תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 22:06

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 30 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: אוריאל דסקל על האקדמיה
הודעהפורסם: 20 נובמבר 2013, 10:06 
סמל אישי של המשתמש
התייחסות נרחבת בכתבה של רמי ויורם חרוש
http://www.calcalist.co.il/sport/articl ... 47,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: אוריאל דסקל על האקדמיה
הודעהפורסם: 20 נובמבר 2013, 10:12 
סמל אישי של המשתמש
אני מעריך מאד את החזון והשאפתנות שבפרוייקט הנוער, ויש לי הרבה הערכה לרמי וחרוש שמשקיעים המון כדי להרים את הפרוייקט הזה. לא מערער לרגע על זכות ההנהלה להוביל את הפרוייקט.
אבל אין שם כמעט התייחסות לכך שהדבר גוזל מאיתנו משאבים אדירים, וחלק גדול מאד מהגירעון שלנו נובע ממנו. הסיכוי שיצא משם שחקן לבוגרים הוא אפסי, וכשאנחנו עומדים על כרעי תרנגולת בבוגרים הפרוייקט הזה הוא פשוט טעות אדירה ומתגלגלת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2013, 10:51 
הסיכוי שיצא מזה שחקן לבוגרים הוא 100%. השאלה היחידה היא מתי.
מספיק עם הראיה הצרה הזאת, ברור שאקדמיה בטווח הארוך תייצר לך כשרונות אבל היא מייצרת הרבה יותר מזה, היא מייצרת אוהדים ומחברת לקהילה, כל ילד שגדל בהפועל יהיה אוהד
כל החיים שלו ויביא איתו עוד כמה חברים. מזל שיש לנו הנהלה של אנשים רציניים שחושבים חמש ועשר שנים קדימה ולא נכנעים ללחצים של אוהדים שרוצים לשדרג את הזרים שלנו במקום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2013, 10:53 
כמה ציטוטים של רמי משם:

"בגדול, אנחנו לא עושים את זה רק בשביל להצמיח שחקנים, אלא בגלל שזה הדבר הנכון שקבוצה צריכה לעשות. מבחינת מועדון, זה נכון שתהיה לו אקדמיה"

"אנחנו עדיין צריכים מודל עסקי. אנחנו עובדים על זה עדיין. אבל מה שחשוב זה שהחלטנו לצאת מהקופסה. לעשות אקדמיה במרכז הארץ. זה חדשני. אנחנו בשנה הראשונה ואנחנו אפילו לא יודעים את כל הדברים שאנחנו לא יודעים. הכוונה היא לעשות חשיבה כל הזמן, בריינסטורמינג כלכלי, כדי לראות איך אנחנו מוסיפים לכל זה היגיון כלכלי לפרויקט" (בתשובה לשאלה איך מונעים מהשחקנים האלה לעזוב לאחר מכן)

לי זה נראה מאוד מאוד רע. סדרי העדיפויות של רמי כפי שמוצגים בכתבה, ואני מסייג את עצמי, הם בעיני מעוותים. זו כמובן רק דעתי האישית.
הרעיון לפיו "אקדמיה" היא ערך בפני עצמו ומטרה בפני עצמה, יותר מאשר אמצעי להשגת המטרות הכלכליות והמקצועיות של הפועל תל אביב, הוא רעיון שאני מוצא מדאיג. כך גם הרעיון של "נעשה עכשיו, נמצא היגיון כלכלי אחר כך".

אני רוצה להפריד רגע בין האקדמיה לבית הספר לכדורסל: האקדמיה היא לא בית הספר לכדורסל, ועליה לא ניתן להגיד שניתן להפוך אותה לרווחית או לגדל דרכה אוהדים או לעסוק דרכה בפעילות קהילתית וכו' וכו' (טיעונים שקיבלתי במידה מסוימת גם אם לא הסכמתי איתם לחלוטין בנוגע לבית הספר לכדורסל). האקדמיה נועדה אך ורק לגדל ולפתח שחקנים. היה פה דיון ארוך בנושא לא מזמן שבו הסברתי למה לדעתי זה מיותר לחלוטין במציאות הכדורסל בכלל והכדורסל הישראלי בפרט, רק שבדיון הקודם לא נעשתה ההפרדה בין בית הספר לכדורסל לאקדמיה, ולכן חשוב לי להתמקד בזה. להשקיע מאות אלפי שקלים בשנה (ואני חושש שהסכומים רק יעלו) בדבר כמו האקדמיה, שאין לו שום היגיון מקצועי או כלכלי, זה חד וחלק לזרוק כסף בעיני. ברור לי שלא כל הכסף הזה מגיע מהמועדון ושיש פה מימון מצד גורמים שונים (הורים, חסויות ותרומות), אבל ההשקעה היא לא מבוטלת והפרוייקט הזה הוא מטבעו ארוך טווח, כלומר ימשיך להכביד על התקציב במשך שנים על גבי שנים. בעיני זו טעות אדירה.

וכמובן מסכים עם כל מילה של המשתמש "הפועל".

נערך לאחרונה על ידי Fez בתאריך 20 נובמבר 2013, 11:00, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2013, 10:58 
ארדיטי כתב:
מספיק עם הראיה הצרה הזאת, ברור שאקדמיה בטווח הארוך תייצר לך כשרונות אבל היא מייצרת הרבה יותר מזה, היא מייצרת אוהדים ומחברת לקהילה, כל ילד שגדל בהפועל יהיה אוהד
כל החיים שלו ויביא איתו עוד כמה חברים. מזל שיש לנו הנהלה של אנשים רציניים שחושבים חמש ועשר שנים קדימה ולא נכנעים ללחצים של אוהדים שרוצים לשדרג את הזרים שלנו במקום.

אתה טועה. האקדמיה היא לא בית הספר לכדורסל והיא לא מייצרת אוהדים או מחברת לקהילה. אתה מבלבל בין דברים שונים.
תקרא קודם כל את הכתבה לפחות לפני שאתה יורה.

מעבר לזה, הסיכוי שייצא מזה שחקן משמעותי לבוגרים הוא קטן, הסיכוי שהשחקן הזה ישאר לאורך זמן ויעשה אימפקט במועדון הוא עוד יותר קטן, והסיכוי שההשקעה הכספית הזאת תשתלם יותר מאשר לקחת את הכסף הזה ולהחתים שחקנים כמו מתן או רביב (או אפילו צעירים מוכשרים יותר שהם שחקנים חופשיים) - הוא כבר מתחת לאפס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2013, 11:00 
יכול להיות שפרוייקט בסדר גודל של כמה מאות אלפי שקלים בשנה בלבד יכול להכניס הרבה יותר מתרומות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2013, 11:02 
סמל אישי של המשתמש
אין לי שום בעיה להמר על הסיכוי הזה, וזה נשמע כמו פרוייקט קהילתי נהדר אפילו אם לא יצא ממנו שחקן אחד.
אבל זה לוקסוס שלא יכולנו להרשות לעצמנו, אנחנו עדיין לא יכולים להרשות לעצמנו, וכתוצאה מכך נכון להיום הוא כבר הגיע למצב שהוא אחראי לחלק גדול מהסכנה הקיומית שהמועדון נמצא בה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2013, 11:03 
לא תתפוס אותי כתב:
יכול להיות שפרוייקט בסדר גודל של כמה מאות אלפי שקלים בשנה בלבד יכול להכניס הרבה יותר מתרומות

לא סגור על המספרים המדויקים כרגע, אבל תסתכלו על האנשים שחברים בדירקטוריון האקדמיה ותבינו לבד שיש פה תמיכה כלכלית אדירה שאמורה גם לכסות את עצמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2013, 11:05 
Fez כתב:
ארדיטי כתב:

אתה טועה. האקדמיה היא לא בית הספר לכדורסל והיא לא מייצרת אוהדים או מחברת לקהילה. אתה מבלבל בין דברים שונים.

מעבר לזה, הסיכוי שייצא מזה שחקן משמעותי לבוגרים הוא קטן, הסיכוי שהשחקן הזה ישאר לאורך זמן ויעשה אימפקט במועדון הוא עוד יותר קטן, והסיכוי שההשקעה הכספית הזאת תשתלם יותר מאשר לקחת את הכסף הזה ולהחתים שחקנים כמו מתן או רביב (או אפילו צעירים מוכשרים יותר שהם שחקנים חופשיים) - הוא כבר מתחת לאפס.

לא הבנתי אז אתה טוען שנער בן 15 שמגיע לאקדמיה של הפועל אחרי ששיחק בילדים בפריפריה לא יהפוך לאוהד הפועל? ואתה חושב שאם גדל כוכב באקדמיה אחרי שהתאמן שם 3 שנים הוא לא יתעדף להגיע לבוגרת של הפועל? בוודאי שאקדמיה מחברת לקהילה, לא באותה מידה כמו בית ספר לכדורסל עם מאות ילדים אבל גם כמה עשרות שחקנים מוכשרים שיגדלו להיות אדומים הם אימפקט עצום לע"ד על העתיד של המועדון. וזה בלי להתייחס ליחסי הציבור החיוביים שזה יוצר, הרי הכתבה הזו לבדה "שווה" הרבה כסף למועדון בתדמית הציבורית שלו שאסור לנו להמעיט בחשיבות שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2013, 11:08 
אני לא חושב שזה נכון להסתכל כרגע על עלות האקדמיה ולראות את הכסף הזה ככסף שחסר בקבוצה הבוגרת, כי אקדמיה מהסוג הזה גם יוצרת מיתוג ומביאה תורמים ומשקיעים. בטווח הקצר אולי היא יוצרת הפסד כספי מסויים, אבל בטווח הארוך, המיתוג הזה יכול לסייע מאד מבחינה כלכלית.

זה לא אומר שצריך לשפוך כסף בלי חשבון, אבל אסור להסתכל על זה בעיניים של רואי חשבון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2013, 11:11 
לא תתפוס אותי כתב:

יכול להיות (ואני יודע שיש תרומות מכובדות מאוד לפחות כרגע), ויכול להיות שלא.
אבל לי יש מחלוקת עקרונית עם ההשקפה של רמי בנושא הזה, לפיו האקדמיה היא ערך בפני עצמו ("נעשה את זה כי זה נכון") וההיגיון הכלכלי זה משהו שאפשר לשבת אחר כך ולנסות לסדר. גם כי אין לנו את הלוקסוס הזה מבחינה כלכלית של "נראה אולי זה יסתדר", וגם כי אני פשוט לא מאמין בלעשות משהו כל כך משמעותי מבחינת השקעה ומשאבים במנותק מהרווח הפוטנציאלי שלו למועדון (שלטעמי הוא אפסי).

שוב, אם יש היגיון כלכלי (ומבחינתי גם תרומות זה היגיון כלכלי) - סבבה. אני מתייחס יותר לפן העקרוני.

נערך לאחרונה על ידי Fez בתאריך 20 נובמבר 2013, 11:16, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2013, 11:13 
Fez כתב:
לא תתפוס אותי כתב:

יכול להיות (ואני יודע שיש תרומות מכובדות מאוד לפחות כרגע), ויכול להיות שלא.
אבל לי יש מחלוקת עקרונית עם ההשקפה של רמי בנושא הזה, לפיו האקדמיה היא ערך בפני עצמו ("נעשה את זה כי זה נכון") וההיגיון הכלכלי זה משהו שאפשר לשבת אחר כך ולנסות לסדר. גם כי אין לנו את הלוקסוס הזה מבחינה כלכלית של "נראה אולי זה יסתדר", וגם כי אני פשוט לא מאמין בלעשות משהו כל כך משמעותי מבחינת השקעה ומשאבים במנותק מהרווח הפוטנציאלי שלו למועדון (שלטעמי הוא אפסי).

שוב, אם היגיון כלכלי (ומבחינתי גם תרומות זה היגיון כלכלי) - סבבה. אני מתייחס יותר לפן העקרוני.

לפני שנה כשעלה הרעיון לעשות את האקדמיה זה לא קרה כי לא הייתה אפשרות כלכלית וגם הקיץ כבר היינו בדרך לבטל את הקמת האקדמיה אבל הצלחנו לגייס מספר תורמים שגרמו לפרויקט הזה לקרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2013, 11:15 
ארדיטי כתב:
Fez כתב:
ארדיטי כתב:

לא הבנתי אז אתה טוען שנער בן 15 שמגיע לאקדמיה של הפועל אחרי ששיחק בילדים בפריפריה לא יהפוך לאוהד הפועל? ואתה חושב שאם גדל כוכב באקדמיה אחרי שהתאמן שם 3 שנים הוא לא יתעדף להגיע לבוגרת של הפועל? בוודאי שאקדמיה מחברת לקהילה, לא באותה מידה כמו בית ספר לכדורסל עם מאות ילדים אבל גם כמה עשרות שחקנים מוכשרים שיגדלו להיות אדומים הם אימפקט עצום לע"ד על העתיד של המועדון. וזה בלי להתייחס ליחסי הציבור החיוביים שזה יוצר, הרי הכתבה הזו לבדה "שווה" הרבה כסף למועדון בתדמית הציבורית שלו שאסור לנו להמעיט בחשיבות שלה.

הטיעון שלך פה הוא פשוט הזוי, סלח לי. לילד בן 15 כבר יש קבוצה אהודה, מעבר לזה מדובר על מעט מאוד ילדים באקדמיה כך שגם לו אחד מהם היה הופך לאוהד לא נראה לי שזו התכלית של השקעת מעל 20 אלף ש"ח בשנה בו. נו באמת. זו לא המטרה של הפרוייקט וזו טענה מצחיקה. מעבר לזה אני גם יכול לספר לך בתור מישהו ששיחק במחלקות נערים ונוער שלא משנים שם אהדה לקבוצה (לא הכרתי אפילו אחד כזה). הטענה של רמי לגבי "ייצור אוהדים" היא בבית הספר לכדורסל נטו.

לגבי יחסי הציבור והתדמית וכו' כבר אמרתי שאני מקבל את הטיעון הזה במידה מסוימת, אבל רק אם עומד מאחורי זה היגיון כלכלי. כלומר אם יחסי הציבור האלה יביאו תרומות שיכסו את ההשקעה בפרוייקט, אחלה. אם לא, לדעתי זה בזבוז כסף מבחינת המועדון.

נערך לאחרונה על ידי Fez בתאריך 20 נובמבר 2013, 11:45, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2013, 11:21 
סמל אישי של המשתמש
נועם שחם כתב:
אני לא חושב שזה נכון להסתכל כרגע על עלות האקדמיה ולראות את הכסף הזה ככסף שחסר בקבוצה הבוגרת, כי אקדמיה מהסוג הזה גם יוצרת מיתוג ומביאה תורמים ומשקיעים. בטווח הקצר אולי היא יוצרת הפסד כספי מסויים, אבל בטווח הארוך, המיתוג הזה יכול לסייע מאד מבחינה כלכלית.

זה לא אומר שצריך לשפוך כסף בלי חשבון, אבל אסור להסתכל על זה בעיניים של רואי חשבון.

המנטרה של קיינס נכונה גם בהקשר הזה - בטווח הארוך כולנו מתים. בטווח הקצר צריך שיהיה מועדון.
אולי זה "לא נכון להסתכל על עלות" אבל הפועל ת"א לא מתקיימת בחלל ריק. יש X הכנסות וY הוצאות. ובסופו של יום צריך לשלם לשחקנים, מאמנים, ספקים. את העולם שמסביב להפועל ת"א זה מה שמעניין. ואם אתה מגדיל משמעותית גירעון גדול ממילא כדי לקיים את החזון הזה יש לזה מחיר. ואם לא נחתוך את זה מתישהו זה יתפוצץ.

אם היינו עם תקציב של 3 מיליון דולר בעונה, אפשר היה לספוג הפסד של כמה אחוזים ממנו לטובת האקדמיה. אבל אנחנו לא. המטאפורה שמתאימה לכך היא מי שיש לו אוברדראפט של 100 אלף בבנק, אבל קונה רק אוכל אורגני בניצת הדובדבן כי זה בריא יותר. אולי בטווח הארוך הוא יקטין את הסיכוי למחלות מחומרי הדברה. בטווח הקצר אין לו איך לשלם שכ"ד וחשבון חשמל כי הוא קונה בניצת הדובדבן במקום ברמי לוי, ולא חי בהתאם לאמצעים שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2013, 11:28 
סמל אישי של המשתמש
ראצ'ו כתב:
לא תתפוס אותי כתב:

לא סגור על המספרים המדויקים כרגע, אבל תסתכלו על האנשים שחברים בדירקטוריון האקדמיה ותבינו לבד שיש פה תמיכה כלכלית אדירה שאמורה גם לכסות את עצמה.

אמורה זה נחמד. היא באמת מכסה את עצמה?

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2013, 11:49 
סמל אישי של המשתמש
השאלה היא מבחינתי מה הסיכוי שזה יעלה שחקן בוגרים משמעותי לבוגרים.
לדעתי האימרה הזו ש"בכל מקרה יש המון ישראלים חופשיים בכדורסל הישראלי" היא שגויה בעייני, כשיש ישראלי פנוי בליגת העל, אתה צריך להציע לו תנאים טובים משאר הקבוצות שרוצות אותו, זה מעלה משמשעותית את העלות שלו. לעומת זאת שחקן נוער שעולה לבוגרים, בהנחה שהוא עולה עם חוזה מובטח ל4-5 שנים, הוא כבר אצלך, הקבוצות האחרות לא יכולות "לחטוף" לך אותו ואתה לא צריך להציע לו תנאים מיוחדים כי הוא כבר חתום על החוזה שהוא חתם עליו בגיל 18-19 (בדרך כלל חוזי חייל וכדומה).
קחו לדוגמא את דייסון וסלומון בראשל"צ, הם בכלל חשבו על אופציה אחרת חוץ מראשל"צ?, לא, ועכשיו דייסון הופך לאחד הישראלים המובילים בליגה והחוזה שלו אפסי ביחס לזה (כמו בר טימור, אבל לעומת בר טימור, ששם הפועל הימרו והצליחו (שזה נחמד ולפעמים עובד כמו אצל בר וחלקית אצל יותם, ולפעמים לא כמו זליקוביץ', גם אריאלי מסתמן ככזה), ראשל"צ לא הייתה צריכה להמר, כל הקלפים היו כבר אצלה ביד).
עכשיו השאלה היא כמה שחקנים יעלו מהאקדמיה לעומת העלות שלה. חרוש אמר בראיון שהוא חושב שלפחות 2-3 מהשחקנים יהיו שחקני ליגת על, אם 1-2 מהם כל מחזור גיל, יהפכו לשחקני רוטציה, ופעם בשלוש שנים בערך, יעלה שחקן שיהיה שחקן משמעותי האקדמיה שווה את ההשקעה, חוץ מזה זה רעיון נחמד אבל לא שווה כלכלית-מקצועית.

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2013, 12:19 
רמי בא מהקהילה העיסקית, לשמוע את רמי מדבר ברמה הפילוסופית והערכית ולתפוס אותם פשוטו כמשמעו
נראה לי קצת פשטני וריק, יש לי תחושה שההסבר לדגש הרב הזה הוא הרבה יותר עמוק ומשמעותי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2013, 12:22 
indiferent כתב:
רמי בא מהקהילה העיסקית, לשמוע את רמי מדבר ברמה הפילוסופית והערכית ולתפוס אותם פשוטו כמשמעו
נראה לי קצת פשטני וריק, יש לי תחושה שההסבר לדגש הרב הזה הוא הרבה יותר עמוק ומשמעותי

אתה צודק, וברור לי שהיתה גם הרבה יחצ"נות בכתבה הזאת (בדברים של רמי בפרט)
אבל הדברים לגמרי לא מנותקים מהפילוסופיה שלו על הדרך של המועדון, וגם ארז נגע בזה בחמישיות אתמול
אני באופן אישי לא חולק איתו את הפילוסופיה הזאת, נגיד זאת בעדינות
ובמיוחד אני מודאג מהמחיר הכלכלי והמקצועי שלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2013, 13:33 
Fez כתב:
indiferent כתב:

אבל הדברים לגמרי לא מנותקים מהפילוסופיה שלו על הדרך של המועדון, וגם ארז נגע בזה בחמישיות אתמול

הבחירות מתקרבות, אתה יכול להתמודד עם אג'נדה אחרת. אני מוכן לתת את הקול שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2013, 13:46 
beny כתב:
Fez כתב:
indiferent כתב:

הבחירות מתקרבות, אתה יכול להתמודד עם אג'נדה אחרת. אני מוכן לתת את הקול שלי.

מותר להתווכח על דרך גם בלי להיות חייבים להתמודד להנהלה וזה בסדר (למרות שלדעתי הדיון העקרוני צריך להיעשות בפורום העמותה) כל עוד הוויכוח מתנהל בצורה מכובדת ועניינית כמובן.
איתי - האקדמיה אמורה לכסות את עצמה. כתבתי שאני לא יודע להגיד מספרים בדיוק כי אנחנו כל הזמן נמצאים בתהליכי גיוס וגם הכתבה הזו יצאה במיוחד לכיוון המגזר העסקי מהסיבה הזו אבל אני מאמין שהיעדים שהוצבו לנושא ריאלים, ובהתאם לתגובות ולהתעניינות של גורמים עסקיים דווקא בעזרה לנושא האקדמיה יותר מאשר דברים אחרים, אני מאמין שזה יישא פרי (אגב בעקבות הכתבה כבר יש עוד כמה התחלות של התעניינות מגורמים פיננסים בנושא).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2013, 14:34 
בואו נאמר את זה בפשטות, הרעיון של האקדמיה וההשקעה הכספית בה היא תוכנית גרנדיוזית שבנק' הזמן הנוכחית אנחנו לא יכולים לעמוד את האפקטיביות שלה בנוגע להישגים אותם אנו מייחלים לראות, פרט לעניין ההוצאה הכספית שכנראה היא מעל ליכולות המועדון או לכל היותר מונעת מהקבוצה הבוגרת להתקדם (כרגע), אבל אין לי ספק שכל עוד הדרך שנתוות כרגע מצד הצוות המקצועי תוטמע בקבוצה הבוגרת (מבחינת שיטת המשחק ובניית סגל) המהלך של האקדמיה יוכל רק לשדרג אותנו.
ואם רוצים לדבר ממש על אלטרנטיבה אז צריך להתייחס לכך שהקרב האמיתי מאז ומעולם מתחת לפני השטח תמיד התרחש במחלקות הנוער בעיר תל-אביב, אז נכון שילד בגיל 15 יש לו כבר קבוצה שהוא אוהד, אבל לא תמיד יש את המועדון שהוא אוהד (מהרבה סיבות) שיקלוט אותו, אני יכול לומר לכם שיש לי הרבה חברים אוהדי מכבי שהתחנכו אצל רוזן, הם לא יצאו שחקנים בסופו של דבר אבל הכבוד שהם רוכשים להפועל וההכרה וההערכה שהם רוכשים למועדון שפרס עליהם את חסותו הביאו לכך שהם מבינים בדיוק את החשיבות של מועדון כמו הפועל תל אביב (בניגוד לכמה ששנים עושים לנו מסע של דה-לגיטימציה מצד הקבוצה שהם אוהדים).

מחלקת נוער בריאה היא היח"צ הכי טוב לקבוצה בוגרת במיוחד אם אנחנו כל הזמן מתגאים כאוהדים לדבר על הדרך.

שאפו גדול לרמי על ההתעקשות והדבקות בדרך ולא רק במטרה.

איך ארז אמר בחמישיות, משהו בסגנון של הוא היה יכול ממזמן לשבת בפיינל פור מחוייט ובלה בלה... אבל תאכלס הוא בחר שלא ואי אפשר לומר שזה גם לא מורגש בהתנהלות שלו בינינו, רק שזה ימשיך ככה.

מבחינתי תל אביב אדומה לא פחות כאשר קבוצת ילדים שלנו מנצחת קבוצת ילדים של מכבי, עם ניהול נכון הם גם יביאו לנו ניצחונות בבוגרים, גם על נס ציונה בנקודה !

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2013, 14:57 
Fez כתב:
indiferent כתב:

ובדיוק בשביל זה יש בחירות בפתח. בחירות בהם לא ידברו על אידיאלים וממתי סבא יושב ואיפה בבאסה. אלא ידברו על
ספונסרים שמביאים, על מודלים עיסקיים, כדוגמת זו שמציג רמי או מודלים מנוגדים ואחרים. אחת המטרות בבחירות היא לשפוט
את הנבחרים בהתאם למעשיהם ולתוצאות שהם מביאים. את המודל אותו רמי מוביל אנחנו מכירים ונחשפים לו בהתנהלות
הנוכחית, חיים טוב יותר או טוב פחות עם הגרעון בתקציב, יקום הנבחר התורן, יציע מודל אחר, שונה, יותר טוב (אני מקווה)
יתמוך אותו בתקציבים, ספונסרים אותם הוא מביא ויעמוד ל"משפט חברים".
יח"צנות? מה לעשות גם בזה צריך לעשות כל עוד העמותה לא מכניסה מליונים ממיסי חבר, עד אז יאלצו רפפורט, ראצ'ו ורמי
להתעסק עם כל מיני עיתונאים, פסולים לעדות וכתבלבים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2013, 15:03 
לא אמרתי יח"צנות בתור דבר רע, יח"צנות זה דבר חשוב מאוד
אני לא רואה בזה כינוי גנאי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2013, 17:11 
קודם כל דיון סופר לגיטימי
אני באופן אישי חושב שאם הייתי במקומה של ההנהלה לא הייתי משקיע את הסכומים האלו בנוער. במבנה של הכדורסל פה לא הייתי משקיע בנוער בכלל.
מצד שני צריך ונכון לבחון את הדברים מכל הצדדים שלהם. אני מסכים עם ראצו שלמחלקת נוער יכולה להיות תרומה בגיוס משקיעים ובתדמית שגם היא יכולה לעזור להביא משקיעים.
אני מאוד מעריך ומכבד את ההנהלה על זה שיש להם אג'נדה ודרך שהם הולכים בה ולא "מעבירים כרטיס"
זאת לדעתי בחירה אמיצה.
אבל... הבחירה הזו מחייבת אותם ובעיקר את רמי להתמודד גם בבחירות הקרובות. אם בוחרים לרוץ מרתון אז עד הסוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2013, 17:12 
האקדמיה היא הפרויקט הכי חשוב של מועדון בבניה, נכון בשנה הקרובה לא נרוץ לאליפות וחסכון כספי של האקדמיה היה אולי מביא לנו עוד 2/3 נצחונות
אבל לא יותר מזה.
לטווח הארוך מועדון בונים מלמטה ואקדמיית נוער ומחלקת נוער בכלל הם הבסיס. הלוואי שבכדורגל היו לומדים קצת ומשקיעים את אחוז הכספים שמשקיעים
בכדורסל בתחום הזה כיוון שיש סיכוי הרבה יותר גדול להוציא שחקני כדורגל מאשר כדורסל ובטוח שגם להרוויח עליהם בעתיד. (זאת הבעיה הכי גדולה בכדורסל
האירופאי שאין באמת כספים שעוברים בין הגדולות לקטנות ברכישת שחקנים).

צריך לדעתי להשקיעה וכמו שבוכמן כתב זה גם קורה, במציאת ספונסרים שמחפשים את הכיוון הזה של השקעה במחלקות נוער/אקדמיה ולאו דווקא בלשלם
לזרים יקרים.

מעבר לזה חשוב להמשיך להילחם בנושא בקבלת כספים מהרשויות והמדינה, בדחיפה של פרויקטים כאלו והבנה שזה פרויקט סופר חשוב!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2013, 23:18 
מזה השטויות האלה "במציאות הכדורסל בארץ"?!
שחקני נוער בארץ נכנסים לגיל בוגרים כשהכרטיס שחקן שלהם והם לא חייבים שום דבר לאף מועדון וזו הסיבה שהם חותמים לשנה אחת בלבד(רובם, בר לדוגמא חתם לשנתיים).
בכתבה נאמר שאחת האופציות היא ששחקנים שיגיעו לאקדמיה יחתמו על חוזה של 5-6 שנים. מאמין שיכנסו שם סעיפי שחרור אבל בכל מקרה רווח כלכלי המועדון יראה בעתיד.
לגבי מה יכול לצאת מהאקדמיה - יורם חרוש מאמין שמכל שנתון או מחזור נוער יצאו 2-3 שחקני ליגת על. למה שלא נרוויח איזה בן רייס כזה לעוד 4-5 שנים?
רק תדמיינו את האקדמיה מצמיחה לנו עוד מתן נאור מבחינת אינטיליגנצית משחק, ערכים ואופי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2013, 23:36 
FEZ - יש לך את הקול שלי בבחירות
הקרובות...
רק תתמודד :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2013, 02:18 
סמל אישי של המשתמש
קופיפו כתב:
מזה השטויות האלה "במציאות הכדורסל בארץ"?!
שחקני נוער בארץ נכנסים לגיל בוגרים כשהכרטיס שחקן שלהם והם לא חייבים שום דבר לאף מועדון וזו הסיבה שהם חותמים לשנה אחת בלבד(רובם, בר לדוגמא חתם לשנתיים).
בכתבה נאמר שאחת האופציות היא ששחקנים שיגיעו לאקדמיה יחתמו על חוזה של 5-6 שנים. מאמין שיכנסו שם סעיפי שחרור אבל בכל מקרה רווח כלכלי המועדון יראה בעתיד.
לגבי מה יכול לצאת מהאקדמיה - יורם חרוש מאמין שמכל שנתון או מחזור נוער יצאו 2-3 שחקני ליגת על. למה שלא נרוויח איזה בן רייס כזה לעוד 4-5 שנים?
רק תדמיינו את האקדמיה מצמיחה לנו עוד מתן נאור מבחינת אינטיליגנצית משחק, ערכים ואופי...

סתם כי הפריע לי בעין - בר טימור חתם לשלוש שנים עם סעיף יציאה לאירופה בחינם.

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 נובמבר 2013, 19:30 
סמל אישי של המשתמש
לנצח בצילנו
http://sports.walla.co.il/?w=/196/2698124

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 נובמבר 2013, 19:37 
אחד האדומים כתב:

ציטוט:
כאמור, המתחרה המרכזית של האקדמיה הנבנית של מכבי היא האקדמיה של איגוד הכדורסל. שתי האקדמיות צפויות להיאבק על השחקנים הצעירים המוכשרים ביותר.

כנראה שהם לא כל כך סופרים את האקדמיה של הפועל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 30 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: