כמו כולנו כאן, התרשמתי עמוקות מדבריו של עו"ד ש. מזרחי, יו"ר מועדון הכדורסל מכבי אלקטרה תל אביב, אשר חושש שבמשחק הקרוב של קבוצתנו האהובה מול קבוצתו יושמעו קללות קשות הגובלות בהסתה ועשויות לחמם את המשחק.
הדבר נגע ללבי כמו כולם. אני אישית אהיה במגרש בתוך יציע אוהדי הפועל, ואשתדל מתוכו לעשות כמיטב יכולתי על מנת למנוע את התופעה הנוראה הזאת. אבל מרבית האוהדים יאלצו לצפות במשחק בסלון בבית, חסרי אונים לעשות משהו בנדון.
למזלנו כבר מזמן מצאו חכמינו פתרון לבעיה הקשה הזאת, ואין צורך להמציא את הגלגל מחדש. עלכן אני קורא בזאת לכל האוהדים שיישארו בבית לעשות שוב מה שעשינו ב-48 וב-67. או ליתר דיוק ב-2005
http://www.shedim.com/forum04/viewtopic.php?t=42009ומיד כשאתם שמים לב במהלך השידור החי בטלביזיה לדבר קללה אשר עלול לגרום ר"ל להסתה וחימום המשחק להפנות מיד את תשומת לב המשטרה לנושא.
גם היום מרחב המשטרה הרלבנטי הוא מרחב יפתח, שמספר הטלפון שלו
03-6802222. פשוט צריך להתקשר ולאמר
ציטוט:
"אני רוצה להתלונן על הפרה של הסדר והסתה לאלימות . שמעתי עכשיו אלפי אנשים שמקללים <קללה נוראה כלשהי> באולם נוקיה ואני מבקש שתפנו את תשומת לב כח השיטור באולם שיפסיק את זה מיד"
אני רק מזכיר, שברוחו של עו"ד ש. מזרחי, המחוייבות של כולנו לא צריכה להפסיק בכך. ואני קורא לכולם במקביל גם ליידע את איגוד הכדורסל על מנת שועדת המשמעת שלו תוכל לטפל בנושא. למרבה הצער משרדי האיגוד סגורים בשעות הערב. לכן תיאלצו לשלוח פקס למספר
03-5686667 . למי שאין מכשיר פקס אפשר דרך האתר הזה
http://www.freefax.co.il/upload.phpבכל מקרה עדיף גם לשלוח אימייל לכתובת
ibba@basket-ball.co.il , כדי לוודא שיקבלו.
עדיף לשלוח נוסח מסודר, כדי שיוכלו לטפל בזריזות בכל מקרה מקרה, ולמנוע הישנות שלו בעתיד, לכן אם מישהו צריך הכנתי נוסח קצר
ציטוט:
לכבוד איגוד הכדורסל - ועדת המשמעת
הנדון: הפרת סדר והסתה לאלימות במשחק כדורסל באולם יד אליהו
שלום רב,
1. בתאריך 2.12.2012 צפיתי בטלביזיה במשחק ליגת הכדורסל של הפועל ת"א מול מכבי ת"א אשר התקיים באולם הכדורסל יד אליהו.
2. במהלך השידור שמעתי אלפי אנשים מקללים בצורה הגובלת בהסתה לאלימות. בפרט שמעתי בדקה <הכניסו דקה> את הקריאה <קללה נוראה כלשהי>.
3.אבקש בהתאם להעמיד בהקדם את קהל אוהדי הקבוצה הרלבנטית לדין, על מנת למנוע הישנות המקרים בעתיד ולשדר מסר לקהל האוהדים וראשי המועדון המבהיר כי האיגוד אינו משלים עם מקרים של הסתה ואלימות מילולית קשה.
בברכה,
<הכניסו שמכם כאן>
ואני מבקש לא להתעצל. כל פעם שאתם שומעים משהו בבקשה להתקשר, ועדיף גם לשלוח, כדי להקל על המשטרה וועדת המשמעת לבצע את עבודתם.
קדימה חברים, השינוי מתחיל בתוכנו ובעזרתנו!