ראצ'ו כתב:
תנסו להבין שקבוצת אוהדים לא אומר שהקהל הרחב יכול לנהל יום - יום את הקבוצה ולנסות לשנות כל החלטה רק
כי יש לו יכולת ונגישות לחברי ההנהלה, זה לא יגמר לעולם!
יש בחירות, נתתם מנדט לאנשים, תנו להם להתנהל ותסמכו עליהם שיעשו את הטוב ביותר. יש ועדת ביקורת? היא צריכה
לבקר את הליכי קבלת ההחלטות ולראות כיצד קורים הדברים. יש אסיפות חברים, יש פורומים, יש דרך להביע דעה ואנחנו מנסים לשמוע הכול ולתת מענה כמה שיותר לצרכי האוהדים במסגרת המגבלות שעומדות בפנינו. אבל תבינו שיש איזשהו גבול שלא מאפשר לאנשים שמנהלים להתעסק בניהול אלא רק בכיבוי שריפות כל היום וזה מקשה את התפקוד. והכי חשוב - תתחילו לקחת אחריות ולהבין שיש פה קבוצה שצריכה לשחק כדורסל ולהתחרות ברמות הכי גבוהות וזו כבר לא רק פנטזיה על שינוי הספורט הישראלי והחברה הישראלית שממומשת באמצעות העמותה.
ראצ'ו אני מסכים איתך עקרונית, אבל רוצה להציע עוד זווית חשיבה. אולי שתיים.
קודם כל, אני חושב שאנחנו בסיטואציה מורכבת מאוד שתהיה מורכבת פי אלף במהלך העונה. כל הזמן יעלו המון דילמות בהם יהיו התנגשויות בין ערכים. הקושי שיש עכשיו הוא עוד כלום. אנחנו רוצים להיות קבוצה תחרותית, אנחנו לא יכולים להיות
עוד קבוצה תחרותית אלא לשמור על הייחוד שלנו, ואנחנו צריכים להתנהל במסגרת התקציבית הקיימת. קשה עד בלתי אפשרי לאזן בין כולם.
אני חושב שהאסיפה אתמול הראתה כמה גדולים הפערים בין 1441 חברי העמותה על סוגיות יסוד, ושאי אפשר פשוט לתת לזה להתנהל, אלא
צריך לייצר את המכנה המשותף שמגדיר אותנובשביל שנוכל להתמודד עם המורכבות הזו צריך סיסטם. שלוש המחשות:
1) תגדיר ההנהלה את היעדים שלה ותביא אותם להצבעת העמותה. כמה הישגיים אנחנו שואפים להיות בשנה הקרובה? מה רמת המעורבות "מעבר" שלנו? מה "קדוש" (החלטות מעדיפות מכבי) ועל מה אנחנו מוכנים לוותר (המנונים,..)
2) נסמן שלושה-ארבעה נושאי ליבה שבהם עמותת האוהדים תצטרך להגיד את דעתה. וזהו. לא על כל שאר הדברים היומיומיים. אתה יכול לבקש מהחברים לסמן כל אחד את הנושאים ואז לראות מה הכי חשוב. האמת זה לא קשה. כנראה שרכישת קבוצת הנשים היא בחוץ, כמו גם סוגי המכוניות של השחקנים, ומספר הזרים ושאלת נוקיהו בפנים.
כמובן שהדברים קשורים ובוא נבין את המשמעויות. יכול להיות שארז אומר שבתקציב הזה עם שלושה זרים 50% שנרד. בוא נחליט אם אנחנו לוקחים את הסיכון או לא.
3) נגדיר טוב יותר ונביא להצבעה את "קוד ההתנהגות" של חברי העמותה - לא תשלח יותר משני SMS בשבוע,..
היחסים בין חברי העמותה להנהלה - כתבת שאתם נבחרתם ועכשיו שניתן לכם לנהל. זה נכון עד מידה מסוימת. אין בבחירות מצע, אף אחד לא אומר מה דעתו בשאלות עקרוניות. עזוב, בכלל לא ברור מהן השאלות העקרוניות. אני הצבעתי בעדך כי דרך ההודעות שלך נראה שאתה בחור לעניין ויודע לקדם דברים. מה אתה חושב על שאלות עקרוניות - אין לי מושג.