קומוניסים כתב:
אתה לא מתייחס לדברים שלי בכלל. מה קשור עלונים עכשיו? שמעת אותי מדבר על עלונים... אני מדבר על חמשת חומשי תורה על דברי הנביאים, התנאים, האמוראים, הסבוראים, הגאונים, ראשונים ואחרונים. על שולחן ערוך. מה מכל זה ולעלונים הנפלאים שבוודאי עדיין מחלקים בבתי הכנסת למרות העדרותי ארוכת השנים משם? אתה טוען שיש יהדות "אחרת"? תשאל את עצמך- מה היא יותר, יותר יהדות או יותר "אחרת"?
לא רק דתיים טבעי שיתנגדו לחקירת רב ע"ס חיבור תורני-הלכתי שהוציא, שמשמעותו לחיים ולפרקטיקה, הוא נושא בפני עצמו..
ראשית, למען הסר ספק: לא מעניין איזו יהדות יותר אמיתית.
אם החתירה לאמת אינה מעניינת אותך, לא פלא שאלה הם הדיעות שלך...
ושוב, אין "איזו יהדות". יש יהדות אחת. 70 פנים לתורה זה לא 70 "יהדויות". שנית, ולנושא, אני רואה שקשה לך להבין, אז אני אפרט.
מלבד התפיסה המשיחית-לאומנית של היהדות, זו שמקדשת את הארץ על פני החיים,
קדושת ארץ ישראל זה אבן יסוד ביהדות. על פני החיים? אני יודע על שלוש איסורים בלבד שהם בבחינת "ייהרג ובל יעבור"- עבודה זרה, שפיכות דמים וגילוי עריות. את המתים על פני החיים, (?) ואת הכקנאות הדתית על פני דרך ארץ,איפה ראית את הדבר הזה? יש עוד סוגים של יהדות. לא, אין כאלה. אין סוגים של יהדות. יש אולי הבדלי גישות .
מנסיוני בחיים, המתחזקים למיניהם נוטים להיות מושפעים מאוד מאיזה סוג של יהדות שהם פגשות בתחילת הדרך שלהם להתחזקות, שענה במקרה על הצרכים הרגשיים שהביאו אותם להתחזק מלכתחילה.
העלונים שאני מדבר עליהם הם מטאפורה לדרכי ההפצה הרדודות-אך-נגישות בהן פונים אל המתחזקים האלה (באותה מידה יכולתי לכתוב על סרטונים ביוטיוב או קסטות של אמנון יצחק לאוטו, כמו שהיו פעם).
אתה אתה בעצם אומר שנתקעה לי הקסטה או משו בסגנון?.. סבבה. אני לא חושב ככה. אני חושב שאני פתוח להבין ומשתדל להקשיב. לא רואה את עצמי כתקוע על משהו אבל יש דברים שהם ברורים לי. גם אתהאם ייתחשק לך לעסוק במתמטיקה לא תתחיל בחיבור וחיסור למרות שלמדת אותם איי שם בכיתה א (ואולי אף בעזרת חוברת או קסטה..)
אז אתה במקרה נפלת פעם על עלון (או קסטה, או קליפ ביוטיוב, או הרצאה, או שיעור...) של יהודי מסוג מאוד מסויים, ועכשיו אתה בטוח שזו האמת האלוקית.
אל תזלזל ביכולת שלי לחשוב באופן עצמאי בבקשה. זה קורה גם לטובים. אני, כשהייתי בן שבע, ראיתי משחק כדורגל בטלוויזיה. הפועל ניצחו. מאז אני אוהד הפועל. עצוב שזה קרה לך עם דבר כל כך חשוב כמו אמונה ודרך חיים, אבל זה לגיטימי.
מצטער שלא הדגשתי את הכל פשוט החלון קופץ לי כל הזמן ולא נותן לי להדגיש..