אני רוצה להתייחס לפן החיובי של תוצר הריסת האולם. הקמנו עמותה, שהתחילה מאפס מהליגה הנמוכה ביותר בלי קומבינות, וכיום מנהלת את הפועל, ומהווה דוגמה שאפשר אחרת. פרצנו דרך,בניהול הספורט בארץ להראות שיש מודל אחר, נכון יותר (שעובד יפה מאד בגרמניה) של בעלות אוהדים ולא אוליגרכים\ראשי עיר אינטרסנטיים ששופכים מיליונים מכספי משלם המיסים לכיסי חבורת זרים. המודל שנוצר, היווה דוגמה להתפשטות התופעה, של קבוצות אוהדים. גם בכדורגל וגם בכדורסל. נכון, יש כנראה תקרת זכוכית, שכיום קשה לפרוץ אותה ללא כספים חיצוניים , אבל הוכחנו שעם נחישות, ניהול נבון והתנהלות נכונה אפשר להצליח. החשוב ביותר בעיני, הוא קביעת עקרונות והוכחה שניתן גם לדבוק בהם - הסרוב לעלות לליגת העל על השולחן הירוק, לאחר שהפסדנו בפליאוף, הוא מופת שמלווה ומרגש אותי עד היום . מקווה שגם אותכם. העמדות העקרוניות במינהלת הליגה נגד האוליגרכים (הישנים והחדשים) הן מקור לגאווה. הפיתוח ההדרגתי של המועדון, בעיקר מחלקות נוער הוא אדיר. כך משקמים וכך בונים לטווח ארוך. בעיקר, הגאווה היא על ניהול והתנהלות פיננסית הגיונית.! המסירות של העוסקים במלאכה, בהתנדבות ומזמנם החופשי, מדהימה בכל קנה מידה! אני חושב שלכל מי שהיה יד בפעילות להקמת העמותה, הקבוצה ניהולה ובנייתה, מהתחלה ועד היום , מגיע שפו גדול , ב"חגיגות" העשור להרס האולם!
נכון, לא הכל וורוד, יש החלטות שאישית היתי שמח שלא היו מתקבלות (זר חמישי, פיטורי מאמנים בקצב גדול מידי ועוד), אבל בגדול כששמים על המאזניים את הישגים מול הבעיות - הכף נוטה בבירור לכוון הזכות!
לא הצלחנו לפרוץ את תיקרת ה 2000+ חברי עמותה. קיויתי שנכפיל את מס החברים אבל אולי זה עוד יקרה. אבל בגדול, אני כחבר עמותה מיום היוסדה ,חש גאווה גדולה מאד להמנות על העמותה הזאת!
לסיום, מילה על הכדורגל. עמותת האדומים (שגם בה הייתי חבר) נכשלה כי הלכה בדרכים לא נכונות. התרופה לכדורגל תבוא כשתחדור ההכרה שרק בעלות (מעל 50% ) וניהול עי העמותה יהיה גם בכדורגל.
אז נכון, הבט אחורה בזעם (על הרס האולם הביתי) וקדימה בגאווה ובתקווה - על מה קם כתוצר מהאירוע הזה.!
_________________ מי שטורח בערב שבת לא אוכל אותה בשבת! תודה לך הפועל על עונה אדירה! הדובדבן שבקצפת - זכיה בדאבל במעוז הפאשיזם הגזעני הירושלמי!
|