el dudernio כתב:
אופטימי, מה שאתה אומר משחק לכסף הגדול, וכל עוד אין הגבלת תקציב הוא משחק לידיים של מכבי ובא לרצות את מכבי.
כמו שכבר אמרתי, למכבי השנה היו 8 שחקנים זרים מתוך סגל פעיל של 13 שחקנים (אם לא מחשיבים את אלון שטיין ועידן זלמנסון),
כלומר הם יכולים להרשות לעצמם לשחק בכל משחק ליגה עם 8 שחקנים (5 ישראלים ו 3 זרים) ופשוט להחליף לכל משחק את הזרים
שישחקו, וככה לחלק את העומס על ה"כוכבים". אם שחוזינטיס למשל נפצע / שיחק הרבה בשבועים האחרונים, אפשר לתת לו לנוח ולעלות
לשחק עם ג'ימס או הנדריקס, לגליל למשל היו 5 זרים, אם ג'ונס היה "מותש" אין להם זר אחר שיוכל להחליף אותו, ואז הם יתנו את הבמה
לקוז'יקרו, לאשדוד הקבוצה שהפסידה למכב"י בגמר היו "רק" 3 זרים. במקום לתת "גב" לשחקן הישראלי, האפשרות להחתים כמה זרים שרוצים
נותנת גב לשחקנים הזרים, מחלישה את השחקן הישראלי, ומנציחה את פערי היכולת.
מעבר לזה, אם אתה יכול לרשום 3 שחקנים, אתה יכול להחתים 10, הסיכוי שתפגע ב 3 מ 10, הוא גדול יותר מהסיכוי שתפגע ב 3 מ3, כלומר
גם בצד המקצועי זה משחק לטובת הקבוצות עם הכסף. מה גם שסיבה היחידה שלא מגבילים את מספר הזרים זה שמכבי / ירושלים יוכלו להתחרות
בקבוצות האירואפיות, לצערי זה בא על חשבון הליגה ואין שום הצדקה לכך.
נכון,ואין לי בעייה עם כך.
וההסברים הארוכים מיותרים. אני בעד ליגה שבה רוב השחקנים שעל הפרקט או על הספסל או על שניהם גם יחד יהיו ישראלים.
בזה ניגמרים הדרישות שלי.
ד"א באותה מידה גם בכדורגל הייתי רוצה שבתהליך הדרגתי יצומצמו מספר הזרים.
זכותה של המחלה להחתים 20 זרים ולעשות ביניהם רוטציה. לי חשוב שעל הפרקט לא יוכלו להיות יותר מידי זרים.
לאחר שליגה כזו תרוץ כמה שנים לאט לאט נוכל גם לצמצם את כמות הזרים שיהיו רשומים בקבוצה באיגוד.