתם על הים, (על קריעת הים, על מתן תורה והכניסה לארץ ישראל..)
לגבי מה שהלת בהתחלה, זה סוגיה שלמדתי " גדול המצווה ועושה משאינו מצווה ועושה"
כל אדם שמקיים מצוה או נמנע מעבֵרה מקבל שכר על עצם קיום המצוה. שכר זה, אי אפשר לשלול אותו אפילו מאומות העולם. ואולם, המצווה על המצוה ועושה אותה זוכה עוד לדבר אחר: על ידי עשיית רצון ה', הריהו יוצר קשר מיוחד עמו יתברך. קשר זה אינו נוצר כשאינו מצווה ועושה. וכעין זה כתב הרא"ש בתוספותיו למסכת קידושין (לא ע"א):
"המצווה ועושה הוא עושה רצון קונו, אבל מי שאינו מצווה ועושה, לא שייך לומר ביה עושה רצון קונו".
ובכלל, באופן כללי המצוות נחלקות לשלשה חלקים,
אלה שניתן להבין בשכל פשוט (כיבוד הורים, לא תרצח, וכו' וכו' אלה מכונות - משפטים),
אלה שלא ניתן להבין כלל בהגיון- מכונות חוקים (לדוגמא איסור לבישת שעטנז),
ואלה שלאחר שציוו אותנו עליהם אנו מסוגלים לתפוס את הרעיון שעומד מאחוריהם- מצוות אלו מכונות עדות.. (שבת, ציצית, חגים וכו. )
ללמד את ילדך רק חלק? האם תלמד או רק כפל ללא חילוק? או רק חיבור ללא חיסור?