ההסתבכות של פיני גרשון: אחרי שנעקץ על ידי מתווך הוא נתבע על ידי חברות לניכיון צ'קים. הטענה: ביטל המחאות בכמיליון שקל. נגד המאמן נפתחו תיקים בהוצאה לפועל
איתי בלומנטל פורסם: 04.04.13, 07:53
תביעת ענק נגד פיני גרשון: חברות לניכיון צ'קים תובעות את מאמן הכדורסל בכמיליון שקל, זאת לאחר שלטענתן הוא ביטל המחאות. בנוסף, נפתחו נגדו תיקים בהוצאה לפועל.
ההסתבכות הכלכלית של גרשון היא תולדה של תרגיל עוקץ שהוא נפל לו קורבן. מכתב אישום שהוגש נגד המתווך משה עזרא עולה כי הוא הונה את גרשון ב־1.4 מיליון שקל.
השניים הכירו במהלך ישיבה קבועה בבית קפה ברמת אביב ג', סמוך למשרד התיווך שהיה בבעלות עזרא. גרשון ביקש לרכוש דירות לשלוש בנותיו, אך אחרי שהעביר לידיו המחאות הוא גילה כי המתווך נמלט מהארץ.
בחודש שעבר, אחרי שעזרא שב ארצה, הוא נעצר, נחקר ופרקליטות מחוז תל אביב הגישה נגדו כתב אישום חמור שבו נטען כי הוא מכר באופן פיקטיבי את אותה הדירה לגרשון, לשחקן מכבי תל אביב בכדורסל מורן רוט ולאיש העסקים אריה אייבי. עזרא, שהואשם בביצוע עבירות של גניבה בידי מורשה, קבלת דבר במרמה ובנסיבות מחמירות, זיוף מסמך ושימוש במסמך מזויף, שוחרר לביתו על ידי בית המשפט בתנאים מגבילים.
לפני שבועיים הגישה חברת "שרון פלצי" לניכיון צ'קים תביעת ענק נגד גרשון בדרישה לפצותה בכמיליון שקל. לטענתה, גרשון ביטל את הצ'קים אף שידע שהם הועברו לצדדים שלישיים. בנוסף נטען כי גרשון מנצל את מעמדו כאישיות ידועה ואף איים, לטענת החברה, על עורך הדין של החברה.
"התובעת פנתה בדרישה לפרוע את התשלומים שחוללו, אך זכתה למכתב, תוך הפרחת איומים כלפי עורך הדין של התובעת על כל מהלך שיעשה, גם כשמדובר בפעילות שלו כעורך דין מייצג. הנתבע חושב שאולי בשל היותו אישיות ציבורית ידועה הוא יכול לעשות כרצונו, קרי לחלק צ'קים במיליוני שקלים ובחשבונות שונים של נותני שירותי מטבע, וכאשר מערכת היחסים שלו עם מתווך הנדל"ן עולה על שרטון או משתבשת, הוא מבטל בהינף יד צ'קים שהוא יודע שעברו לצדדים שלישיים", נטען.
גרשון הגיש לבית המשפט בקשת התנגדות לשתי חברות בתחום ההלוואות החוץ בנקאיות "אמטל שירותי מטען" ו"ים מטבע חוץ", לאחר שאלה פתחו נגדו תיקים בהוצאה לפועל המסתכמים ב־90 אלף שקל.
"צ'קים נשואי תיקים אלה ניתנו למשה עזרא, אשר רימה והונה אותי ביחד עם אחרים", כתב גרשון לבית המשפט. "מאחר שעזרא טען כי הוא עלול להיתקל בקשיי נזילות, הייתי אמור לגבּות אותו במובן זה שככל שצ'ק שיינתן לחברת הבנייה לא ייפרע, יהוו הצ'קים שלי ביטחון, שכן לי עצמי אין ולא הייתה בעיית נזילות. רק בדיעבד גיליתי שעזרא הונה אותי כשמכר לי נכסים פיקטיביים שכלל לא הייתה לו זכות למכור לי אותם".
פיני גרשון מסר בתגובה כי משום שהנושא נמצא בהליך משפטי הוא מנוע מלהתייחס אליו.
מקור:
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340, ... 12,00.html