יובל כתב:
ניסיתי, באמת שניסיתי לתת צ'אנס, התמקדתי בדברים החיוביים, אפילו לעתים דיברתי להגנתו (אולי בגלל שמראש הציפיות לא היו קיימות), אבל די, אני לא יכול לראות יותר את השחקן הזה.
התרומה של הטאלנט המפלצתי, הביג מן האימתני, שחקן שובר השיוויון היום בריבאונד - 30 דקות, 2 ריבאונדים. 1 בהתקפה, 1 בהגנה. ומכיוון שמדובר במאורעות כל כך נדירים אני גם זוכר את כל שני הריבאונדים שלו, שניהם נפלו לו ליד בלי אף שחקן שיפריע לו. אין מילים לתאר כמה זה גרוע. זה הרבה מעבר לגרוע, מחריד, מזעזע, מרתיח, מחפיר, כל תיאור שתבחרו.
העבודה על השחקן הכשרוני-אם-כי-רך-להחריד רוברט רות'בארט, הסתכמה לכדי 40 נקודות מדד. לא של גייטס חלילה, אלא של רות'בארט. מיותר לציין שזהו שיא קריירה עבור השחקן שאף אחד לא רצה לחשוב עליו בתור אופציה רצינית מרוב שהוא רך, כולל המאמן הנוכחי שלו שהודה השבוע שהוא רצה לזרוק אותו. חבל שלא סיפרו לכל אותם אנשים שיש שחקן יותר רך, במיוחד בשביל רות'בארט, וקוראים אותו יינסי גייטס. אה כן, גייטס גם צריך להגיד לתודה למיימון, משום שבמספר התקפות זעום שבהם מיימון שמר על רות'בארט, האחרון כל כך נבעת מרעיון האימים שמישהו אשכרה שם לו גוף בצבע במקום לתת לו לטייל עד הטבעת והוא החטיא את כל הזריקות וקלקל את הסטטיסטיקה המושלמת שלו.
ומהעבר השני, התרומה שלו הגיעה לכדי 15 נקודות. שזה אפילו טיפה מעל הממוצע שלו, שכבר מזמן לא עומד על מספרים יוצאי-דופן שמרשימים מישהו ומתקרב יותר ויותר לתפוקה ההתקפית הבינונית שלו מאילת (למען הסר ספק, לא שזה משנה יותר מדי כמה נקודות הוא עושה). מה שהנקודות האלה לא מספרות זה את מספר הנסיונות מעוררי הרחמים לעשות פוסט-אפ על שחקנים כמו רות'בארט, לאוסן והובר, שחקנים שלא האמינו שהם יהיו מסוגלים לתת גוף על שחקן כדורסל עד היום האחרון בקריירה שלהם. ניסיונות שהסתיימו לרוב בהחזרת כדור לגארדים חסרי האונים שלנו שנתקלו בסוף שעון ובלי שום אופציה התקפית. מזל שיש לנו גארדים מספיק מוכשרים שיכולים לעשות סל מכלום ואיכשהו עוד נרשמו לגייטס שבעה אסיסטים, בחסד ולא בזכות.
אני אגיד את זה פעם נוספת וכנראה אצטרך להמשיך להגיד את זה בכל שבוע עד סיום העונה: מדובר בזר הכי יקר מחוץ לירושלים ומכבי ובמקביל הזר הכי גרוע בליגה, שאני לוקח כל זר גבוה בליגה לפניו, באנטי-כדורסלן ואנטי-ספורטאי שגורם נזק בל-יתואר לקבוצה, ואיתו לא נגיע לשום מקום. אין שום דרך להסתכל מעבר לזה.