החתול של שרדינגר כתב:
לירון האדום כתב:
teknoboy כתב:
החתול של שרדינגר כתב:
teknoboy כתב:
מה קרה לכם?
הג'ימייל היה מהפכני באופן שבו הוא מסדר ומציג את המיילים (להזכירכם, בעבר היינו רואים כל הודעה בנפרד, והיום הן מסודרות במעיו אשכול שכזה).
ואח"כ גם הוסיפו את הקטע של התגיות ועוד.
השינויים האלה הם בדיוק מה שבמקרה של הPLUS מגדירים פה כ"שינויים קוסמטיים".
לדעתי הקטע עם המעגלים המרובים במקום רשימה אחת של חברים הולך להיות שוס.
זה אפשרי לעשות גם בפייסבוק, אבל לאנשים אין כח עכשיו להתחיל להגדיר קבוצות לכל החברים שלך...
להתחיל להעביר את כולם ל+ מהפייסבוק לדעתי הוא כמעט בלתי אפשרי.
א-בפייסבוק זה ממש לא נח לעשות את זה
ב-
כשאתה עושה את זה בפייסבוק כולם יכולים לראות את הקטגוריות שלך ומי נמצא בתוכן (ואנשים שתייגת כ"אנשים שהכרתי מהיוטיוב", "אנשים שהוספתי כי לא היה נעים לא להוסיף אותם", ו"כוסיות" ינתקו את הקשר איתך לחלוטין די מהר)
חוץ מזה, אני חושב שבהתחלה אנשים יהיו בשניהם, יתחילו להשתמש ביקר בPLUS כי כל החברים שלהם גם שם וזה הרבה יותר נח, ויזנחו את הפייסבוק.
זה לא נכון.
אתה יכול ליצור רשימות חברים נפרדות (שים לב, לא מדובר על קבוצה), שאף אחד אחר לא יודע איזו רשימות יש ומי נמצא בתוכן.
השינוי הגדול מפייסבוק הוא שאין "חברים". בפייסבוק הקשר חייב להיות דו-סטרי.
זה התאים לתקופה שבה פייסבוק הוקמה, שהחברים שלך ברשת היו באמת רק חברים אמיתיים.
גוגל הבינו שזה לא ככה היום, ושכל שכבות ההכרויות של אנשים נמצאים אצלך ברשת החברתית, ועל כן יש "אנשים" במקום חברים.
המשמעות - הקשר יכול להיות חד סטרי. אני לא חייב לשייך מישהו למעגל כלשהו אצלי בשביל שאני אופיע אצלו ולהפך.
איך זה מסתדר עם הפרטיות? בקלות. אני יכול להגדיר מה כל אחד יוכל לראות אצלי, ומה הוא יוכל להגיב אלי.
לדוגמה: אני פוגש עכשיו מישהו בעבודה, והוא מוסיף אותי למעגל "עבודה" אצלו בשביל שיוכל לעדכן אותי בחידושים.
לעומתו, אני לא עושה מעגל של עבודה אלא רק של חברים בעבודה. אני לא אוסיף אותו לאף מעגל וכך הוא לא יראה שום דבר שאני מעדכן.