Fez כתב:
מזכיר את חצי הגמר מול אילת שנה שעברה שהוא עלה לא כשיר ולא היה קשור לענף.
הבעיה היא שבאופן כללי הוא נחלש די משמעותית העונה והקליעה שלו (גם מחצי מרחק וגם מבחוץ) רעה לאורך כל העונה, קשה לי להפריד את זה מהמשחק היום ולהגיד שזה רק הקרסול. משהו לא טוב עובר עליו מהבחינה הזאת.
יחד עם הצניחה החופשית ביכולת ההתקפית של מתן (3.7 נק' למשחק, 13% ל-2 נקודות) אנחנו פשוט לא מקבלים תפוקה התקפית מהישראלים כמו שאנחנו אמורים.
אני לא יודע אם אפשר ללמוד משהו מהמשחק היום כי אנחנו לא יודעים כמה הוא היה כשיר, אבל אני מייחס קרוב למאה אחוז מהירידה בקליעה שלו לשינוי התפקוד העונה. זה לא שהוא איבד מהאתלטיות שלו או שהוא מחטיא את אותן זריקות שהוא קלע מבעונה שעברה. אי אפשר לצפות שרביב יוליך כדור לבד כשהיריבה יודעת שהיא צריכה ללחוץ אותו, יריץ את הפיק-אנד-רול פעם או פעמיים בהתקפה, יחזיק בכדור 15 שניות, יקבל החלטה תחת לחץ אילו זריקות לקחת ומתי, יעלה לזריקה מכדרור על שומר, והאחוזים שלו יישארו באותו איזור. האמת שעם כל זה הייתי אפילו מצפה לתוצאות יותר גרועות ממה שאנחנו רואים בפועל. שום דבר מהנטל הכל כך כבד הזה לא היה עליו בעונה שעברה.
זה לא שאין מה לעשות בנידון, אין שום סיבה בעולם שהגארדים האחרים לא יעזרו לרביב עם הובלת הכדור והפיק-אנד-רול. גם אם זה לא פיתרון מושלם, זה נראה הרבה יותר טוב. דוגמה טובה מאוד הייתה נגד חיפה, שהרגה את רביב כל המשחק עם הלחץ, ובשלוש הדקות האחרונות לקטש לא נותרה ברירה אלא להוציא את הכדור מהידיים שלו, וכמו קסם רביב קיבל את הכדור לבידודים ועשה שמונה נקודות ברצף שניצחו לנו את המשחק. מה שמעצבן זה שגם כשהנסיבות כופות על קטש שינוי חיובי שעובד טוב, בהזדמנות הראשונה שיש לו הוא חוזר לאותן טעויות. אותו דבר עם זה שמתן פותח בעמדה 4 למרות שהסתדרנו בלעדיו, אותו דבר היה בתחילת העונה עם ההתעקשות על ליינ-אפים נמוכים שלא עבדו.